RSS

Coretan itu. (01)

07 Oct

Dear Adam,

Kau masuk. Duduk di sofa. Menghadap aku.
Aku renung kau. Kau tahu aku rindu?
Mesti la kau tak tahu kan?

Aku nak sangat bercerita dengan kau pasal mimpi-mimpi aku.
Mimpi-mimpi yang kau turut hadir di dalamnya.
Aku nak sangat, Adam.

Tapi lidah aku kelu. Aku tak sampai hati nak rosakkan hubungan kita.
Cukup lah sekali sahaja hubungan kita menjadi hambar dan weird.
Aku tak sanggup lagi macam tu.
Aku nak kita sentiasa open antara satu sama lain.
Boleh bercerita akan segala hal.
Bergelak ketawa tanpa sempadan.

Sebab itu aku lebih rela pendamkan perasaan aku sendiri.

 

Aku rindu saat-saat itu. Aku rindu kau, Adam.

~ perindu dekat.

Advertisements
 
22 Comments

Posted by on 07/10/2013 in Categorized

 

22 responses to “Coretan itu. (01)

  1. ishy77

    07/10/2013 at 4:26 am

    Eh. Dah baik dgn dia?

     
    • azieazah

      07/10/2013 at 6:01 am

      Sebelum ni, clash ker? Atau perang dingin?

       
  2. azieazah

    07/10/2013 at 6:01 am

    Rindu itu lumrah. Tapi kalu dapat jumpa jangan sampai terkam pula, itu namanya melanggar fitrah!

     
    • yunus Badawi

      08/10/2013 at 7:05 am

      jangan risau azie. t.a.t.a tak terkam. Kan dia kata dia cuma tengok Adam duduk kat sofa tu ….. hehehe

       
  3. FAIRUS MAMAT

    07/10/2013 at 6:15 am

    SIAPA ADAM?

    SAMPAI HATI ADAM BUAT MACAM NI.. 😦

     
  4. nizam.ariff

    07/10/2013 at 6:23 am

    Ada berbaur dengan mimpi-mimpi dalam buku tak?

     
  5. kniedaz

    07/10/2013 at 6:27 am

    you do need a counsellor..hehe..i’ll lend you mine if you like ^_^

     
  6. juliet

    07/10/2013 at 6:29 am

    pendam selagi boleh 😀

     
  7. tasekM

    07/10/2013 at 7:37 am

    ko mimpi nizam eh..?

    keh2.

    .

     
    • t.a.t.a

      08/10/2013 at 12:58 am

      kak tas dengan kak azie,

      korang ni kan. tak jadi saya nak terus sedih. boleh pulak buat lawak kat entry ni. huhu. bukan Nizam la nama dia. nama dia tuuuuuttt. hahaha

       
  8. 4feet8

    07/10/2013 at 7:37 am

    minta dengan DIA, tata.
    dalam doa-doa kau.. dalam sujud terakhir solatmu..
    ketika hujan lebat, ketika waktu-waktu terakhir untuk berbuka puasa..

     
    • azieazah

      07/10/2013 at 11:41 pm

      Nizam eh nama mamat tu? hehehehe

       
  9. eita

    07/10/2013 at 1:30 pm

    Kita sering kali lupa untuk menghargai apa yang kite ada di saat kite memiliki nyer….tapi kite akan rasa kecewa setelah menyedari di saat kite kehilangan nyer…

    Rindu itu pengubat luka…
    Sakit bile merindu

     
  10. Sam Banjamin

    07/10/2013 at 2:56 pm

    adoi… macam siksa je Tata… hmmm…. masing-masing dalam mood berduka lara ke ni… (sama la).. hik hik hik…

     
  11. nang

    07/10/2013 at 4:29 pm

    sebab penangan si adam , sampai termimpi-mimpi….mesti dia bukan insan yang biasa kan ? 😀
    good luck , dalam men ‘tackle’ si dia 😀

     
  12. Aku Cute

    08/10/2013 at 1:01 am

    Adakalanya.. seorang kawan baik tidak semestinya menjadi kekasih yang baik.. tapi selalunya seorang kekasih yang baik.. boleh menjadi seorang kawan yang baik ;).. The choice is yours.. friend or love 😉

     
  13. Hazmin Hamudin

    08/10/2013 at 3:30 am

    Adam dah kawin dah dengan Fiza…

     
  14. elly

    08/10/2013 at 4:40 am

    eh mamat tu nama adam ke?

     
  15. Anak Askar Pencen

    08/10/2013 at 4:53 am

    Sebagai salah seorang daripada jutaan anak-anak Adam di seluruh dunia, ingin saya bertanyakan siapakah gerangannya Adam itu?

     
  16. yunus Badawi

    08/10/2013 at 7:03 am

    Adam baca tak blog ni?

     
    • t.a.t.a

      08/10/2013 at 7:08 am

      tak.

       
  17. yunus Badawi

    08/10/2013 at 7:04 am

    Awak mimpi pergi ostolia jugak ke? …. hehehe

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: