RSS

Doa. Doa. Doa.

15 Nov

Boss mana?

Keluar. Ambil anak.

Berapa dah anak dia?

Tiga.

Oo.. baru tiga. Awak? Berapa orang anak dah?

Saya belum ada anak lagi bang.

Laa ye ke? Tak pe, nanti abang doakan awak ye?

Senyum.

 

p.s: Err.. bang! Doakan saya jumpa Adam saya dulu, baru doa pasal anak.

p.s.s: Kepada pembaca budimen dan budiwomen sekelian, doakan saya jumpa Adam saya ya? Berkat keikhlasan korang semua mendoakan saya, next year saya berdua, kan? InsyaAllah.

p.s.s.s: Tahniah kepada blogger Eddie si noktahhitam yang menerima kelahiran anak sulung 15hari lepas. Congratulations to Eddie and Aisyah.

Advertisements
 
48 Comments

Posted by on 15/11/2013 in Categorized

 

48 responses to “Doa. Doa. Doa.

  1. daddyziyyad

    15/11/2013 at 9:10 am

    Saya doakan awak bertemu jodoh dgn lelaki yg soleh,Insya Allah

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 11:55 am

      one. thanks doc.

       
  2. ziemarziah

    15/11/2013 at 9:13 am

    amin..InsyaAllah..ada dah tu cuma tak jumpa lagi:)

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 11:54 am

      two. thanks kak.

      cuma masa belum sampai nak Dia beritahu saya siapa jodoh saya, kan kak?

       
  3. budak_shinchan

    15/11/2013 at 9:24 am

    kalo sukar dan tak bertemu jodoh di dunia.. InsyaAllah.. Allah dah sediakan di syurga #ameen

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 11:56 am

      three. thanks abg shin.

      itu bermaksud jodoh kita di dunia ini sudah meninggal, kan?

       
  4. sylarius

    15/11/2013 at 9:49 am

    Semoga berjumpa dengan pasangan yang soleh. Nak cari lelaki memang senang, nak cari yang boleh diharap menjadi suami soleh tu yang susah.

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 11:57 am

      four. thanks sylarius.

      tu la. lelaki memang ramai, tapi nak cari yang berkualiti agak rare juga.

       
  5. Whitecappuccino

    15/11/2013 at 9:58 am

    semoga akan dipertemukan dengan Adam yang diidamkan..jangan berhenti berdoa ..

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 11:58 am

      five. thanks kak.

      memang setiap kali solat tak berhenti doa.

       
  6. kniedaz

    15/11/2013 at 10:05 am

    Insya Allah, aku doakan kau bertemu jodoh dengan lelaki yang dapat memberikan ko kesenangan di dunia dan akhirat ^_^

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:01 pm

      six. thanks kniedaz.

       
  7. tasekM

    15/11/2013 at 10:35 am

    moga bertemu jodoh ta.
    kalau sanggup nk jd no.2 ko cuba tanya dak nizam.

    hehe.

    jgn sekeh aku ta.

    😀

    .

     
    • t.a.t.a

      15/11/2013 at 12:58 pm

      seven. thanks kak tas.

      Nizam dapat nama. dia broker calon suami ke kak?

      hahah

       
      • Yunus Badawi

        15/11/2013 at 2:29 pm

        Nizam bukan setakat broker calon suami tapi kalau awak setuju dia sedia berkorban untuk buka cawangan baru ….. hehehe

        larikksss

         
    • nizam.ariff

      15/11/2013 at 2:52 pm

      Jumaat indah tapi kena fitnah…huhuhu

       
      • t.a.t.a

        18/11/2013 at 12:02 pm

        nizam, aku minta maaf bagi pihak mereka. maafkan la mereka dan keluarga mereka. hehe

         
  8. FAIRUS MAMAT

    15/11/2013 at 10:44 am

    WAH.. SIAPAKAH ADAM?

     
    • Yunus Badawi

      15/11/2013 at 2:30 pm

      Nak tunggu Adam kat rumah saya ni dia kecik lagi ….. ngeee

       
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:02 pm

      Adam pasangan Hawa.

       
  9. the malay male

    15/11/2013 at 10:54 am

    hari jumaat ni ada waktunya makbul doa. Saya doakan awak temui lelaki idaman awak.

    amin.

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:04 pm

      eight. thanks malay male.

      waktu antara khutbah tu kan?

       
  10. juliet

    15/11/2013 at 2:14 pm

    doakan kita juga ya 😀

     
    • Yunus Badawi

      15/11/2013 at 2:30 pm

      Saya doakan t.a.t.a dan juliet mendapat pasangan yg soleh secepat mungkin.
      Oh ya. gB pun.

       
      • t.a.t.a

        18/11/2013 at 12:06 pm

        nine. thanks YB.

         
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:04 pm

      ye sama la kita. 🙂

       
  11. Aziela

    15/11/2013 at 2:15 pm

    Amiin. Semoga berjumpa dengan Adam yang sempurna menjadi khalifah.

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:06 pm

      ten. thanks kak.

       
  12. elly

    15/11/2013 at 2:58 pm

    amin, moga ko jumpa orang yang ko akan spend time sama2 ye, yang akan menemani sampai ke akhir hayat, kawan gado, kawan bergembira, kawan ketawa dan juga kawan menangis!

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:09 pm

      eleven. thanks elly.

      insyaAllah. wah ramainya kawan. tapi semua tu dalam satu je kan? hehe

       
      • ellynadyra

        18/11/2013 at 7:12 pm

        Tetiba rasa nk sekel kepala ko

         
      • t.a.t.a

        19/11/2013 at 9:01 am

        betul la kan? ramai² kawan tu semua nya all-in-one. pakej la tu. sorang tapi boleh jadi ramai kawan.

         
  13. T3PCute

    15/11/2013 at 3:49 pm

    Amin.. moga jumpa si adam itu A.S.A.P 😉 InsyAllah

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:09 pm

      twelve. thanks dear.

      hahaha. memang aku doa dipercepatkan dan dipermudahkan urusan itu.

       
  14. ZonAku

    15/11/2013 at 5:55 pm

    aku doakan untuk kita berdua ta, x kan untuk ko je kan 🙂

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:10 pm

      thirteen. thanks linda.

      ye kita doakan untuk semua yang macam kita ye. hehe

       
  15. murni alfathunnisa

    15/11/2013 at 11:54 pm

    saya doakan mudah2an kita bertemu dengan Adam yang dinantikan selama ini..chewahhh. tapi, saya pernah baca/dengar..tak salah kalau kita berdoa dikurniakan zuriat yang baik dan soleh walaupun belum kawen. sebab nya kalau dah doa macam tu..in shaa allah..nanti didatangkan lah juga dengan pasangan yang baik. wallahualam.

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:11 pm

      fourteen. thanks murni

      oh ye ke, insyaAllah. tapi tang zuriat memang saya tak fikir apa pun lagi. just one step at the time. tapi mungkin boleh guna pakai. saya cuba la. thanks again dear.

       
  16. sam banjamin

    16/11/2013 at 12:50 pm

    aminnnn….

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:12 pm

      thanks.

       
  17. 4feet8

    16/11/2013 at 9:53 pm

    ta, aku sekarangkan, mmg bagi peluang pd org untuk mencuba. kalau rasa boleh pergi, boleh teruskan. kalau takboleh pergi, mungkin setakat itu sajalah..

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:14 pm

      kumpul pengalaman dulu eh? berkawan beribu, berkasih satu aje.

      aku macam ada ketakutan. at the beginning beria nak jumpa Adam, nak kahwin. but then fikir, aku dah ready ke nak kahwin? dari segi psikologi and material nya, dah bersedia?

      aku jadi was-was.

       
  18. chot

    17/11/2013 at 9:51 am

    Aamiin utk mung.cik ta

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:14 pm

      thanks chot.

       
  19. nang

    17/11/2013 at 5:22 pm

    amin…inshaallah dapat jodoh yang terbaik dan dikurniakan anak2 soleh n solehah 🙂
    sama la kita , sama2 hidup membujang sekarang 😛

     
    • t.a.t.a

      18/11/2013 at 12:15 pm

      fifteen. thanks seroja.

      hehe membujang. kau masih berjinak dengan proposal, siapkan proposal kau dulu.

       
  20. eita

    18/11/2013 at 5:31 pm

    in shaa allah nati akan berjupe lah tu

     
  21. Teena Tna

    19/11/2013 at 9:00 pm

    Insya Allah, saya pun tengah carik si ‘Adam’. Huhu

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: