RSS

I really can’t..

04 Nov

..get them out of my head!

Malam tadi tiada benda nak buat. Nak tengok TV, depa layan bola. TV bawah pulak tiada Astro. Nak membaca, mood tiada di sisi. End up saya on komputer, and went through the movie list and found this!

Secret-Garden31

Hahaha.

Ye, saya tahu. Drama ni dah lama dah. Tapi saya ni kan jenis yang suka ulang-tengok, ulang-tayang, ulang-baca, ulang-pakai, and all those kinds-of-ulang things la. Tu yang saya ulang-tengok drama ni.

Habis the whole episodes in one night. Tengok mana yang best aje.

Part yang paling saya suka masa Kim Joo-won mula dapat balik ingatan dia. Dia lari keluar dari rumah. Lari, lari, lari dan lari. Tup-tup dia dah naik kereta. Hahaha. Tu yang saya tak faham. Mana dia park kereta dia? Jauh sangat sampai kena lari nak dapatkan kereta.

Walaupun banyak benda tak masuk akal dalam drama tu, tapi saya yang mengada-ngada ini tetap nak layan juga.

Pagi tadi dalam kereta pun dengar soundtrack nya. Memang mengada-ngada kan? Hasilnya sampai sekarang they’re all still stuck in my head. Can’t get them out. Arrggghhhh..!

Masa ini la saya amat memerlukan teknologi memory wipe yang selalu Michael Jennings buat dalam Paycheck. Where are you guys when I really need you??!

 

Dulu masa kecil saya memang percaya pada “A happily-ever-after ending.” Tapi bila dah tua bangka ni, bila orang cakap macam tu saya akan deny habis-habisan. No, there is no such thing as a happily-ever-after things! No! If people convince you otherwise, that people maybe a liar. Don’t trust them!

Just trust yourselves.

Advertisements
 
25 Comments

Posted by on 04/11/2013 in Categorized

 

25 responses to “I really can’t..

  1. Yunus Badawi

    04/11/2013 at 10:01 am

    Apasal awak tak percaya tentang happily-ever-after tu?

    Ada pengalaman pahit ke? … hu hu

     
    • t.a.t.a

      04/11/2013 at 10:29 am

      bukan pengalaman pahit, memang betul la kan? mana ada benda happily-ever-after tu. cerita dongeng aje.

       
  2. Yunus Badawi

    04/11/2013 at 10:01 am

    yes first pagi ni.

    Dalam demam2 pun dapat first! lalala

    Ada hadiah tak?

     
    • t.a.t.a

      04/11/2013 at 10:30 am

      demam YB? kesian nya. minta emak Adam kucup dahi tu, bagi kurang panas.

       
  3. 4feet8

    04/11/2013 at 10:23 am

    Bila dah dewasa baru sy sedar kenapa arwah abah benar-benar melarang membaca buku ‘lagha’ masa zaman sekolah dulu. Sebab kebanyakkan novel semuanya happy ending dan serba serbi sempurna semuanya. Kadang bila tidak terlalu sempurna menghadapi hidup ini, kita akan mula menyalahkan takdir. padahal, mana ada perkara yang terlalu sempurna mcm fairy tale.

     
    • t.a.t.a

      04/11/2013 at 10:35 am

      dan kebanyakan kata-kata berbunyi bila besar esok faham la kau maksud semua ini. ya betul. bila dewasa dan bila kita alami sendiri baru kita faham, dan kita akan cakap, oh ini la yang orang dulu-dulu kata kan.

      dalam fairy tale hampir semuanya indah dan sempurna. tapi dalam kehidupan sebenar pun ada masanya lebih indah dan sempurna dari dalam fairy tale, kan?

      cuma bergantung pada kita nak pandang ia dari sudut mana.

       
  4. Dee

    04/11/2013 at 10:40 am

    saya cuma tengok winter sonata dan autumn in my heart je..lepas tu dah x layan korea..xde masa..hehehe..

     
    • t.a.t.a

      04/11/2013 at 12:50 pm

      saya ni pun terjumpa customer punya. so cilok aje la.

       
  5. smbotak

    04/11/2013 at 10:44 am

    jom layan filem tamil! hahahaa…

     
    • t.a.t.a

      04/11/2013 at 12:51 pm

      layan jugak.

       
  6. nizam.ariff

    04/11/2013 at 10:47 am

    Malam tadi aku payah tidur sebab asyik terfikir pasal memancing ikan…. arrghhhh..

     
    • smbotak

      04/11/2013 at 11:57 am

      kat tasik seksyen 7 (sebelah unisel) ada port mancing…

       
      • nizam.ariff

        04/11/2013 at 12:48 pm

        esok pagi-pagi bos aku ajak aku memukat kat longkang besar kat tasek tu… hehehe

         
      • t.a.t.a

        04/11/2013 at 12:51 pm

        smbotak, tasik yang selalu aku lalu dulu bila nak ke dewan time exam.

         
      • t.a.t.a

        04/11/2013 at 12:52 pm

        Nizam, nanti buat entry ikan apa kau jumpa eh.

         
  7. kniedaz

    04/11/2013 at 1:41 pm

    yup..there’s no such thing as happily ever after…been there..done that..hidup ni lebih complicated..

     
  8. nang

    04/11/2013 at 2:53 pm

    nak ending yang happy , kena ‘bahagiakan’ diri sendiri dan orang yang kita sayang…inshaallah , Dia akan bagi bahagia yang kita tak duga 😀

     
  9. ishy77

    04/11/2013 at 3:20 pm

    tp..final dexter series takde happy ending pun..huhuhuh..frust tetiba

     
  10. juliet

    04/11/2013 at 4:09 pm

    lama dah tak layan drama korea, balik rumah nampak bantal je dok melambai2 😀

     
  11. tiha

    04/11/2013 at 4:09 pm

    insha Allah, akan ada happily ever after itu.. 🙂

     
  12. sam banjamin

    04/11/2013 at 4:10 pm

    setuju kak.. setuju…

     
  13. hazminhamudin

    04/11/2013 at 4:45 pm

    Dalam novel, dalam movie, semua pengakhiran cerita nak best2 je. Sekali sekala tukar jalan cerita tak best, kena bunuh, mati ke apa, terus tak boleh terima. haha

     
  14. Henrietta Jose

    04/11/2013 at 11:03 pm

    Bestnye…rietta cuma taw citer english kanak kanak…

     
  15. FAIRUS MAMAT

    04/11/2013 at 11:29 pm

    LAYAN K-POP KE? HEHEHE

     
  16. Anak Askar Pencen

    05/11/2013 at 8:11 am

    Happily Ever After? Dulu-dulu pun aku ingat setiap perkara dalam life kita mesti akan berakhir dengan baik. Kah kah kah! Itu dulu la. Time tengah innocence. Sekarang ni, aku memang skeptikal habis dengan life. Hahaha

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: