RSS

A little things..

24 Oct

.. that you found accidentally, and later you really loving it!

Have you guys ever experienced that before?

I have.

Yesterday afternoon after work, I went to a store to buy a necessities. When I was about to pay, there was something, a little thing that suddenly caught my eyes. It was nicely sitting on the display.

I fell in love in that moment!

I must have it!

What was it?

IMG_0553

A pair of earrings! 🙂

Absolutely, totally loving it!!

The cost?

Just less than RM10!

 

p.s: Am a woman with low maintenance.  🙂

Advertisements
 
60 Comments

Posted by on 24/10/2013 in Categorized

 

60 responses to “A little things..

  1. Anak Askar Pencen

    24/10/2013 at 1:07 am

    Wanita ni dengan perhiasan memang tak dapat dipisahkan. Hehe

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 2:07 am

      hehe. memang!

       
  2. the malay male

    24/10/2013 at 1:12 am

    beli jgn tak beli

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 2:06 am

      dah beli pun.

       
    • elly

      24/10/2013 at 3:30 am

      akhirnya ko beli….mesti gojes kan, up sket gambar telinga bersubang gojes ni

       
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 3:32 am

        oh, totally out of question la kan nak tunjuk gambar telinga gojes itu. haha

         
      • elly

        25/10/2013 at 2:34 am

        kalau totally out, totally in please

         
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 4:29 am

        oh no dear. absolutely no!!

         
  3. ziemarziah

    24/10/2013 at 1:15 am

    mata pompuan ni macam mata kanak2..semua benda nampak menarik hehehe sy plak jadi gila bila tengok tudung@kasut

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 2:06 am

      kak zie, yang ni saya hairan. kenapa saya tak hairan bila tengok tudung atau kasut?

       
  4. nizam.ariff

    24/10/2013 at 1:29 am

    itu pun caranya…
    barang2 yang ‘Grap N Go’ biasa diletakkan kat kaunter…
    kerana di waktu itu buying decision tak sekompleks ketika mencari di rak-rak jualan.

     
    • sepa

      24/10/2013 at 1:53 am

      Dino, jangan grab n go with cashier sekali ar…!!!

       
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 2:04 am

        sepa, kalau mata tengok dah cantik, hati dup dap, elektrik pun memanah mata memasing, no hal la tu. grab aje.

        hahaha

         
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 2:05 am

      nizam, display strategi kan?

       
      • Yunus Badawi

        24/10/2013 at 2:26 am

        Memang display strategy. Semasa saya di sykt kulit kerang dulu saya ada belajar strategi ini utk barang2 di kedai Select. Ini yg dikatakan impulse buying.

         
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 3:34 am

        YB, ajaran tu ada dalam buku tak? saya rasa saya perlukan nya la.

         
      • Yunus Badawi

        24/10/2013 at 7:45 am

        Mungkinlah ada dalam buku marketing. Saya bukan bahagian marketing tapi engineering. Kami diajar sebab nak memahami kenapa sesuatu itu seperti susunan gondala dibuat begitu rupa.

        Maaf komen ini sepatutnya di bawah tapi tak berjaya nak letak di sana…. huhu

         
      • nizam.ariff

        24/10/2013 at 9:16 am

        Ya… YB betul.
        Ia memang ada dalam marketing tapi tak tau dalam bab mana.
        aku dah lupa… kalau tak ada dapat textbook, cuba cari dalam marketing theory… atau research paper…

         
  5. Yunus Badawi

    24/10/2013 at 2:24 am

    I love woman with low maintenance …… hehe

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 2:29 am

      *blushing.

       
    • elly

      24/10/2013 at 3:30 am

      selamat pengantin baru hahahhahahha

       
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 3:34 am

        woitt!!! korok mu la elly.

        eh, kau tau tak korok tu apa?

         
      • Yunus Badawi

        24/10/2013 at 7:51 am

        Amiinn. Harap2 makbullah doa elly tu

        lalala

         
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 9:54 am

        insyaAllah.

         
      • elly

        25/10/2013 at 2:35 am

        korok mu la tata
        ko ingat aku tak tau ke korok tu apa
        wakakakkakakakkakakaka
        amboiiii YB, amin 1000x

         
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 4:33 am

        hahaha. ada jugak yang sefaham dengan aku akan kata-kata seperti itu.

        high 5!

         
      • elly

        28/10/2013 at 3:29 am

        aku kan budak kampung, mcm2 perkataan ada lagi wkakakakakkakakakka
        hi 5!

         
  6. juliet

    24/10/2013 at 2:35 am

    amboi yb, jual minyak nampak, hahahahaha.

    kalau pakai subang gini saya kena bukak hari2, kalau terlupa bukak telinga cepat je berkudis.

    dan saya hanya pakai kemuncup je sekarang kat telinga, laaagiiiiiiiiiiii low maintenance, 😀

     
    • nizam.ariff

      24/10/2013 at 2:38 am

      Hah… YB kerling kat kemuncup tu…. hahaha

       
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 2:39 am

        nizam, ha ah la tu. dok kerling aje. hahaha

         
      • Yunus Badawi

        24/10/2013 at 7:47 am

        Juliet – bukan tak biasa tengok saya jual minyak. Kan dulu saya kerja sykt minyak.

        ahaks

         
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 2:39 am

      kemuncup? kemuncup as in rumput tu ke?

       
      • elly

        24/10/2013 at 3:31 am

        lagi low maintenance….kemuncup….YB…saya langsung tak pakai subang….amacam? langsung tak de maintenance kat tinga tau

         
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 3:35 am

        ha ah YB. elly laaaagi la low maintenance kan?

         
      • Yunus Badawi

        24/10/2013 at 7:47 am

        I love all of you sebab semuanya low maintenance (minus nizam of course!!) hahaha

         
      • nizam.ariff

        24/10/2013 at 9:17 am

        Hahahaaa… aku belum sanggup pakai subang telinga sebelah lagi…
        Elton John boleh la…

         
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 9:55 am

        YB, kesian Nizam kekurangan kasih sayang dari YB. bagi la dia sikit.

         
      • elly

        25/10/2013 at 2:36 am

        kalau nak kena tibai ngan senduk mak adam, cuba la tata

         
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 4:33 am

        kena tibai pun mungkin dengan penuh kasih sayang la. lembut aje. mwahahah

         
    • ZonAku

      24/10/2013 at 5:05 am

      heehehehe.. abes la……
      aku lak, kena emas. x kira emas kuning or emas putih.. silver blh tahan la jugak…..
      sebab kulit mmg x tahan.

      tapi, kalau nk senang, x yah pakai trs… optional kan?

       
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 5:08 am

        aku ada kawan masa kat asrama dulu, kena pakai emas. kalau tak habis kulit dia. brooch tudung kan bukan emas, so dia cover leher dia dengan tisu. kalau tak memang berkudis kulit.

         
      • Yunus Badawi

        24/10/2013 at 7:48 am

        ZonAku sama mcm anak saya Atikah tu. Kalau bukan emas tulin boleh jadi kudis.

         
      • t.a.t.a

        24/10/2013 at 9:57 am

        YB kena pesan pada Atikah pesan pada bakal suami untuk belikan perhiasan emas belaka.

        Setakat ni dah jumpa 3 orang yang bernama Atikah binti Yunus.

         
      • ZonAku

        24/10/2013 at 1:41 pm

        x yah pesan… bl je sdr… apa diharap duit orang….. pernah at one time brooch pun camtu. sekarang dah ok.

         
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 1:12 am

        tapi kena pesan jugak. karang anniversary dia belikan yang bukan emas, dah tak boleh nak pakai. kecik hati memasing karang.

         
  7. sudipvssenduk

    24/10/2013 at 3:32 am

    dulu masa kecik, selalu dengar org tua2 cakap… sapa tak tindik tak boleh kawin sbb tak leh pakai anting2 (tak de kaitan langsung tindik dgn kawin kan). Tapi sVs dah ada anak 3 pun belum tindik2 lagi… takut beb, sakit!

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 3:36 am

      saya pun tak tahu kenapa saya tak tindik masa kecik. form 4 kot baru tembak kat kedai. sapu balm sikit je nak bagi kebas telinga tu, pastu terus pap. adoii..

       
  8. daddyziyyad

    24/10/2013 at 3:43 am

    low maintenance is the best policy 🙂

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 10:41 am

      yup. true.

      sorry doc. your comment went straight to spam.

       
  9. cinta

    24/10/2013 at 5:08 am

    eh, sapu balm bole kebas ea?

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 5:08 am

      kebas sikit aje.

       
  10. lelaki

    24/10/2013 at 9:19 am

    orang pompuan mmg gitu kan…pantang lepa…hehe!

     
    • t.a.t.a

      24/10/2013 at 9:55 am

      at least aku tak beli tau bear berharga RM500. hahahah

       
  11. eita

    24/10/2013 at 12:56 pm

    murah n comel….ita kan kalau berkenan tu terus je sambar..

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 4:36 am

      memang berkenan. padahal sebelum ni kalau bab anting-anting ke, rantai gelang ke, saya buat tak tahu aje. tak hairan pun. tapi yang ini memang betul menarik perhatian gue.

       
  12. FAIRUS MAMAT

    24/10/2013 at 3:36 pm

    DARI MATA TURUN KE HATI… 🙂

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 4:36 am

      kes aku dari mata terus ke telinga.

       
  13. T3PCute

    25/10/2013 at 9:38 am

    wah sungguh pompuan kan hehehe.. benda yang atas kaunter yang immediatedly aku mintak dan beli adalah.. charger kereta utk hp samsung dgn harga RM7.50.. terus beli tanpa fikir panjang ahaks…

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 9:48 am

      perempuan la kot. tapi barang kemas yang aku ada cuma rantai dengan earring ni aje. kalau kau tengok tangan aku memang kosong. jam tangan pun takde tau. hahahah

      cincin aku nak Adam aku yang belikan baru aku pakai. nak beli sendiri? ah malas! hahaha

       
  14. whitecappuccino

    30/10/2013 at 2:36 pm

    cantik!

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: