RSS

They are blooming.

23 Sep

This is the third attempt of growing Zinnia Bright Yellow, and this is the second success.

01

02

03

04

05

They were planted in the pot at the beginning, but after they withered, my mum grabbed a handful of seed from the dried flowers and sprinkled at another place. Thanks to my mum, above photos are the result.

Advertisements
 
27 Comments

Posted by on 23/09/2013 in Categorized

 

27 responses to “They are blooming.

  1. ishy77

    23/09/2013 at 1:48 am

    Erm.. Pokok ni mcm ulam raja kan? Sepupu dia kot..

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 1:53 am

      x tau la sepupu ke tidak. makcik aku datang rumah siap bertekak lagi dengan aku. beria dia kata itu pokok ulam raja. haha

       
      • siti

        23/09/2013 at 2:43 am

        pd hemat patik, ulam raja gemuk sikit.tak tirus macam ni..
        cuba kasi makcik try mkn ‘ulam raja’ dia ni..

         
      • t.a.t.a

        23/09/2013 at 5:59 am

        mahu terbelahak makcik aku tu karang. haha

         
  2. shin

    23/09/2013 at 2:13 am

    bukan spesis rumput liar ek

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 5:59 am

      bukan.

       
  3. nizam.ariff

    23/09/2013 at 2:25 am

    Nampak gaya itu macam boleh diulam je…bukan bunga tahi ayam kan?

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 5:59 am

      bukan juga.

       
  4. smbotak

    23/09/2013 at 3:10 am

    menjadi! kena ada ilmu landskap sikit2 ni baru jadi…

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 5:59 am

      aku jeles kalau tengok orang tu tahu pasal landskap ni.

       
  5. Dee

    23/09/2013 at 3:51 am

    wah..tabur2 je terus menjadi..mmg tangan sejuk lah mak u tu..

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 5:55 am

      betul ai tanam cili tak hidup-hidup, my mum campak-campak aje hidup subur lagi.

       
  6. FAIRUS MAMAT

    23/09/2013 at 5:32 am

    WHAT A BEAUTIFUL FLOWER.. SERIOUS..

    I LIKE GARDENING.. 🙂

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 5:58 am

      tanam bunga atau sayuran?

       
  7. elly

    23/09/2013 at 5:51 am

    eh buli mak ko lak, patut ko yang wat sendiri tau, tak aci betul!

     
    • t.a.t.a

      23/09/2013 at 5:55 am

      eh, aku tak minta pun mak aku buatkan. tup² aku tengok dah tumbuh kat tempat lain. baru mak aku cakap, “Emak yang tabur kat situ itu hari.”

      hehe

       
      • elly

        23/09/2013 at 3:03 pm

        Amboi ko, suka la tu!

         
      • t.a.t.a

        24/09/2013 at 2:00 am

        suka loh. hahaha

         
  8. juliet

    23/09/2013 at 7:37 am

    tangan sejuk kata orang tua 😀

     
    • t.a.t.a

      24/09/2013 at 1:59 am

      haah ye la tu. tangan emak aku tu. hahaha

      wei, mana kau pergi? diam aje? kau dah jadi permaisuri eh? ngah ngah ngah..

       
  9. eita

    23/09/2013 at 1:07 pm

    akak pun suke ambik gambo bunga ni

     
    • t.a.t.a

      24/09/2013 at 1:59 am

      hehe, join the club.

       
  10. murni alfathunnisa

    23/09/2013 at 3:22 pm

    a’ah..macam bunga ulam raja. kak tihara pun ada buat entry pasal bunga zinnia ni..tapi lain spesis..kaler merah ang2… 😀

     
  11. aishahkay

    24/09/2013 at 2:56 am

    tata tu… bizi ke sekarang ni….

     
    • t.a.t.a

      24/09/2013 at 2:59 am

      echah! hi there! this particular moment, yes busy. tengah buat sebutharga.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: