RSS

Lobot lobot.

14 Sep

Saya perasan sejak 2 3 hari ni dalam koleksi menan budak gundut ada robot-robot yang kecil. Setahu saya kami tak pernah belikan dia menan yang kecil, semuanya besar dan gundut macam dia juga.

Saya: “Mana abang dapat lobot-lobot ni?”
BG: “Atuk!”
Saya: “Atuk?”
BG: “Iye atuk bagi.”
Saya: “Mak, mana dia dapat lobot-lobot ni?”
Emak: “Atuk bagi.”
Saya: “Mana atuk dapat?”
Emak: “Angah.”
Saya: ” Mana angah dapat?”
Emak: “Anak murid dia main, dia rampas.”

Wah, bagusnya kakak saya ni! Rampas menan anak murid dia, pastu bawak balik bagi anak buah dia main pulak. Huhu.

Eh, ok juga kan. Bukan apa, jimat la duit kami nak beli menan si gundut ni. Hahaha.

IMG_0250

Ini la salah satu lori gundut yang walaupun dah senget tercabut tayar nya, tapi masih dibuat mainan lagi. Itu adalah kepala dan badan yang berlainan. Disambung sana sambung sini, puas hati dia dapat main.

p.s: Gambar lori tu dia la yang snap.

 

Advertisements
 
19 Comments

Posted by on 14/09/2013 in Categorized

 

19 responses to “Lobot lobot.

  1. nang

    14/09/2013 at 2:23 pm

    hahaha , jimat sikit duit..menan mahal dah sekarang , sebab harga minyak dah naik 😛

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 12:52 am

      tu yang hairan tu. minyak naik menan pun nak naik juga. padahal menan tu dah lama ada dalam kedai, sebelum minyak naik lagi, tapi bila minyak naik baru-baru ni, automatik menan pun naik. tak masuk akal.

       
  2. ishy77

    15/09/2013 at 12:12 pm

    Kalau dpt kt gue, gue lelong jer

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 12:53 am

      tak nak bagi dedet ngan jack main?

       
  3. AFaris MZulkafli

    16/09/2013 at 2:56 am

    takpe ke rampas, pastu bagi anak sendiri maen?

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 12:50 am

      oh dear, bawak menan itself dah kira salah pun kan?

       
  4. Whitecappuccino

    16/09/2013 at 6:01 am

    Haha..rampas banyak2 pastu buat koleksi untuk gundut

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 12:53 am

      betul. membantu memenuhkan bakul menan dia.

       
  5. FAIRUS MAMAT

    16/09/2013 at 8:05 am

    DULU MASA SEKOLAH PAKAI BANGLE.. KENA RAMPAS DENGAN CIKGU, TAK DAPAT-DAPAT LAGI.. KALAU TAK SILAP HARGANYA RM100++ DULU.. 😦

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 12:51 am

      wow, mahal tu. confirm cikgu tu pakai sendiri. x pun buat kenangan ini bangle si polan si polan.

       
  6. 4feet8

    17/09/2013 at 1:17 am

    oit.. menan org tu.. tak baik.. hehe..

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 8:49 am

      hahaha.. sharing is caring maa.

       
  7. Henrietta Jose

    17/09/2013 at 4:37 am

    Ekekeke…rampas amek terus erk…bukan kena pulangkan blik ke….pndainye dia smbung…siap amek gmbo lg…kreatif bdknye….

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 8:51 am

      saya dok belek camera. dia nampak terus mintak. tu yang snap sendiri gambar lori.

       
  8. elly

    17/09/2013 at 6:48 am

    hoi tak bek la, rampas pas tu bg org len main….tak bek tak bek tau

     
    • t.a.t.a

      17/09/2013 at 8:50 am

      dari membazir lagi tak baik kan? huhu.

       
      • elly

        23/09/2013 at 5:54 am

        mmg la tak bek, kalau aku, aku simpan lama sket, pastu baru pulang balik kat budak tuh….say end of school year

         
      • t.a.t.a

        23/09/2013 at 5:57 am

        masa dah end of school year tu pun, dah tinggal debris nya aje. yang lain dah hancur. haha

         
  9. eita

    17/09/2013 at 1:14 pm

    bagus2 ..satu penjimatan…

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: