RSS

Cuaca akhir zaman.

10 Oct

Pagi tadi keluar rumah cuaca cantik aje. Cuaca pagi. Matahari baru nak naik. Cikgu saya kata cahaya matahari pagi mengandungi Vitamin D yang elok untuk kulit.

Sampai di pertengahan perjalanan, dari jauh lagi dah nampak putih aje. Wah jerebu meh?

IMG_0475

Di sini masih terang lagi.
Nampak tak van dalam bulatan merah tu?IMG_0472

IMG_0474

Lagi depan, lagi kabur.

Ini aje pit stop yang sesuai nak snap gambar.

Ya. Jerebu. See, ini lah senario cuaca akhir zaman ye rakyat sekelian.

 

Oh BTW, nampak van dalam bulatan merah gambar atas tu?

Saya rasa driver dia pun agak haze jugak la kepala dia pagi ni. Signal kiri memang sentiasa blinking. Sampai di selekoh dia hampir himpit saya. Saya hon, pandang dia, memang macam tengah mabuk. Ding dong punya orang.

 

Advertisements
 
34 Comments

Posted by on 10/10/2013 in Categorized

 

34 responses to “Cuaca akhir zaman.

  1. Dee

    10/10/2013 at 1:07 am

    jerebu eh? KL pun nampak berkabus sikit arini..

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 1:37 am

      think so la. tapi sampai office dah clear sket.

       
  2. CiKPuaNLawA

    10/10/2013 at 1:28 am

    saya tau lokasi ini…. ;)…

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 1:36 am

      hahahaha.. sshhhh!! senyap-senyap.

       
  3. kniedaz

    10/10/2013 at 1:45 am

    Memang cuaca sekarang ni tak dapat dijangka….kadang elok kadang tidak…

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 4:59 am

      kalau elok pun panas sangat pulak.

       
  4. the malay male

    10/10/2013 at 3:30 am

    ada pembakaran terbuka kat area ctu kot

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 4:58 am

      ada kemungkinan juga. sebab bila sampai office 15km lepas tu cuaca dah clear.

       
  5. FAIRUS MAMAT

    10/10/2013 at 4:49 am

    JEREBU KE? KAT MANA NI?

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 4:58 am

      Barat Selangor.

       
  6. elly

    10/10/2013 at 4:59 am

    kat mana jerebu nih?

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 5:02 am

      di kawasan yang IPU nya sangat tinggi kalau berlaku jerebu.

      eh jap. tempat korang tak macam ni ke?

       
      • elly

        11/10/2013 at 5:38 am

        tak punnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

         
      • t.a.t.a

        14/10/2013 at 9:54 am

        aik? kat tempat aku je la ni ye? hmmm..

         
  7. nizam.ariff

    10/10/2013 at 5:02 am

    Racun rumpai mahal…. org pakat bakar je kut… mudah dan murah…

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:59 am

      dan cepat. kalau meracun mahu kena tunggu 2 bulan baru boleh ulang tanam. itu pun tengok jenis racun.

       
  8. ishy77

    10/10/2013 at 7:59 am

    kt puchong ni xde plak. Mlm td hujan..tp tghri mmg melampau pns.
    Tersangat rajin siap padam semua nomo plat kenn?.agak2 kalo ada nme jln pun…cnfrm padam jgk ye..iskhh..

     
    • t.a.t.a

      10/10/2013 at 8:03 am

      mesti maa. itu plat kereta orang loh. nanti orang marah loh.

       
  9. JR

    10/10/2013 at 1:21 pm

    Pembakaran terbuka dari negara jiran lagi atau kita punya????

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:55 am

      rasanya kat tempat aku ni je.

       
  10. azieazah

    10/10/2013 at 2:05 pm

    Area mana tu? Kalu area Kota Damansara, dan seumpamanya, memang begitulah cuacanya…

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:58 am

      area Barat Selangor kak. kampung Amri anak pakcik Yahyah.

       
  11. shin

    10/10/2013 at 10:52 pm

    kat kulai panas bukan maen lagik.. rentung.. nnt tetiba hujan.. hukk

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:57 am

      kat memana ni pun selagi di Malaysia memang panas. kecuali dalam laut la. haha

       
  12. murni alfathunnisa

    11/10/2013 at 12:30 am

    sini panas..tapi jerebu jugak..cuma tak la sekabur ni..

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:58 am

      aku rasa ini pembakaran sampah ni.

       
  13. sepa

    11/10/2013 at 3:39 am

    Dino, ate ngape selalu no jerebu tempat kamu.?! kome bako aper.?!

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:57 am

      entah. tak tahu bakar apa. yang tahu asap aje keluar.

       
  14. eita

    11/10/2013 at 12:25 pm

    cuaca sekarang ni memang makin tak menentu…
    tak tahu nak lari kat mana dah

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:56 am

      tak yah lari memana. tunggu je la masuk dalam tanah.

       
  15. sam banjamin

    12/10/2013 at 6:05 am

    Saman je dia… Baru dia tau sape tata

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:56 am

      masalahnya aku pun tak tahu siapa yang bakar.

       
  16. Sylarius Yusof

    12/10/2013 at 12:10 pm

    Jerebu punya teruk sampai berjangkit ke dalam kepala otak driver tu. Hmmm.. Tiap-tiap tahun ada je ‘kiriman’ dari negara seberang ni yer. Rajin betul menghantarnya.

     
    • t.a.t.a

      14/10/2013 at 9:55 am

      memang bengong driver tu. huhu. aku rasa kat tempat aku je la jerebu tu.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: