RSS

Saya boleh baca.

27 Sep

Selasa lepas adalah hari terakhir saya berjumpa, bercakap dan berborak dengan dia (lelaki yang saya minat).

Perkara terakhir saya lakukan adalah sms dia, tapi tiada balasan.

Rabu dan Khamis, saya tak nampak pun kereta dia. Saya tak nampak pun kelibat dia. Saya tahu dia ada di pejabat, tapi kalau orang dah tak nak menampakkan diri dia, saya pun tak nak la nampak dia.

Sedangkan sebelum ni hampir setiap hari dia akan lepak di pejabat saya ataupun telefon saya. Ada sahaja perkara atau cerita atau tujuan untuk dijadikan alasan untuk dia datang ke pejabat saya.

Saya cuma nak kata yang saya boleh baca antara barisan. In other words, I could read between the lines. So I think I could read whatever it is that you’ve been trying to tell me.

Yes, I could.

 

Apa yang penting sekarang ini, saya pun tak nak jumpa dia. Esok hari Sabtu adalah hari cuti dia. Saya dah selamat untuk Sabtu dan Ahad untuk tidak bertembung dengan dia. Saya cuma perlu bertahan sehingga petang ini untuk tidak nampak dia.

Finger crossed.

 

p.s. : Untuk sesetengah perkara, perempuan ni hati nya keras kan?

Advertisements
 
34 Comments

Posted by on 27/09/2013 in Categorized

 

34 responses to “Saya boleh baca.

  1. Kay

    27/09/2013 at 5:20 am

    wow! ***gigit jari***

     
    • t.a.t.a

      28/09/2013 at 12:48 am

      jari siapa kau gigit tu kay?

       
  2. the malay male

    27/09/2013 at 6:20 am

    usaha tangga kejayaan.

    good luck.

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 8:29 am

      insyaAllah. thanks!

       
  3. smbotak

    27/09/2013 at 8:12 am

    mungkin permainan sudah bermula. supergirl takkan mengalah. kemon, kemon!

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 8:30 am

      yep. this girl will not give up!

      well, probably.

       
  4. juliet

    27/09/2013 at 8:23 am

    jgn cakap lain buat lain beb, kikiki

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 8:28 am

      insyaAllah. kita tengok kemudian ya.

       
  5. 4feet8

    27/09/2013 at 8:30 am

    ikutkan hati, sy nak suruh kau teruskan usaha.
    tapi, takut mcm bg harapan.
    mm..

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 8:35 am

      tak pe, aku faham. aku sendiri pun tak bagi harapan tinggi. aku sedar aku siapa.
      thanks anyway for your support.

       
  6. alis

    27/09/2013 at 8:43 am

    dia mungkin berfikir, sebab itu diam.

    dia mungkin lari, sebab itu diam.

    dia mungkin kedua-duanya, diam dan lari.

    jatuh tuh sakit, rasa macam muka kena tampar. tapi takpe, dunia masih berputar.

    ampunkan saja khilaf dia.

    tenang sampai bila2.

     
  7. FAIRUS MAMAT

    27/09/2013 at 8:44 am

    T.A.T.A NI WANITA KE? INGATKAN LELAKI.. 🙂

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 8:47 am

      oit. come on la. tengok nama pun tau aku ni perempuan la. hahaha
      masuk kau baru 2 orang yang fikir aku ni lelaki.
      ada lagi sorang masih ingat aku lelaki.

      wahh bestnya hidup aku. hahaha

       
      • elly

        27/09/2013 at 9:32 am

        Seeeeeeeee

         
      • t.a.t.a

        27/09/2013 at 9:40 am

        apa see?

        korang la. nama aku cantek bukan main, girly punya nama, boleh korang ingat aku jantan? ish ish ish.

         
  8. elly

    27/09/2013 at 9:34 am

    Betul ke ni?

     
    • t.a.t.a

      27/09/2013 at 9:40 am

      betul la tu.

       
    • FAIRUS MAMAT

      28/09/2013 at 4:43 pm

      INGATKAN T.A.T.A SINGKATA BAGI Tuan Ahmad bin Tuan Abdullah.. 😀

       
      • t.a.t.a

        30/09/2013 at 5:09 am

        nope. hehe

         
  9. Izham Alias

    27/09/2013 at 12:21 pm

    Good luck mam!

     
    • t.a.t.a

      28/09/2013 at 12:44 am

      Thanks.

       
  10. Ingin tahu

    27/09/2013 at 3:18 pm

    tumpang tye.
    ..ur crush ni……laki org kah?
    kenapa dia lari2?
    apa yg kamu sms dia dan kenapa dia xreply(selalu dia reply ke)?

    terima kasih
    (btw..hri ni hri jumaat..heheh)

     
    • 4feet8

      27/09/2013 at 4:27 pm

      bila melibatkan lelaki org, mmg nak lari jauh-jauh.. T_T

       
      • t.a.t.a

        28/09/2013 at 12:47 am

        4kaki8,

        yup! definitely!

         
    • t.a.t.a

      28/09/2013 at 12:46 am

      chot,
      bahaya main dengan hakmilik orang ni.

      tau aje perangai Jumaat kau tu.
      at least kau tak panggil aku akak eh.

      hahaha

       
      • ishy77

        28/09/2013 at 9:22 am

        masih x mnjwb soalan sepenuhnya.

        D+

         
      • t.a.t.a

        28/09/2013 at 9:24 am

        agak peribadi nak kongsi dengan orang lain.

         
      • ishy77

        28/09/2013 at 3:14 pm

        Okey. Backoff. 🙂

         
  11. kniedaz

    28/09/2013 at 12:21 am

    hmmm…mengelak sebab takmau sakit ke takmau sakitkan hati dia?

     
    • t.a.t.a

      28/09/2013 at 12:44 am

      dua dua.

       
  12. nang

    30/09/2013 at 1:09 am

    erm , complicated meh…agak2 kalau terus terang kat dia , dia still lari ke ?
    kalau dia lari , why not cari orang yang tak pernah lari dari kita…hikhik

     
    • t.a.t.a

      01/10/2013 at 10:44 am

      aku tak rasa nak berterus terang pada dia seroja. aku nak dia sendiri tahu.

       
  13. T3PCute

    01/10/2013 at 7:29 am

    Yeah sometimes we can read between the line.. and sometimes its better to let go… but if we can asked directly.. maybe that can straight certain things up.. However.. kalau org tak sudi.. tak perlulah ternanti-nanti 😉

     
    • t.a.t.a

      01/10/2013 at 10:45 am

      yeah, agree with you sis. but I think I’d rather kept it quiet than to let him know. much better that way.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: