RSS

A mommy..

01 Nov

.. he never had.

 

Malam tadi saya sedang menyaksikan Barnabas Collins membenamkan gigi taring nya ke leher Dr. Julia Hoffman selepas dia menyedari doktor tersebut mengkhianati keluarga Collins, bila telefon di sebelah berbunyi.

Bukan telefon saya, but since the owner was not available at that time, maka saya jawab kan. Unknown number.

Saya: Hello

Dia: Hello. Dekat mana ni?

Saya: Siapa ni?

Dia: Ini mami.

Saya: Mami? Mami Monster? Mami Jarum? Mami Sally? Sugar Mami?

Dia: Iye. Mami. Dekat mana ni?

Saya: Salah nombor ni.

Dia: Salah nombor? Baru ambil nombor ni ke?

Saya: Haah.

Dia: Hai, cepat nya la tukar nama. Ok.

 

Question: Dear mommy. When was the last time you called your kid? The owner of this number has it for almost 4 months now.

Wish: I wish you, dear mommy, a success in reaching your kid. May He make it easier for both of you.

Advertisements
 
21 Comments

Posted by on 01/11/2013 in Categorized

 

21 responses to “A mommy..

  1. nizam.ariff

    01/11/2013 at 1:28 am

    Mami lain kut… itu mami chicken chop kut sampai berbulan tak call number tu..

     
  2. smbotak

    01/11/2013 at 1:52 am

    aku nak marah anak dia. apasal tukar nombor tak bagitau orang yang penting?

     
  3. Dee

    01/11/2013 at 2:09 am

    jangan sugar mami dahlah..hahaha..

     
  4. sepa

    01/11/2013 at 2:26 am

    …aku termenung tengok baris yang atas sekali tuh “he never had”…

    ala bro… ngapa la kamu tak beramah-mesra dengan dia, buat appointment spa ker, window shopping ker, obersi trip ker… starbak ker…

    …saya yang tak pernah tukar nombor henpon sejak beli tahun 1998, pernah gak ada yg terbabas, tercalling bro… jangan sampai depa, meleret promosi skim cepat kaya, atau krim kasi muda, udah ler (kalau lelaki krim tahan lama)… yg paling biasa ‘mami’ insuran la kan…!

    .
    peace bro…!

     
  5. daddyziyyad

    01/11/2013 at 2:37 am

    nombor telefon recycle/di beli ke?

    saya ada pengalaman..seorang cina beria ia call saya, nak beli nombor hp saya..ong katanya…saya saja tanya,berapa dia nak beli?dia kata, maximum dia nak bayar, RM100 aja…bahahahaha…

     
  6. budak_shinchan

    01/11/2013 at 3:45 am

    tapaham.. mami tu sapa? t.a.t.a jawabkan hp sapa?

     
    • t.a.t.a

      01/11/2013 at 3:54 am

      mami tu mami yang salah nombor. t.a.t.a jawapkan hp nephew. dia duduk asrama. hp tinggal rumah.

       
  7. tasekM

    01/11/2013 at 4:03 am

    aku syak anak buah ko kenal mami nih…

     
    • Yunus Badawi

      01/11/2013 at 7:34 am

      tasek bangun tahajud ke pagi2 ni? … ngeeee

       
      • Yunus Badawi

        01/11/2013 at 7:35 am

        Oh bukan tasek baca blog ni pukul 4 pagi. Jam t.a.t.a ni yg guna waktu zimbabwe rupanya …. hehehe

         
  8. juliet

    01/11/2013 at 5:55 am

    kalau daddy yg call sila ajak borak lama2 sikit, kekekekeke

     
  9. Yunus Badawi

    01/11/2013 at 7:34 am

    Awak bagi tahu tak anak dia yg mami dia call?

     
  10. kniedaz

    01/11/2013 at 8:11 am

    betul ke mami cari anak dia atau mami cari benda lain? hohoho

     
  11. ZonAku

    01/11/2013 at 9:28 am

    hmmmm.. akibat suka tukar nombor, dan apahal x gtau ke org2 penting? aku assume itu mak dia la…. mak aku kalau dlm sebulan tu x dgr berita pasal anak dia, bising dah tu. paling2 dia ensure kami y lain ada ctc each other kalau x direct ngan dia

    nombor aku x penah tukar, masa aku beli tambahan pun, aku bagi nombor tu pada famili aku ja.

     
  12. FAIRUS MAMAT

    01/11/2013 at 11:51 am

    LIP LAP.. LIP LAP.. LIP LAP.. AAANNNAK MAMI. 🙂

     
  13. nang

    01/11/2013 at 12:05 pm

    mommy ? bakal mak mertua ? owh maybe….hahahaha

     
  14. sam banjamin

    01/11/2013 at 3:10 pm

    Kes tak ambik berat ke ape ni kak? 4 bulan.. Lama tu.. Ke pasal anak tu bnyk number kot… Or salah number..

     
  15. tiha

    02/11/2013 at 3:43 am

    anak ke mami yang salah..oh

     
  16. eita

    02/11/2013 at 8:54 pm

    sian mami cari anak dia..

     
  17. baby comel

    02/11/2013 at 9:41 pm

    aduhaiii sian mami tu tercari2 anak dia. kot2 mami yg mencari daddy dia kot. heehe

     
  18. sylarius

    04/11/2013 at 12:05 pm

    Lama benor anak dan parent ni tak contact. Sampai dekat 4 bulan dah kot. Isyh, isyh. Busy sangat agaknya life diorang tu sampai takda masa untuk family.

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: