RSS

Diary baru.

07 Jan

Awal pagi tadi telefon tangan saya berbunyi. Tengok nombor yang tertera, staff Tabung Haji yang called.

Dia: Wei, kau kerja tak?
Saya: Kerja la. Nape?
Dia: Kau nak diary tak?
Saya: Nak lah!!! Nak! Nak! Nak! Nak! Yaayyyyyy..
Dia: Dua cukup?
Saya: Cukup la. Thanks!

Ini la diary nya.

1389059197879

Tema tahun ini warna hitam dan silver. Tahun lepas warna emas. Tahun sebelum nya putih suci.

1389059208831

Bahagian dalam mesti ada post-it note. Tak pernah tinggal. Bank Islam punya kalendar pun ikut jugak tahun ini ada post-it note.

1389059283895

Yang warna emas tu tahun lepas punya. Saya belum guna lagi.

 

Setiap tahun mesti terima diary dari depa. Tak pernah missed. Satu untuk saya. Saya untuk bos. Tapi biasa nya saya yang rembat dua-dua nya sekali. Bos jarang pakai. Kalau pakai pun 10 20 helai aje yang berconteng, yang lain kosong. Baik saya pakai untuk dimanfaatkan sepenuhnya.

Saya jarang terima diary dari Bank Islam. Tahun ni dah booking dulu dari staff bawah. Depa kata kalau ada depa bagi. Tak pe, untung sabut timbul, untung batu tenggelam. 🙂

 

 

Advertisements
 
43 Comments

Posted by on 07/01/2014 in Categorized

 

43 responses to “Diary baru.

  1. Aisyah

    07/01/2014 at 10:21 am

    wahh..cantekknye diary TH..yong tak guna sgt diary..buat kekira budget bulanan je dlm tu..hee

     
    • t.a.t.a

      07/01/2014 at 10:24 am

      Excited kan Kak Yong dapat buku² macam tu.

       
      • Aisyah

        07/01/2014 at 11:04 am

        aje ngan excited tata..tu belum dpt kalendar kuda yg lengkap segala info cuti tu..hee

         
      • t.a.t.a

        07/01/2014 at 12:04 pm

        Kalendar kuda dah dapat kak. Adam yang bagi itu hari.

         
  2. nizam.ariff

    07/01/2014 at 10:52 am

    Diary aku bertulis nota je… bukan diary hidup lagi dah..

     
    • t.a.t.a

      07/01/2014 at 12:04 pm

      Sama la. aku tak de pun buat diary yang secret mecret tu. Diary tu aku tulis, bos aku pun tengok juga.

       
  3. T3PCute

    07/01/2014 at 10:55 am

    Jarang sangat guna diary.. selalu nota2 penting guna colornote dalam hp samsung.. tapi post it note tuh mmg berguna kan 😉

     
    • t.a.t.a

      07/01/2014 at 11:47 am

      Post-it note memang sangat berguna. Diary saya gunakan untuk catatan tugas di pejabat.

       
  4. smbotak

    07/01/2014 at 11:15 am

    kalendar dinding ada?

     
    • t.a.t.a

      07/01/2014 at 11:46 am

      Tabung Haji tak bagi kalendar dinding. Kami pakai kalendar kuda aje.

       
  5. CAHAYA MATA

    07/01/2014 at 11:31 am

    assalamualaikum…
    untung la dapat diary cantik… 🙂

     
    • t.a.t.a

      07/01/2014 at 11:45 am

      Waalaikumsalam.

      Thanks. 🙂

       
  6. Meza PrettyRain

    07/01/2014 at 11:38 am

    aku pun ada koleksi diari tp tk pakai.. asal nk tulis je, aku lupa. so alih2 letak note dlm fon. hehee

     
    • t.a.t.a

      07/01/2014 at 11:45 am

      Za, tak pakai meh sini bagi aku. Aku guna diary tu untuk catatan kerja ofis.

       
      • Meza PrettyRain

        07/01/2014 at 2:24 pm

        itula yg aku nk anta, yg tk teranta2 lagi tuh.. hahah!
        sat no!!!~

        *siang2 xde ksempatan singgah pej pos*

         
      • t.a.t.a

        08/01/2014 at 9:12 am

        Ye ke? Yayyyyy!!!! Saaaaa yang kau! Mwah! Hahahaha.

         
  7. ZonAku

    07/01/2014 at 11:58 am

    nakkkkk jugak… tahun ni belum dapat rupanya…..

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:12 am

      Dapat 2 aje. Dah bagi kat bos pun satu.

       
  8. budak_shinchan

    07/01/2014 at 12:10 pm

    nakkkk jugak #nangeshiba

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:13 am

      Sorry abg shin. tak cukup. hehehe.

       
  9. sara

    07/01/2014 at 12:12 pm

    biasa dapat tiap tahun..banyak gak dr supplier semua.
    tapi tahun ni macam kurang.. semua nak jimat kot.

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:13 am

      Supplier saya pulak selalu bagi limau dengan hamper kalau musim² perayaan.

       
  10. Aziela

    07/01/2014 at 2:24 pm

    Diary sebenarnya akak suka yang note kosong tu. Senang nak conteng minit mesyuarat la, rekod la, planning la. Tapi yang baisa akak dapat pula, diary yang siap2 di bahagikan tarikh2 tu. Adoii…susah betul nak buat nota. Last2 bagi si Adam la….buat buku conteng untuk kira matematik.

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:14 am

      Saya pun tak suka kalau yang planner untuk daily punya. Tak bebas nak menulis.

       
  11. elly

    07/01/2014 at 2:50 pm

    hoi, bak la satu, aku suka kumpul ekkekekeke baru2 ni aku dpt lagi dari ambank kaler merah, pastu dpt lagi dari prudential pun kaler merah ekkekekekekeke dah la AIA pun kaler merah akakkakaka tak pe colour favourite aku ialah merah.
    ko rembat boss ko punya?
    aku report sama boss ko!

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:15 am

      Wei kak. Bukan itu hari Dr. Singa dah chop satu untuk dia, satu untuk aku dan satu untuk engkau? Mana? Tak hantar pun kat aku?

      Elleh nak report kat boss aku konon. Pi la report. Pi la. Takut ni. Aku ketaq ni.

       
  12. hazminhamudin

    07/01/2014 at 2:54 pm

    Dapat banyak-banyak kadang-kadang tak pakaipun semua. Kalau saiz besar pun kurang best jugak nak bawak diari ni.

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:15 am

      Aku banyak guna kat pejabat aje. Letak atas meja. Nak bawak ke hulu ke hilir? Tidak le.

       
  13. Mp

    07/01/2014 at 3:53 pm

    Tahun ni akak belum dapat lagi diary..biasanya tiap tahun dapat…
    Cantik diary tabung haji tu…

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:16 am

      Biasa lambat kak. Tahun lepas dalam Feb baru dapat. Depa cakap HQ tak hantar lagi.

       
  14. kesoma

    07/01/2014 at 4:03 pm

    aku tak pandai tulis diary.. tapi dulu jiran depan rumah selalu bagi kalendar dengan diary.. aku buat conteng conteng masa pegi kelas kesihatan..hehehe..

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:16 am

      Aku pun tak tulis diary. Those are more to conteng² hal kerja aje.

       
  15. daddyziyyad

    07/01/2014 at 4:40 pm

    kalau diari tahun lepas yg kaler kuning tu langsung tak guna…maka adalah menurut penaakulan mantik saya, diari 2014 tu pun, bakal jadi hiasan aja….hahahahaha

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:17 am

      Bukan jadi hiasan, tapi lambat guna. Tahun 2013 baru nak guna tahun 2014. So 2014 punya will be used on 2015, and so on la.

       
  16. azieazah

    07/01/2014 at 10:53 pm

    Dah 5,6 tahun dah Kak Azie tak rajin dah tulis diary. Dulu tu, tiap tahun mesti nak ngendeng dari kengkawan. Skang ni dah tak rajin. Tapi I like table calendar. Wajib ada, sebab nak tanda OT dan cuti. Hehehe

     
    • t.a.t.a

      08/01/2014 at 9:18 am

      Ni more to diary on hal kerja kak. Diary yang jiwang karat tu tak dok eh saya tulis. Fobia yo. Saya tanda cuti ikut kalendar kuda aje. Senang.

       
  17. tips

    08/01/2014 at 8:01 am

    yg tak guna lagi tu, mohon pos sini le. lawo..

    🙂

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:31 am

      tak guna lagi, tapi akan digunakan juga. 🙂

       
  18. Seorang Blogger

    08/01/2014 at 12:05 pm

    akak macam bos t.a.t.a, separuh januari je tulis pastu abis idea *kweng* *kweng* *kweng* TOINK!!

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:31 am

      hahaha. akak bawak sekali trademark tu eh.

       
  19. Dr Singa

    08/01/2014 at 12:42 pm

    rasa-rasanya ada harapan tak kita dapat dairi merah Dak Elly tu..?

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:30 am

      macam tak je kak.

       
      • Dr Singa

        13/01/2014 at 10:32 am

        hahahhahaaaaaa!!!!!

         

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: