RSS

Kesian ia..

06 Sep

Semalam petang sampai rumah ajak Undut pergi jalan-jalan. Dari jauh dah nampak sesuatu yang mencurigakan.

Apa tu abang?

Apa tu abang?

02

Eh, burung la abang.

Ia dah mati..

Ia dah mati..

Kesian ia..

Kesian ia..

 

Eh, macam ini ke muka kesian pada burung tu?

Eh, macam ini ke muka kesian pada burung tu?

 

Hari makin gelap. Dia lari masuk rumah. Kecoh mulut cakap kat nenek, dia jumpa burung mati, “..kesian ia nenek.. burung mati”. Nenek nya iya kan aje la.

Mama dia balik, dia ulang cerita yang sama.

Babah dia balik, tak sempat nak masuk rumah lagi, dia yang lari keluar dulu. Tak sabar-sabar nak mengadu benda yang sama.

Alhamdulillah babah orang last yang balik, kalau ada makcik-makcik dia yang lain balik jugak, dia akan ulang benda yang sama. Macam broken tape recorder.

 

Semalam mama belikan abang ini.

Tayar kecil nya dah tercabut. Patah.

Tayar kecil nya dah tercabut. Patah.

Abang minta babah betulkan tayar tu. Tak boleh betul sebab dah patah.

Ala bang, bukan semua menan abang masih one piece kan? Semua nya dah hancur, tercabut itu tercabut ini. Tapi still boleh main lagi kan?

Main je la.

Advertisements
 
11 Comments

Posted by on 06/09/2013 in Categorized

 

11 responses to “Kesian ia..

  1. ishy77 lejen

    06/09/2013 at 3:32 am

    “kesian” btl muka Undut tu kan…mesti ikut perangai makcik dia tu..huhu

     
    • t.a.t.a

      06/09/2013 at 3:38 am

      of course la ikut makcik dia. nephew kesayangan le. haha

       
  2. Dee

    06/09/2013 at 3:55 am

    undut..short form utk apa tu? ‘gendut’? hahaha..comellah..cian gak sbb burung tu mati..huhu..

     
    • t.a.t.a

      06/09/2013 at 4:08 am

      haah. budak gendut.

       
  3. Aisyah Rafaei

    06/09/2013 at 2:50 pm

    cantekknye kampung..ada parit ban..kat mana ni tata..ada bendang jgk..

     
    • t.a.t.a

      07/09/2013 at 12:48 am

      parit ban ada. bendang tak de. somewhere around Barat Selangor.

       
  4. 4feet8

    09/09/2013 at 5:57 am

    hehe.. teringat kat menan kakak-kakak yg pernah sy rosakkan dulu.. hehe..

     
    • t.a.t.a

      10/09/2013 at 3:46 am

      saya tak ingat pun masa kecil ada menan atau tak. sebab bila nak minta belikan menan, rasa tak sampai hati sebab family orang susah.

       
  5. FAIRUS MAMAT

    10/09/2013 at 3:31 am

    SAME WITH MY SON.. BARU BELI MAINAN DAH ROSAK.. TAPI TAKPELAH KAN, DAH MEMANG BUDAK2..

     
    • t.a.t.a

      10/09/2013 at 3:45 am

      dan harganya pun x kisah sangat la kalau hancur pun.

       
  6. elly

    11/09/2013 at 6:03 am

    muka kesian dia hahahahhahaha cam happy aje kan!

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: