RSS

Happy 9th on 13th!

13 Aug

Pejam celik, pejam celik, sudah 9 tahun saya bekerja di tempat yang sama.

Yang sama waa cakap lu!

Yang sama!!!

— Iye, faham. Syarikat yang sama. Berapa kali nak tulis? Sekali tulis sudah la. Orang boleh baca la. Orang boleh faham la.

— He he he. Sori.  :grin

 

— Eh, t.a.t.a lamanya kau kerja sini. Tak pernah apply tempat lain ke?

— Pernah. Dua kali dipanggil temuduga, dua kali tu jugak aku turn them down.

— Kerajaan ke?

— Haah. SPA. Penolong Pegawai IT dan Penolong Pegawai Admin.

— Eee, ruginya. Kenapa tak pergi?

— Masa apply tu aku tengah bengang dengan bos. Masa dipanggil temuduga, dah okay dengan bos. Tu yang aku tak pergi tu.

— Laa.. sayang nya.

— He he. Sayang kan? Benda dah berlaku, aku pun no hal dah. Teruskan je jalan ke depan.

 

So, happy anniversary to my dear self.

Advertisements
 
22 Comments

Posted by on 13/08/2013 in Categorized

 

22 responses to “Happy 9th on 13th!

  1. kniedaz

    13/08/2013 at 4:24 am

    9 tahun? wah…lama gak tu… akak baru je 7 tahun tapi sebab best kerja kat sini, tak terasa nak cari kerja lain ^_^

     
    • t.a.t.a

      15/08/2013 at 3:00 am

      itu yang penting. kalau gaji banyak, tapi persekitaran tidak selesa, dtg kerja pun jadi tak best, kan? yang penting kita ikhlas.

       
  2. juliet

    13/08/2013 at 8:14 am

    kalau semua ok kenapa harus tukar keje kan? Saya dah 12tahun 😀

     
    • t.a.t.a

      15/08/2013 at 5:05 am

      Ye. tapi walaupun semuanya okay, ada juga yang tukar kerja sebab nak adventure dan cari pengalaman baru.

       
  3. ishy77shy

    13/08/2013 at 9:03 am

    9 thn suda…tahniah

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:35 am

      terima kasih.

       
  4. gadisBunga

    13/08/2013 at 12:31 pm

    tahniah! setia. serta banyak peluang bermain game tarik tali dengan bos nih! hihihi~

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:37 am

      thanks. bos saya tak pandai dalam bersukan. kalau bercucuk tanam, wiyering, plumbing, dia ok.

       
  5. azieazah

    13/08/2013 at 2:21 pm

    Tahniah! Syabas. Kak Azie pun ada rekod kerja lama 9 tahun dgn syarikat yang sama. Bukan tak cuba lari, tapi malas dah nak fikir or nak start from the bottom. So teruskan saja. Sehinggalah company decided nak shifted to China. Terpaksa berenti. Harap2 yang sekarang ni, boleh kekal sampai pencen.

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:38 am

      Harap nya macam tu jugak la kak. Bila umur dah makin banyak ni, kalau tukar kerja lain, belum tentu depa nak terima.

       
  6. shin

    13/08/2013 at 11:17 pm

    beribu ribu tahniah.. happy 9th anniversary ek

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:37 am

      ok, thanks!

       
  7. T3PCute

    14/08/2013 at 2:00 am

    Alhamdullilah.. masih pjg jodohnya.. aku sendiri dah kerja kat 13 tahun.. br nie hby tanya bape tahun lg nak kerja kat situ aku cakap.. maybe lg 10 thn.. mean kalau ada jodoh 23thn ler aku keje tmpt yg sama.. nak tukar.. sayang sebab status senioriti.. 🙂

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:40 am

      Sayang status tu. ambil masa lama baru nak dapat. Tapi kalau dah confirm tempat lain offer yang lebih bagus, dan masuk terus dapat title seniority, ok jugak kan tukar tempat.

       
  8. tasekM

    14/08/2013 at 2:19 am

    Selamat Hari Raya tata.
    Maafkan salah silap aku ye..

    .

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:40 am

      Selamat hari raya juga kak.
      Sama-sama la kita.

       
  9. nang

    14/08/2013 at 4:12 am

    9 tahun ? lama nya , kalau ada anak , dah besar dah anak ni….:P

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:41 am

      Haah kan, dah darjah 3 dah. Tapi itu kalau je. hahaha..

       
  10. the malay male

    15/08/2013 at 1:38 am

    saya bekerja sejak 2001 hingga sekarang di bank yang sama 🙂

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:44 am

      saya mula kerja di Company A sejak 2001. Pindah ke company sekarang tahun 2004, pun masih di bidang yang sama.

       
  11. Yunus Badawi

    15/08/2013 at 11:44 pm

    Baru 9 tahun. Saya dulu 22 tahun dgn kerja dgn sykt kulit kerang ….. huhu

     
    • t.a.t.a

      16/08/2013 at 2:45 am

      syarikat kulit kerang? buat apa tu? kraftangan ke?

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: