RSS

Tangled.

26 Sep

Semalam lepak di bilik teknikal dengan boss.

Saya: “Ada extra VGA cable tak?”

Boss: “Cuba tengok kat bilik saya. Dalam kotak.”

Saya: “Banyak kotak dalam bilik tu kan?”  (Ayat sarcastic, hehe)

Boss: “Kotak bawah meja bawah aircond.”

 

Haa.. jumpa pun.

Ewww.. dah macam anak ular pulak jadinya.

Ewww.. dah macam anak ular pulak jadinya.  Argghhh.. loya tekak!!

Siapa punya kerja la jadi macam ni?

IMG_0409

Tangled cables.

Saya cuma nak cable yang kepala biru tu aje. Tapi nak dapat kan ia, kena huraikan semua benda tu. Haish, satu kerja lagi nak untangled kan ‘anak-anak ular’ tu pulak.

 

Eh, geli la!

Advertisements
 
28 Comments

Posted by on 26/09/2013 in Categorized

 

28 responses to “Tangled.

  1. 4feet8

    26/09/2013 at 1:51 am

    selamat menjadi siti puspawangi..hihi

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:21 am

      hahaha. siti ini tingkat nya cuma di 1st floor aje. tak lah tinggi macam menara siti yang itu.

       
      • 4feet8

        26/09/2013 at 1:44 pm

        menara siti yg mana?
        saya merujuk pada siti puspawangi dlm cerita musang berjanggut tu.. 😉

         
      • t.a.t.a

        27/09/2013 at 4:54 am

        aku merujuk kepada Siti Rapunzel di menara sana.

        kita salah Siti la. hahahah

         
  2. Dee

    26/09/2013 at 3:11 am

    untangled..pastu ikat ngan getah satu2..lepas ni kalau sapa bagi berselirat lagi..u ketuk tgn dia ngan cable2 tu..kihkihkih..

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:37 am

      cadang nak ikat aje tangan-tangan mereka dengan cable tu. haha

       
  3. elly

    26/09/2013 at 5:02 am

    alahaiiii berselirat sana sini la, ko amik pi belit ajelah boss ko tuh

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:37 am

      nak pi belit kat dia kena bagi untangled dulu. leceh tu.

       
  4. nizam.ariff

    26/09/2013 at 5:16 am

    Ko cuma nak yang kepala biru sahaja kan?

    Ok… gini..

    Ko cari kepala-kepala biru tu, ko sambung je.
    Kabel yang lain tu kalau ngikut sekali biarlah, janji kepala2 biru tu bersambung.
    Be practical…

     
    • elly

      26/09/2013 at 5:43 am

      wakakkakakkaa aku bet ngan ko, si tata ni tak cam tu, sure dia leraikan satu persatu kihkihkih

       
      • nizam.ariff

        26/09/2013 at 7:34 am

        Ok.. kalau gitu yang lain tu dia boleh guntingkan je… hehehe

         
      • t.a.t.a

        26/09/2013 at 8:16 am

        wah wah wah korang. aku nak cable yang kepala biru tu dengan dengan cable² nya sekali, bukan kepala nya aje.

         
  5. cinta

    26/09/2013 at 5:23 am

    ko suka main ayt sarcastic dgn bos eh? i like.. hi2..

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:39 am

      ayat sarcastic, ayat marah, ayat perintah, semua ayat ada. berani tak gue? hahaha

       
  6. tiha

    26/09/2013 at 5:54 am

    kemain berselirat lagi anak2 ular tu..heheh

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:39 am

      geli kan? bluwek, nak muntah rasanya.

       
  7. Aziela

    26/09/2013 at 6:30 am

    Bila tengok jer macam nie, confirm terus sakit kepala. Tapi bila tarik nafas, slowly attend to it, mesti ralittt jer melayannya. Oh, siapkan a cup of coffee by your side. Hehehehehe. Enjoy yer.

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:42 am

      Memang betul berselirat. If I were to untangled them all, will shut the door, turn on the music, cross-legged, and start to attend them. slowly. hahah memang jangan ada sesiapa kacau.

       
  8. juliet

    26/09/2013 at 8:05 am

    ada maksud tersirat di sebalik yg berselirat, percayalah.

     
    • t.a.t.a

      26/09/2013 at 8:43 am

      aku tahu apa maksudnya. maksudnya orang yang asal buat macam tu orang nya pemalas. kan?

       
  9. eita

    26/09/2013 at 1:40 pm

    tahap anak dinasour ni..hahahahha

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 5:03 am

      cucu la. kecik sket. cicit ke.

       
  10. nang

    26/09/2013 at 10:21 pm

    siapa yang ternak anak ular ni…. ? rajinya main ternak-ternak ni 😛

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 4:55 am

      aku pun tak pasti teknisen yang mana satu. memasing kot. haha

       
  11. kniedaz

    27/09/2013 at 5:41 am

    hahaha…..
    tension nk leraikan tu..hampeh!

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 1:07 am

      selawat banyak².

       
  12. Anak Askar Pencen

    25/10/2013 at 12:37 am

    Ni mesti ada yang lepas guna, malas nak gulung betul-betul kabel tu. Akibatnya, orang yang terkemudian la yang letih. Hehe

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 1:07 am

      biasa la tu. main campak aje. siapa nak guna dia la kena untangle kan.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: