RSS

Ubat mengantuk adalah..

29 Oct

Saya rasa mengantuk. Mengantuk sangat. Mata pun kuyu aje. Ye la, macam mana tak mengantuk kalau tidur jam 11.15pm bangun 3.18am kan?

Saya cakap dengan bos yang saya mengantuk.

Bos balas kan setiap penyakit ada ubatnya? Bos bagi cadangan:

1. Beli air mineral botol biru. — Malas la nak turun. Lagipun saya cuma minum air kosong BioAura aje.

2. Minum LA Coffee — Jauh pulak nak pergi ke LA beli kopi.

3. Minum 100plus — Saya kureng sikit minum air bergas.

Saya cakap tak pe la itu semua. Ingat kot nak cadang kan suruh saya tidur aje tadi. Bos tak sentuh pun pasal tidur. Huh.

Saya punya cara cuma setkan aje di minda yang saya tak ngantuk. Saya buat mantra, aku tak ngantuk. aku tak ngantuk. aku tak ngantuk.

 

Tengah bercakap-cakap dengan bos entah macam mana ada satu topik yang buatkan saya gelak. Gelak besar! Terbahak-bahak saya ketawa. Bos cuma mampu beristighfar aje sambil geleng kepala.

Makin galak saya ketawa. Dah puas ketawa, eh hilang ngantuk saya. Hilang la bos ngantuk. Dah tak ngantuk dah.

Hahahaha.

 

 

So, apa ubat korang kalau mengantuk. (TOLONG JANGAN JAWAB TIDUR!)

Advertisements
 
25 Comments

Posted by on 29/10/2013 in Categorized

 

25 responses to “Ubat mengantuk adalah..

  1. 4feet8

    29/10/2013 at 5:57 am

    pergi jalan2 kat tempat kwn2, bg hilang ngantuk. btw kenapa bgn awal sgt tu..? solat malam?

     
    • t.a.t.a

      29/10/2013 at 6:10 am

      terjaga. mata pun terus bulat aje. alang kepalang bangun solat.

       
  2. azieazah

    29/10/2013 at 5:59 am

    Yup. Buat citer lawak pastu gelak antara cara yang Kak Azie pernah try dan buat dulu. Berkesan. Selain tu, jalan-jalan kacau orang yang rasa-rasa boleh dikacau. Jangan kacau bos sudah!

     
    • t.a.t.a

      29/10/2013 at 6:11 am

      dalam kes saya, bos yang kacau saya kak.

       
  3. kakcik

    29/10/2013 at 6:08 am

    Kalau anda mengantuk, bawa gelak… hehehe

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:11 am

      kalau anda mengantuk bawa gelak.
      kalau anda mengantuk bawa gelak.
      kalau anda mengantuk, ajak la orang lain gelak sama.
      kalau anda mengantuk bawa gelak.

      hahaha

       
  4. JunAina

    29/10/2013 at 6:13 am

    Kalau ngantuk memang kena tidur tapi kalau kat opis ni biasanya jalan excercise le…:)

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:16 am

      saya amalkan 10K steps kat office ni. tapi tak pernah terkira pulak.

       
  5. ZonAku

    29/10/2013 at 6:26 am

    hahahaha.. xpun baca blog la kann…. lawa rumah baru!

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:14 am

      hehehe. thanks!

       
  6. T3PCute

    29/10/2013 at 6:30 am

    main game.. takpun call sesiapa yang rasa leh lyn sembng.. kalau tahap kritikal.. sllu trus kluar p minum.. idak pun klur pbeli something cold and crunchy mcm kcgleh ngup ngap

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:15 am

      memang selalu pun call someone bila tengah ngantuk. dan dia pun faham. tu ngantuk tahap cipan la tu. hahaha

       
  7. juliet

    29/10/2013 at 6:39 am

    kalau mengantuk saya akan turn naik tangga ofis, tapi bila duduk ngantuk balik 😀

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:15 am

      kalau macam tu memang kau kena sentiasa turun naik tangga la eh?

       
  8. Dee

    29/10/2013 at 7:22 am

    eh..rumah baru..bila pindah? oh…tukar langsir je ye..tukar cat…cantik2..i like. Ubat ngantuk? Saya kalu..mmg lelap mata jap kat surau..hihihi..mmg xleh tolong langsungkan..kehkehkeh..

     
    • t.a.t.a

      29/10/2013 at 7:28 am

      Dee, sudah pulang Tanah Melayu kah?

       
  9. sepa

    29/10/2013 at 8:21 am

    ok. sugar rush…!!!

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:18 am

      adik beradik candy crush tak?

       
  10. eita

    29/10/2013 at 12:11 pm

    alaaaaaa…baru nak jawab tidor tadi..hehehe…

    ita kalau ngantuk memang bos suruh tido..bos kata gi lah tido dalam setengah jam..nati hilang lah mengantuk tu..kan kalu tak tido nanti pening…hahahah..baik tak bos kite…

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:13 am

      memang best la bos tu. terbaek! bos kita jgn harap. memang tak dicadangkan langsung tidur.

       
  11. FAIRUS MAMAT

    29/10/2013 at 4:09 pm

    KADANG-KADANG, DEPAN MONITOR KOMPUTER PUN SAYA BOLEH TERLENTUK.. KIRA MENGANTUK TAHAP GABAN DAH TU..

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:12 am

      kau agak gaban tu mengantuk tak?

       
  12. sylarius

    30/10/2013 at 2:08 am

    Ubat ngantuk ni, selain dari tidor, ada yang kata makan asam la, makan cekelat hacks la. Tapi, kalau gi basuh muka pun orait jugak kot. Takpun sembang dengan member-member yang pandai buat lawak. Kalau dapat bos yang pandai melawak macam tu pun orait juga. Hehe

     
    • t.a.t.a

      30/10/2013 at 4:13 am

      makan-makan pun biasa dah buat. tapi tetap mengantuk juga.

       
  13. whitecappuccino

    30/10/2013 at 2:37 pm

    gi basuh muka

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: