RSS

Bachabooku.

18 Dec

Celcom hantar MMS pasal Bachabooku.com. Ingat nak abai aje, tapi bila nampak ada perkataan book tu, terus la naik invisible antenna kat kepala ni. Apa lagi, terus la jengah.

bachabooku

Wah macam best aje!

Beli buku secara online, memang murah giler. Bayaran dicreditkan pada bil bulanan atau tolak prepaid.

Download apps dari Apps Store atau Google Play untuk baca secara online. Ooo kena ada smartphone ke? Gue takde smartphone.

Tapi boleh menang Blue Cube voucher  worth RM1K tau!!

Wow!

Tapi bila baca tarikh contest end sampai 31.12.13. Hampeh! Laa ni baru dapat tahu. Huh, malas nak layan!

 

Kesimpulannya kenapa malas nak layan:

1. Phone gue kureng smart. Tuan nya aje yang smart. :wink

2. Gue tak suka baca buku secara maya. Gue nak pegang buku tu secara literal, baru thrill. Pastu boleh campak sana campak sini. Smartphone nak campak-campak? Memang nak kena pelangkong!

3. Gue rabun jauh. Tak best asyik menghadap screen aje. Cukup la kat office aje menghadap pc mengupdate blog, kat rumah tak yah la.

4. Buku yang depa jual kebanyakan novel Melayu, novel Inggeris kureng.

 

So, duduk diam-diam dan off kan web itu, okay?

Advertisements
 
38 Comments

Posted by on 18/12/2013 in Categorized

 

38 responses to “Bachabooku.

  1. smbotak

    18/12/2013 at 1:53 pm

    pernah masuk play store, tengok ada buku yang nampak menarik. tapi tak jadi download atas sebab yang hampir sama…

     
  2. T3PCute

    18/12/2013 at 2:16 pm

    Kalau di UK yang dominant pasal e-book adalah kindle amazon.. I pulak jenis suka e-book nie sebab lebih mudah dibawa kemana-mana.. anytime teringat nak membaca.. it’s ready.. dah view web tuh tapi selection tak banyak.. very limited… dan price range pulak rasa macam sedikit mahal

    I dulu selalu download e-book dari amazon.. byk yg free.. even buku cerita fairytale pun ada yg free download.. for me oklah kalau malaysia nak mula perkenal e-book.. but tetap tak boleh lawan amazon.. book heaven

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:32 pm

      Lepas baca komen kau tu kan aku terus survey harga kindle. Quite impressive la RM400++ Tapi bila fikir balik aku nak beli kindle just untuk baca buku aje, tak jadi la. Nanti tak leh nak campak-campak juga. Hahaha.

       
      • T3PCute

        19/12/2013 at 2:54 pm

        Aku masalah campak2 nie takde problem… sebab masa santai pun sllu gak membaca kat internet guna phone… kindle tuh mmg tujuan utama dia utk baca buku tapi ada juga3g dan wifi mean boleh gak surf internet.. kindle nie more popular kat uk n us.. tapi bagi aku tak prlu beli kindle utk baca e-book.. boleh install jek app kindle kat mana-mana mobile yg smart phone.. cuma kindle nie dia direct connection utk amazon.. disebabkan aku dulu ada akaun kat amazon.. so smpi skrg aku masih boleh download e-book free trus ke mobile app aku skrg.. 😉

        Kalau org yg selalu onthe move.. membaca dgn bawa buku fizikal amat leceh.. sebab kdg2 kala beg kita bukan besar sangat nak isi buku tebal.. Aku pulak jenis membaca bila travelling.. terutama bila perlu tunggu berjam2.. di rumah aku tak membaca sgt sbb lebih suka layan tv lagi 🙂

         
  3. sylarius

    18/12/2013 at 2:26 pm

    Feel baca buku memang lebih syok baca yang fizikal punya. Baca guna apps ni, sekali-sekala time bosan ok la. Nak hadap betul-betul, memang best baca buku fizikal lagi.

     
  4. Aziela

    18/12/2013 at 2:37 pm

    akak setuju dengan point no 2 dan 3… Tapi kenapa akak x dpt pun mesej tu. Akak pun pelanggan celcom juga…uwaaaa

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:32 pm

      Saya dapat pun dah lewat kak. Nape ntah. Diskriminasi kan?

       
  5. kniedaz

    18/12/2013 at 2:43 pm

    Aku pun sama macam ko…2,3,4 memang betul. Bab smartphone tu, hp aku smart la jugak macam tuannya tapi version yg keawalan..hahaha

     
    • kniedaz

      18/12/2013 at 2:44 pm

      eh..apasal gambar muka aku tak keluar kat komen ko ni ha? aku kena register apa2 dulu ke?

       
      • t.a.t.a

        19/12/2013 at 1:33 pm

        Ntah aku pun tak tahu. Tak ramai yang gambar depa keluar.

         
  6. ZonAku

    18/12/2013 at 2:45 pm

    Huhuhuu.. pesal aku x dpt pun?
    jap nk belek2 site tu

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:46 pm

      diskriminasi celcom. hahaha

       
  7. Kay

    18/12/2013 at 3:30 pm

    eh sama hijau! jarang org pakai hijau, mesti biru atau kelabu

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:44 pm

      hijau nampak lembut. hahaha. tapi ini kategori ketinggalan dah. sebab ada guna sistem yang tak support latest version punya.

       
  8. nang

    18/12/2013 at 3:36 pm

    sama r, tak suka baca buku di alam maya…tenat mata ni rasanya…haha

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:34 pm

      Dah la kita ni spesies bermata 4 kan seroja kan?

       
  9. ziemarziah

    18/12/2013 at 3:39 pm

    saya bukan ulat buku..baca buku sebab nak dapat pointer yang tinggi je.boleh cenggitu?sebab tu bila abis je setahun mesti dah lupa subjek2 sem lepas..husband sy cukup geram kalau dia tanya apa2 soalan yang relate dengan course saya, saya bagi jawapan “ntah, dah lupa” hahahaha

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:35 pm

      Part study akak (see akak. sebab dah tahu awak pangkat adik. hahaha) pun sama macam awak. Baca sebab nak pointer tinggi aje, pastu terus lupa dah.

       
  10. juliet

    18/12/2013 at 3:58 pm

    boleh campak2 tu yg saya suka buat jugak 😀

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:46 pm

      kot nya tiba² lalu tikus, boleh campak terus kan? lagi² kalau buku hardcover. haha.

       
  11. eita

    18/12/2013 at 8:11 pm

    akak sekarang ni pun banyak beli novel online…senang citer

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:38 pm

      saya pun rajin cari online. lagi banyak dan senang order.

       
  12. murni alfathunnisa

    18/12/2013 at 9:30 pm

    hehe…kita serupaaaa! no. 2 dan no. 3…e book2 semua tu malas nak layan. tak larat aih dok tatap skrin lama2..dah la rabun.

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:38 pm

      sama ngan aku. rabun.

       
  13. mp

    18/12/2013 at 11:19 pm

    akak pun sama..tak brapa suka baca buku secara online…tak snggup nak ngadap skrin ..boleh tertidur nanti…tapi kalau beli novel, akak suka beli secara online…

     
  14. Kak Zakie Purvit

    19/12/2013 at 11:06 am

    Kalau kakak pun lebih suka baca buku live bukan online tak sama feelnya..

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:39 pm

      betul. lain feel nya.

       
  15. FAIRUS MAMAT

    19/12/2013 at 11:48 am

    SUKA PADA NAMA WEBNYA.. BACHAABOOKU.. 🙂

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:38 pm

      first aku nak sebut pun berbelit lidah. haha

       
  16. elly

    19/12/2013 at 1:02 pm

    ngaji jgn lupa!

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:36 pm

      tak lupa kak.

       
  17. cinta

    19/12/2013 at 1:06 pm

    kecik2 dulu slalu jumpa komik dlm toilet kat rumah. tau dh keja sape..

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:36 pm

      sekarang pun aku bawak bahan bacaan masuk toilet.

       
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:37 pm

      kerja sape cinta?

       
  18. azieazah

    19/12/2013 at 1:42 pm

    Kita sama. Baca mesti nak pegang buku (then buku boleh letak atas muka sambung zzzzzz!) hahahaha!

     
    • t.a.t.a

      19/12/2013 at 1:45 pm

      betul. setuju dengan akak. hahahaha.
      tapi saya tak suka lipat helaian untuk jadikan penanda buku. tak cantik buku jadi nya.

       
  19. gadisBunga

    19/12/2013 at 8:34 pm

    alaaaa….gua pakai digi!!! tapi donlod jugak la buku free online. donlod je lebih, bacanya taktau la bilaaa…huhuhu~

     
  20. download farmville 2 hack

    13/01/2014 at 4:34 am

    Hello, i feel that i saw you visited my website
    so i came to go back the prefer?.I’m attempting to in finding things to enhance my
    site!I assume its good enough to use a few of your ideas!!

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: