RSS

Bukan ayat-ayat cinta.

17 Dec

Antara ayat-ayat kegemaran Budak Gundut tu adalah:

 

Babak 1:

BG: Cik Ta. Ada belikan abang menan tak?
CT: Tak! Kedai tutup.
BG: Alaa. Kenapa tak nak belikan? Abang nanges nanti!
CT: Nanges la. Pedulik apa acik?

 

Babak 2:

BG: Cik Ta. Abang nak tengok katun boleh?
CT: No! No cartoon tonight.
BG: Alaa boleh la. Kesiaannn abang.
CT: No kesian kesian!

 

Babak 3:

BG: Nenek. Abang nak makan la. Abang lapar ni. Perut abang nak meletup dah.
Nenek: Mana ada perut lapar meletup? Pandai aje abang ni.
CT: Tunggu meletup dulu baru makan ye abang?

IMG_0697

Ini la Budak Gundut! Si empunya ayat-ayat cinta di atas.

Tahun depan nak masuk Taska dah. Macam mana agaknya dia dengan dunia luar ya? Risau juga ni.

 

Advertisements
 
32 Comments

Posted by on 17/12/2013 in Categorized

 

32 responses to “Bukan ayat-ayat cinta.

  1. FAIRUS MAMAT

    17/12/2013 at 2:00 pm

    ANAK LELAKI SAYA PON PETAH BERCAKAP.. KADANGKALA KATA-KATANYA TAK PADAN DENGAN USIANYA..

     
    • t.a.t.a

      17/12/2013 at 2:02 pm

      Nenek dia selalu panggil dia Budak Ceriwis. Anak kau sepasang eh?

       
  2. T3PCute

    17/12/2013 at 2:18 pm

    memang padan ngan che ta ye juga.. sama2 pandai buat ayat cinta ahaks..

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:36 am

      hahaha, memang diajak berlawan aje la.

       
  3. smbotak

    17/12/2013 at 2:29 pm

    bagus, dia dah pandai mendalami ilmu berdiplomasi dengan cara meraih simpati. heheheee…

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:37 am

      mula-mula ada rasa kesian, lama-lama dah tepu dah.

       
  4. meza

    17/12/2013 at 2:53 pm

    lebih kurang je ngn sepupu aku tu. suke meraih simpati dengan sangat melodramatik. hahaha! tp bila dia kt skolah, sgtlah berdikari. bangga aku sbb aku slalu membalas jwb macam kau jugak. hahaha

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:38 am

      aku tak tahu la karang dia kat sekolah macam mana. sekarang ni kalau orang nak main menan dia memang dia tak bagi punya.

       
  5. juliet

    17/12/2013 at 4:12 pm

    tengok kartun best apa šŸ˜€

     
    • Yunus Badawi

      17/12/2013 at 4:31 pm

      betul kata juliet. Kenapa CT tak kasi BG tengok kartun?

       
      • ZonAku

        17/12/2013 at 4:42 pm

        entahnya.. CT kejam betul x kasik BG tgk katun.. BG meh dok sini ngan acik, kita tgk katun sama2 ngan Faris. Oggy n Tom & Jerry saja la tapinya… lain2 acik x kasik tgk

         
      • t.a.t.a

        18/12/2013 at 10:38 am

        kalau bagi dia tengok kartun mahu nya sampai tengah malam nak tidur asyik kartun aje la. yang lain nak tengok channel lain memang tak boleh.

         
      • t.a.t.a

        18/12/2013 at 10:40 am

        zona, kau jangan. itu la kartun yang dia dok layan. lagiĀ² kartun tu kan berderet. lepas Oggy, Tom & Jerry pulak. dia selalu kata nak tengok kucing besar dengan tikus kecik.

        satu jam oggy. wah memang marem.

         
  6. nang

    17/12/2013 at 4:14 pm

    agak-agak abang buli budak lain tak nanti ? hahaha

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:40 am

      itu aku risau seroja. jangan jadi kaki buli sudah.

       
  7. Yunus Badawi

    17/12/2013 at 4:31 pm

    nanti kat taska bila lapar dia nanges sampai perut meletop ā€¦.. hahaha

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:40 am

      saya tak tahu la apa kata cikgu nya nanti. hahaha. kena inform awalĀ².

       
  8. Dr Singa

    17/12/2013 at 4:38 pm

    Cik Ta ni..
    bulu mata se.. eh.. setengah depa dan melentik jugak tak…?

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:42 am

      takde nya melentikĀ². anak bulu mata pun tak de. hahaha

       
  9. kniedaz

    17/12/2013 at 4:56 pm

    Lapar perut meletop ek? Wah dahsyat tu..hehehe
    Library aku kecik je..pertukaran antara unit je tapi buat kami semua happy..ble buat kerja baru

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:43 am

      aku pun tak tahu mana dia dapat istilah meletup tu. hahaha.

       
  10. junai75

    17/12/2013 at 6:41 pm

    Nak tambah soalah Dr Singa Che Tak ambik gambaq suka melentik-lentik tak? Ahahaaaa…

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:43 am

      tak. in fact saya memang tak suka bergambar. saya insan yang kureng. hahaha

       
  11. eita

    17/12/2013 at 7:24 pm

    cerdik betol dia ni…

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:44 am

      banyak mulut. radio karat.

       
  12. Aziela

    17/12/2013 at 7:47 pm

    Eh..eh…bagus lah Cik Ta tu. Itulah sebenarnya cara mendidik anak2 kecik. If no, means no, walaupun dia ugut nak nanges atau perut dia meletup. Syabbaassss Cik Ta. Eh… Cik Ta tu siapa? Hahahahahha….akak dah terpuji penulis entry ke?

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:45 am

      Saya la Cik Ta tu kak. Hahahaha. Akak puji saya. Thanks! Thanks! Kembang sat. Hahaha.

      Kalau dengan saya memang macam tu. No means NO! Sekali cakap, sekali cakap sahaja. No ulang-ulang.

       
  13. azieazah

    17/12/2013 at 10:07 pm

    Kak Azie kadang jadi kesian dengan orang yang berhadapan dengan masalah anak-anak kecik. Sebab dulu Kak Azie pun macam tu. Keliru, bingung dan selalu tak rasional melayan anak masa kecik dulu. Then bila dah semakin tua dan depa semakin besar, ada banyak perkara yang Kak Azie rasa tak patut buat or tak patut sebut…

    Then sekarang, kalu jumpa budak kecik, Kak Azie mesti nak pampered sangat depa!

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:47 am

      Memang rasa nak pampered sangat kak. LagiĀ² kalau tengok mimik muka dia mula nak menangis, rasa nak peluk aje. Nak pujuk aje. Tapi kalau ikutkan sangat hati susah nanti masa dia besar. Kita terlalu manjakan sangat.

      Laa ni pun bila dia minta menan saya dah tak belikan dah. Walaupun dia keep asking setiap kali saya balik tapi sekejap aje. Once dia dah occupied dengan benda lain dia tak minta dah.

       
  14. budak_shinchan

    18/12/2013 at 7:55 am

    aishh kalo shin dah nanges sokmo dpt acik mcm t.a.t.a

     
    • t.a.t.a

      18/12/2013 at 10:45 am

      hehehe. thank god for that okay.

       
  15. elly

    19/12/2013 at 1:04 pm

    cik ta ni garang la

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: