RSS

Cuba teka..

25 Oct

.. bebelan siapa kah ini:

Scene 1:

Si X: Abang! Abang!
Budak Gundut: Ye?
Si X: Mari sini.
BG: Ye [nama Si X]?
Si X: Ini mainan siapa ni? Siapa yang main? [Nama Si X] ke yang main? Kenapa letak kat sini? Kemas balik! Letak dalam bakul. Lain kali kalau [nama Si X] nampak mainan ni bersepah macam ni lagi, tak payah main dah. Buang aje! Tak pun [Nama Si X] bagi kat kakak sebelah. Nak?
BG: Tak payah la bagi kakak tu.
Si X: Dah tu kenapa sepahkan mainan? Bila minta baru [nama Si X] belikan. Tapi bila dah main asyik bersepah aje. Lain kali abang mintak mainan lagi, [nama Si X] tak nak belikan. Kemas!

Scene 2:

Si A: Abang. Abang Chi Chi.
BG: Ye?
Si A: [Nama Si A] mintak tolong boleh?
BG: Boleh.
Si A: Tolong [nama Si A] alihkan mainan abang ni. Masukkan dalam bakul ye?
BG: Yang ini?
Si A: Haah. Yang ini dengan yang itu ya?
BG: Okay.
Si A: Dah siap dah?
BG: Dah.
Si A: Terima kasih abang.
BG: Sama-sama.
Si A: Nak sayang abang. Sa yang abang.
BG: Sayang [nama Si A] juga.

 

Watak-watak di atas adalah Budak Gundut, Cik Taa dia dengan babah dia. Cuba teka, siapakah:

1. Si X – Babah atau Cik Taa
2. Si A – Babah atau Cik Taa

Sila copy paste pilihan di atas di ruangan comment anda.

Advertisements
 
39 Comments

Posted by on 25/10/2013 in Categorized

 

39 responses to “Cuba teka..

  1. chot

    25/10/2013 at 1:20 am

    1. Si X – Babah
    2. Si A – Cik Taa

    🙂

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 1:30 am

      itu pilihan atas dasar rasional ke apa tu?

       
  2. chot

    25/10/2013 at 1:31 am

    pemerhatian umum. babah mesti la gawangg..cik ta kan lemah lembut penyantun. kan kan?

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 1:39 am

      kau tengok yang itu ke? aku suruh tengok tang bebelan tu la.

       
      • chot

        25/10/2013 at 1:55 am

        aku xjawab soalan ke?

         
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 10:03 am

        jawab. cuma aku sangka yang kau akan beri jawapan based on bebelan.

         
  3. FAIRUS MAMAT

    25/10/2013 at 1:35 am

    x – Babah
    A – Cik Tata

     
  4. tasekM

    25/10/2013 at 1:38 am

    yang garang tu ko ta…. :p

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 1:39 am

      hahaha. garang meh aku ni kak?

       
    • Yunus Badawi

      25/10/2013 at 7:17 am

      garang dgn ahli keluarga sendiri aje. Dengan org luar t.a.t.a ini lemah lembut

       
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 10:06 am

        bwa hah hah hah.

        you really are a sweet talker. hehe

         
  5. kakcik

    25/10/2013 at 1:43 am

    Si X – Babah

    Si A – Cik Taa

     
  6. elly

    25/10/2013 at 2:33 am

    X – cik ta
    a – babah

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 4:28 am

      nampak sangat aku ni suka membebel.

       
    • Yunus Badawi

      25/10/2013 at 7:17 am

      Saya setuju dgn Elly. Sebab wanita ni kan suka membebel. Kalau dia tolong kemas dah selesai cerita. Ini sampai nak bagi kakak sebelahlah …. hehehe

       
      • t.a.t.a

        25/10/2013 at 10:16 am

        nak bagi kakak sebelah tu ugut aje tu. kalau tak ugut memang la tak gerak mainan tu. hehe

        perempuan memang suka membebel. tapi bukan semua perempuan suka membebel.

         
      • elly

        28/10/2013 at 3:27 am

        betul pe….pakwe aku gitu la character dia wakakkakakakakkakaka
        amboi YB…wanita bukan suka membebel tau, dia cuma meluahkan perasaan dia….membebel tu adalah salah satu cara lepas byk kali ckp tak reti nak dengar….kahkahkah

         
  7. JunAina

    25/10/2013 at 4:17 am

    X-babah
    A-Cik Taa
    Sebab lelaki selalunya lebih tegas. Tapi konpius jugak sebab lelaki tak suka membebel…ahahaa…

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 4:37 am

      kak, lelaki yang ini lain sket.

       
  8. tiha

    25/10/2013 at 4:57 am

    X- babah A- chik taa..hihi

     
  9. 4feet8

    25/10/2013 at 5:18 am

    adakah scene 2 tu cik tata?

     
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 5:21 am

      wahahahahah.

       
  10. ZonAku

    25/10/2013 at 5:58 am

    1. Si X – Cik Taa
    2. Si A – Babah

    hahahaa… sbb aku pun ala2 si X

     
  11. T3PCute

    25/10/2013 at 6:12 am

    Si X= Babah
    Si A; cik ta..

    Alah ko kan baik hati mesti ko takkan marah2 macam si X ahaks

     
    • T3PCute

      25/10/2013 at 6:13 am

      kalau garang.. confirm ko si X..
      apa pun cian dak gundut kena bebel..

       
    • t.a.t.a

      25/10/2013 at 10:17 am

      ye aku akui yang aku ni baek hati. — bluwek. wahahahah

      budak gundut kena bebel sebab he deserves that. dah tahu main tapi lambat nak kemas. kena bebel, kena marah baru nak gerak.

       
  12. eita

    25/10/2013 at 11:51 am

    si X…cik ta..
    si A…babah…..

    betol tak?

     
  13. Henrietta Jose

    26/10/2013 at 2:04 pm

    err…siapa yg leih grang…cik taa ke babah…yang garang si X…yang kurang garang si A…hmmm…cik taa kot lg grang dr babah…hehehe…

     
  14. shin chan

    27/10/2013 at 7:40 am

    1. Si X – Cik Taa
    2. Si A – Babah

     
  15. sylarius

    27/10/2013 at 8:11 am

    1. Si X – Babah
    2. Si A – Cik Taa

    Betul tak? Hehehe..

    Kalau ada bebudak kecik kat rumah, memang jangan haraplah nak jadikan rumah tu kemas. Haha

     
  16. azieazah

    27/10/2013 at 1:34 pm

    komen saya hilang?

     
    • Yunus Badawi

      29/10/2013 at 2:05 am

      Sebelum ni komen saya pun pernah hilang ….. huhu

       
      • t.a.t.a

        29/10/2013 at 2:13 am

        comments yang hilang sebelum ni went straight to spam. tak tahu kenapa. tapi dah retreat masuk semula dah.

         
  17. azieazah

    27/10/2013 at 1:34 pm

    Ehh kita tak nak teka selagi tak tahu apa hadiahnya kalu teka betul. Hahahaha

     
    • t.a.t.a

      28/10/2013 at 1:10 am

      kak, saya tak cakap ponn ada hadiah. ngehehee

       
      • Yunus Badawi

        29/10/2013 at 2:06 am

        Kalau ada hadiah pun dah tentu azieazah tak dapat sebab dah lambat. Org lain dah ramai yg bagi jawapannya dulu ….. hehehe

         
  18. chot

    28/10/2013 at 2:33 pm

    cik ta..jawapan dia apa? jenuh aku tunggu dr minggu lepas..huh

     
  19. t.a.t.a

    29/10/2013 at 1:24 am

    si X adalah babah.
    si A adalah cik taa.

    memang kelakar kan bila lelaki suka membebel. dalam kes ni memang babah banyak membebel kalau pasal si gundut. kalau tinggal berdua atau bermain berdua atau mandi berdua, ada aje la benda yang tak kena akan buat budak tu menangis.

    saya cool aje. cakap sekali je. tak yah nak ulang cakap dan tak yah nak cakap panjang lebar, budak 4 tahun apa yang dia faham, kan? so cakap straight to the point aje la.

     
  20. sepa

    29/10/2013 at 8:16 am

    bro… cool bro…

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: