RSS

Assumption. Assumption.

19 Aug

Sabtu lepas kerja singgah Emergency. Saya kenal orang yang jaga kaunter pendaftaran tu. Dia tanya sakit apa? Saya cuma kata tak tau.

Saya letak IC, duduk.

Ye la, kalau saya tahu saya sakit apa, tak perlu la saya jumpa doktor minta dia diagnosed kan sakit saya. Baik saya terus prescribed sendiri ubat, gi farmasi sendiri, cari ubat sendiri, kan? Lagi jimat tenaga dan masa. Tapi disebabkan saya ni cuma doktor komputer aje, bukan doktor perubatan, tu yang saya pergi cari hospital.

 

Assumption 1:

Masa saya duduk tunggu giliran, saya berborak dengan seorang customer saya. Perempuan. Dia tanya, buat apa dekat sini?

Belum sempat saya balas, dia terus cakap, semput ke?

Hek eleh. Tahu la yang saiz badan saya ni tak sesuai dengan ketinggian saya kak, tapi tak payah la nak buat assumption itu. FYI kak, walaupun badan saya macam ni, saya bebas dari penyakit seperti itu tau. Semput ke, lelah ke, asthma ke, saya tak de semua tu. Mungkin ada, tapi belum detect lagi sampai sekarang, so considered tak de la kan? Tapi kalau Noor Asma ke Nurul Asma ke, saya ada la. Itu semua nama kenalan saya.

 

Assumption 2:

Nama saya dipanggil. Dia tanya lagi, nak tulis sakit apa ni? Saya tak tau nak cakap, saya selak tudung, tunjuk leher.

Woh. Love bites!

 

 

Hek eleh. Bong O.K punya orang.

 

 

p.s: Sepatutnya mereka kena tanya, apa symptom sakit kita, instead of tanya apa sakit kita, kan?

Advertisements
 
22 Comments

Posted by on 19/08/2013 in Categorized

 

22 responses to “Assumption. Assumption.

  1. Jenanese

    19/08/2013 at 6:47 am

    Diorang ni tak tengok dr. House ke? Haha

     
    • t.a.t.a

      19/08/2013 at 7:11 am

      Tak la kot.

       
  2. nang

    19/08/2013 at 6:55 am

    maybe doctor senang nak detect penyakit kita bila dia tahu kita sakit or symptom kita …tapi , kadang-kadang patient akan akan cakap ‘ kalau saya tahu saya sakit apa , saya tak jumpa doc ‘…hehe , ye tak ? selalu kena bila jumpa doc , tapi tak berani nak cakap macam tu…hehe

     
    • t.a.t.a

      19/08/2013 at 7:11 am

      tak berani satu, pastu rasa kesian jugak pada doktor tu pun ada. kang bertekak pulak jadinya. penyakit asal tak sembuh, penyakit lain pulak yang datang.

       
  3. nizam.ariff

    19/08/2013 at 6:57 am

    sakit tekak?

     
    • t.a.t.a

      19/08/2013 at 7:11 am

      sakit hati jadinya.

       
  4. shin

    19/08/2013 at 9:54 am

    sbb tu xleh ckp x tau.. gitau je rasa sakit katne.. xde la org tu dok tertanya tanya.. sila beri kerjasama #sengih

     
    • t.a.t.a

      19/08/2013 at 9:58 am

      kerjasama la yang saya dok beri itu.

       
  5. Yunus Badawi

    20/08/2013 at 12:44 am

    Love bites sampai ke jumpa doctor? hehehe

    larikksss

     
    • t.a.t.a

      20/08/2013 at 9:21 am

      kalau benor nya gigitan cinta itu, tidak le teman pegi jumpa doktor. malu le teman.

       
  6. juliet

    20/08/2013 at 7:22 am

    sakit apa kalo tang situ eh? kikikiki

     
    • t.a.t.a

      20/08/2013 at 7:27 am

      sakit apa? sakit… shhhh!!

       
  7. ishy77

    20/08/2013 at 9:09 am

    mne dpt love bite tu? Haaa. Org tau..ni penyakit gegatal ni..kulit gatal2 kann? Eh. Kulit ke org? Haha

     
    • t.a.t.a

      20/08/2013 at 9:21 am

      kurang asam lok bilang gue gatal in. hahaha. gue cool aje. gue tidak gatal.

       
  8. the malay male

    20/08/2013 at 9:29 am

    salah tanya je… jgn emo sangat ye 🙂

     
    • ishy

      21/08/2013 at 1:54 am

      habis siapa yg gatal?

       
      • t.a.t.a

        21/08/2013 at 1:56 am

        mereka dan keluarga mereka.

         
  9. ishy

    21/08/2013 at 2:08 am

    ye jgk ek..tak kan kita pulak. hehehe

     
    • t.a.t.a

      21/08/2013 at 2:11 am

      ye la, siapa nak mengaku diri sendiri kan? ahahah

       
  10. ishy

    21/08/2013 at 2:56 am

    hahaha.. takpe 😛

     
  11. Dee

    21/08/2013 at 6:22 am

    biasa orang sakit ni mood tak berapa baik…sebab tu bila tya sakit apa jadi macam nak jawab sakit hati..hahaha…

     
    • t.a.t.a

      21/08/2013 at 6:30 am

      betul. setuju. kalau boleh nak doktor tu pandang terus boleh scan dengan mata apa sakit kita kan? hahaha.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: