RSS

Pendamping.

27 Dec
COLE: What are you thinking, Momma?
LYNN: ...I don't know.
COLE: You think I'm a freak?

SITUASI 1:

Dia: Berapa?

Saya: 7 ringgit.

Dia belek purse dan beragak-agak hendak keluarkan duit. Imagine kalau kita nak bayar duit, sebelum keluarkan duit dari purse kita akan kira dulu duit tu masa duit tu masih dalam purse, kan? Macam tu la yang dia buat.

Lepas tu dia keluarkan note RM5 dan RM1 x2, total RM7.

Dia bagi pada saya. Saya ambil.

Dia: Eh kejap.

Saya masih pegang duit tu. Tayang depan dia.

Dia kembali membelek purse dan ulang laku aksi kira duit dalam purse macam tadi. Lepas tu dia keluarkan duit lain. Note yang sama juga la tapinya. RM5 dan RM1 x2. Dia bagi pada saya.

Saya tunjuk duit tadi.

Dia: Tak pe ambil ni.

Dia bagi saya set duit yang baru dan ambil balik set duit yang lama.

 

Korang dapat imagine tak situasi itu?

 

SITUASI 2:

Dia: Berapa?

Saya: RM 4.80

Dia belek lagi purse nya sambil tergelak-gelak. Dia keluarkan RM1. Eh silap. Masuk balik. Dia keluarkan RM10. Gelak lagi.

Dia bacakan nombor siri duit tu dan tunjuk pada orang sebelah dia.

Dia: 93026. Cantik tak?

Tiada respons dari orang sebelah.

Bulu roma di tengkuk saya tegak.

 

Dia hulur duit tu bagi saya. Dapat baki terus balik.

 

Fuh!

 

Nak tahu kenapa bulu roma saya tegak?

 

 

 

 

 

 

Sebelah dia TIADA ORANG!!

Advertisements
 
54 Comments

Posted by on 27/12/2013 in Categorized

 

54 responses to “Pendamping.

  1. smbotak

    27/12/2013 at 3:40 pm

    pendamping kepada siapa, kau atau dia? hehehee… patut la drive naik bukit semput semacam je enjin!

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 8:55 am

      pendamping dia la. semput enjin.. pandai la kau! haha

       
  2. budak_shinchan

    27/12/2013 at 3:46 pm

    lawa x pendamping dia? huhu

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 8:56 am

      invisible maa. dia sorg aje nampak.

       
  3. kniedaz

    27/12/2013 at 4:55 pm

    hah? bio betul? ke dia tak betol?

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 8:56 am

      dia kot tak betul.

       
  4. cinta

    27/12/2013 at 5:19 pm

    dia kena jumpa psychiatrist. hee..

     
  5. 4feet8

    27/12/2013 at 5:24 pm

    aku sedang mencari perkaitan nya. muhun pencerahan..

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 8:57 am

      dia tu ada pendamping atau pun imaginary friend. dia selalu cakap dengan pendamping dia tu. secara kebetulan masa dia cakap tu aku ada depan dia.

       
  6. sudipvssenduk

    27/12/2013 at 6:19 pm

    cuba cek cctv..

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 8:57 am

      tak dok cctv.

       
  7. Cik Nur

    27/12/2013 at 11:35 pm

    PElik org gitu..tapi benar..!

    kenapa bulu roma tetiba merinding? mcm seram laa..huhuh

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 8:58 am

      seram la wei. dah la masa tu aku berdua je dengan dia.

       
  8. the malay male

    28/12/2013 at 12:26 am

    siot lah, baca entry ni kul 12:30 tgh malam pulak tu !

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 9:00 am

      wala wei. haha.

       
  9. azieazah

    28/12/2013 at 8:25 am

    Tapi sekurang-kurangnya dia ada duit, dan dia bayar. Harap tu betul lah duit, bukan lepas kita pegang jadi daun. Hahahaha

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 9:01 am

      duit daun! macam cerita Tamar Jalis. tapi alhamdulillah kak, tak de saya tengok ada daun dalam laci tu. tak tahu la kalau duit tu bertukar jadi daun masa kat tangan orang lain. hehe.

       
  10. alis

    28/12/2013 at 8:35 am

    aku harap ko apply kan situasi tersebut dengan 2nd last n3 ko yg bertajuk “kalau takut bacalah doa” itu. ok sorry x lawak.

    situasi 2 aku paham. yg situasi 1 tu.. kurang jelas.

    ke aku lupa nk baca doa terang hati utk pahamkan?

    ok sorry again. bai.

    *dialog tu from the movie 6th sense kan? ok aku pon nk gtau situasi semasa aku nk post komen ni.. dia tetibe jadik mcm hanged. apakah? kopipes 3x pon dia xmau tepek jugak.

     
    • t.a.t.a

      28/12/2013 at 9:08 am

      aku pun perasan pasal tu. eh macam kena aje dengan tajuk entry sebelum ni. hahaha.

      situasi 1 tu dia dah bagi RM7 (which was RM5 dengan RM1 x2 keping). lepas tu dia bagi set lain duit dengan note yang sama kat aku dan ambil balik set duit RM7 yang memula dia bagi tadi. serupa aje sebenarnya duit tu. jumlah yang sama. note yang sama. tu yang aku heran.

      haah dari 6th sense. haiyok kau. aku rasa pendamping itu mendampingin engkau kejap. har har har.

       
  11. nizam.ariff

    28/12/2013 at 10:17 am

    Dia ada masalah jiwa ke?

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 10:06 am

      not sure. tapi memang kerap aku tengok dia cakap sendirian. macam sedang berborak dengan orang lain.

       
  12. daddyziyyad

    28/12/2013 at 4:51 pm

    1) Awak jual apa?

    2) Pernah dgr ‘ibu wang’ ? Ada yg percaya dgn benda khurafat ni.

    3) Mungkin juga ‘dia’ tu ada visual & auditory hallucination…so, sila suruh ‘ dia’ jumpa psychiatrist..hahaha

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 10:14 am

      ‘Ibu wang’? Pernah dengar. Tapi tak ambil tahu sangat sebab benda tu kan tak betul.

      Tak berani la nak suruh dia jumpa pakar. Ini tak semudah menegur orang yang badan nya bau. hahaha

       
      • daddyziyyad

        30/12/2013 at 7:08 pm

        hahahahah….Yakin boleh! Kalau awak boleh tegur pasal body odor …mesti boleh punya…

         
  13. Aku Cute

    28/12/2013 at 7:06 pm

    Situasi 1

    Maybe dia rasa bersalah kot bg note lama. I pun kdg2 mcmtu, kdg lbih suka bg note lama br bg note baru ahaks;)

    Situasi 2

    Maybe mmg dia xbetul atau
    Mmg ada org kt sebelah tp dia je yg nmpk.
    I ada seorg kwn baik boleh nmpk atau rasa bnda camtu. Dia xsuka p mlwt istana ke bgn lama ke sbb dia nmpk apa yg org xnmpk. Zmn bujg dia lg ler kdg penunggu tmpt tu siap dtg borak bgtau dia sejarah tmpt tu atau cite mcmana dia kn bunuh atau mati. Mmg freak. Tp aku suka lepak dgn dia sbb aku rasa selamat dgn dia plus dia mmg ada pendinding sama.

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 10:27 am

      masalah nya dia bagi note yang sama. note baru semua. bukan note lama ke baru atau baru ke lama.

      aku pun ada kawan macam tu. dari dia kecil ada puteri tu kawan dengan dia. masa sekolah rendah dia duduk belakang pastu cakap sorang². pastu dia pergi berubat. memang depa berinteraksi yang puteri tu nak kawan dengan dia. so depa kawan la. smp sekolah menengah duduk asrama puteri tu kadang² datang lawat dia. nanti tengok la dia duduk atas katil sorang², cakap sorang². katil yang dia berhadapan tu kosong aje. cadar nya tegang lagi.

      pastu bila tengok dia dah okay macam biasa itu tandanya puteri tu dah balik.

       
      • T3PCute

        30/12/2013 at 3:14 pm

        kawan aku takdelah sampai tahap cakap sorang2.. kalau cakap sorg2 gitu rasanya dah lama putus kawan.. aku suspek dia ada kebolehan camtu sebab ayah dia pun dukun.. so tak pelik..

        tapi kalau ada kwn yang tetiba cakap sorg2 sampai tak peduli orang.. parah gak tuh.. 🙂

         
      • t.a.t.a

        30/12/2013 at 3:16 pm

        Kawan aku tu masih bercakap dengan orang. masih macam kita lagi. normal. cuma ada masanya aje dia akan jadi macam tu. tapi tak harm org lain la.

         
  14. nang

    28/12/2013 at 7:13 pm

    hahaha, rasanya dah faham…dan pernah alami pengalama macam tu… 😀

    situasi 2 : erk, baik baca ayat Qursi, pastu hembus sikit kat orang tu…huhu, seram la jugak kalau tetiba jadi macm tu…

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 10:28 am

      x dan nak baca seroja. aku lebih fikir nak dia blah cepat aje. hahaha

       
  15. tips

    29/12/2013 at 8:10 am

    memang agak gerun le..

    hoho!

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 11:04 am

      cepat² minta dia blah.

       
  16. Rai

    29/12/2013 at 8:22 am

    mak aihh… saya lari kot kalau jadi kat saya.. hahahaha

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 10:55 am

      x boleh nak lari. mmg tinggal berdua aje dengan dia pun.

       
  17. Seorang Blogger

    29/12/2013 at 10:54 am

    siapa yang mendampingi siapa? ha ha ha cer pandang kiri kanan jap

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 11:01 am

      x nampak kak, tu yang tak leh nak kata apa.

       
  18. tiha

    29/12/2013 at 11:40 am

    laa yang sebelah takde orang tu apekehei otak dia!!
    hahak

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 11:04 am

      ada kak. dia sorang je nampak.

       
  19. mak wardah

    29/12/2013 at 5:45 pm

    Rasa kesianpun ada, rasa nak gelakpun ada, rasa kecutpun ada tp mintak dijauhkan Allah dr menimpa keluarga kita.

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 11:03 am

      kalau jenis berkawan tapi masih waras, itu boleh diterima. dia masih boleh bezakan alam nyata dengan tidak.

       
  20. meza

    30/12/2013 at 10:25 am

    aku xyah jauh2 pn ta. moyang aku pun cmtu utk situasi 1. tp utk situasi 2 tu, bkn psl numbr kt duit tu, tp sibuk tnya entiti sebelah, cukup ke x. haaa, seram ke x tu, btabahla… 🙂

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 11:02 am

      first time aku alami depan². berdua pulak tu dengan dia. tu yang tegak bulu tengkuk tu. hahaha

       
      • meza

        31/12/2013 at 10:16 am

        weh! aku nk address! nk anta sesuatu! sempena tahun baru!

        *part ni mremang bulu tengkuk jugk tk? hehe*

         
  21. ZonAku

    30/12/2013 at 1:09 pm

    hhmmm.. situasi satu maybe sebab dia suka kumpul siri nombor. cam kawan aku, suka bila dapat nombor berturutan. hobi, bukan masalah lain.

    situasi dua, angggap je ada orang lenkali. asal ko x tlg nampak sama sudah la

     
    • t.a.t.a

      30/12/2013 at 3:29 pm

      situasi 1 dia tak belek pun no siri duit tu. dia bagi note baru yang sama, tu je. kalau kau ada kat situ pun kau hairan.

       
  22. Aziela

    30/12/2013 at 1:55 pm

    Situasi 1 : Sila terangkan ‘kesihatan’ set duit pertama dan kedua atau apa2 perbezaan yang lain selain nombor siri duit.

    Situasi 2 : Senyum herot2 sambil standby untuk cabut kalau keadaan bertukar menjadi teruk.

    Kedua2 situasi, ulang soklan DZ : Jual apa sebenarnya dik? Bila berbisnes nyer?

     
  23. FAIRUS MAMAT

    31/12/2013 at 12:02 am

    SOMETHING WRONG..

     
  24. Anak Askar Pencen

    31/12/2013 at 10:59 am

    Creepy beb. Pendamping dia tu jin ke hapa? Main-main nombor duit cantik or tak cantik pulak. Dah macam bomoh tarik duit pulak. Hehe

     
  25. elly

    31/12/2013 at 1:47 pm

    laaaaaaaaaaaaa ko tolong la jawabkan, kan dpt pahala kan kan kan

     
  26. arisha hoon

    31/12/2013 at 3:57 pm

    hahaha…lawok tahap dewa..

    **tata..dah buat countdown ke..? hee..

     
  27. gadisBunga

    31/12/2013 at 7:06 pm

    pelik…

    kalau betul ada pendamping pun takut, kalau betul takde pendamping pun takut!

     
  28. eita

    01/01/2014 at 8:58 am

    eeeeiii…betol ke xde orng…klu mcm ni bkn meang doh thp nk pegsan doh ni

     
  29. Mp

    01/01/2014 at 5:54 pm

    Situasi dua tu mmng menyeramkan ..nasib baik tak nampak pendamping tu…
    Tapi kalau comel ok jugak..hihihi

     
  30. Amanina

    18/01/2014 at 11:09 pm

    seram pulak baca malam2 ni..setakat ni tak pernah jumpa lg org2 mcm situasi tu.

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: