RSS

Makhluk, katak dan kek.

10 Jul

Seperti tahun sebelum-sebelum ini, sehari sebelum Ramadhan saya akan minta one particular customer of mine to bake a cake. A chocolate cake. Yes, I did ask someone else to bake for me.

Why?

Sebab saya tak reti nak bake la, that’s why. Since the day that I realized I could not differentiate between a microwave and an oven, tak dapat nak bezakan tepung goreng pisang dengan tepung gandum, saya terus merajuk nak bake. Ala, sebelum tu pun saya tak pernah cuba nak baking pun. Saja je nak buat ayat dramatik.

Chet.

Konon-kononnya malam tadi nak ambil gambar the cake, but instead saya snap gambar makhluk yang duduk sebelah the cake. Makhluk berkepala hitam ini.

“Abang. Abang pandang la sini. Acik nak ambil gambar ni.”

Diam.

Photo-0021

“Abang, cepat la! Senyum..”

Diam lagi.

Photo-0022

“Abang buat apa tu?”

“Main pon Abg Apiq.”

Photo-0023

“Laa.. khusyuk bebeno. Katak rupanya dia layan.”

Ini adalah pandangan sisi gelap rambutnya. No side burn. Why? Sebab makhluk kepala hitam ini adalah antara makhluk-makhluk yang amat susah untuk potong rambut. Kalau masuk kedai gunting rambut aje, dia bantai melalak, satu dunia katak bawah tempurung boleh dengar. Lastnya potong sendiri dan potong bila dan aje.

Photo-0035

Ini pun berjaya potong lepas pujuk dia, “Nanti ulat masuk telinga. Potong ya?”

Iye.

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on 10/07/2013 in Categorized

 

3 responses to “Makhluk, katak dan kek.

  1. nizam.ariff

    10/07/2013 at 4:21 am

    khusyuk sungguh main kodok…

     
  2. juliet

    10/07/2013 at 7:36 am

    ingatkan anak buah yg umur 2 tahun je melalak nak potong rambut 😀

     
    • t.a.t.a

      10/07/2013 at 7:50 am

      Dia melalak nak potong rambut atau melalak tak nak potong rambut?

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: