RSS

Makasih para ibu.

13 Jan

Pagi Jumaat terima parcel dari Elly Nadira.

IMG_0868

Menjawab tak soalan kenapa setiap tahun saya dok terima diary dari Pejabat Tabung Haji?

IMG_0873

Ada gelang manik dan fridge magnet dari Sabah. Key-chain dari Bandung. Bawah tu pulak buku-buku yang saya beli dari dia.

Dompet kecil dari Sabah.
Dompet kecil dari Sabah.

Masa memula nak bukak gelang tu memang terasa terbangak-bangak jugak la, sebab tak tahu macam mana nak cabut letak kat wrist. Rupa-rupanya kepala ia ada magnet la. Hahaha.

IMG_0871

WhatsApp Elly. Β “Wah ngam ngam soi nampaknya. Pandai akak beli saiz kan?”
Hahaha. Memang pandai pun kak, kau pilih saiz.

 

Saya pesan kat dia itu hari yang saiz wrist saya adalah 2x ganda saiz wrist dia. Tak sangka muat gelang yang dia belikan. πŸ™‚

IMG_0876

Penanda buku dari Indonesia dan juga buku-buku.

 

Beli buku. Dapat penanda buku, dan juga dapat ini.

Tote bag maa. :)

Tote bag maa. πŸ™‚

Baru lengkap segalanya. Buku-buku terus masuk dalam tote bag itu. Senang dibawa ke mana-mana.

 

 

Pagi Sabtu pulak datang kiriman dari Meza.

IMG_0878

 

Buku diary dari Ikea.

Buku diary dari Ikea.

 

Buka-buka helaian aje, terus terselak pada muka ini.

IMG_0882

IMG_0880

Waduh. Terus lapar gue!

 

Terima kasih Kak Elly. Terima kasih Meza atas segala pemberian kalian semua. Terima kasih yang banyak.

 

 

 

p.s. Takziah pada Kak Elly atas pemergian ayah mertua ke rahmatullah pada 1.09am tadi. Al-fatihah untuk arwah.

 

Advertisements
 
47 Comments

Posted by on 13/01/2014 in Categorized

 

47 responses to “Makasih para ibu.

  1. smbotak

    13/01/2014 at 9:58 am

    bookmark tu bagi aku boleh? macam best pulak…

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:08 am

      bukan bookmark botak. letter opener.

       
  2. Henrietta Jose

    13/01/2014 at 10:05 am

    Bookmark ke?igtkn letter opener…

    Ps…ooo tiap thun dpt yea diary TH….meh post cni stu, tata kn dah ade diari ikea..,kekeke…

    Pss…takziah bt elly..,

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:07 am

      Haah kak, letter opener. Kat situ ada tulis Pisau Surat. Ngehehe.

       
  3. Kak Zakie Purvit

    13/01/2014 at 10:15 am

    Erti sebuah persahabatan yg tidak mengenal siapa.
    Moga ukhuwah berpanjangan..

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:41 am

      InsyaAllah kak.

       
  4. Meza PrettyRain

    13/01/2014 at 10:34 am

    yeay! dh smpai pun! walaupun dh sparuh bulan Januari.. heee

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 10:41 am

      It’s okay za. yang penting ia sampai dengan selamat. πŸ™‚

       
  5. T3PCute

    13/01/2014 at 10:56 am

    Tabung haji yg kat bndr klang tuh ke? patut ler dpt diari tabung haji. Area tuh sllu p bank islam jek atau lalu klu nk p kapar πŸ™‚

    Boleh habiskan baca buku2 tuh.. stok buku akak yg dedulu smpi skrg pun xabis baca.

     
    • t.a.t.a

      13/01/2014 at 11:08 am

      Confirm tak dan kak nak habiskan. Ini semua masuk rak buku belum baca. Tak tahu bila nak mula. Membeli memang best. Rasa macam book shopaholic la pulak.

       
  6. tiha

    13/01/2014 at 11:30 am

    alhamdulillah, bestnya tata..
    salam takziah juga untuk famili kawan tata

     
    • t.a.t.a

      14/01/2014 at 10:08 am

      Thanks akak. πŸ™‚

       
  7. kesoma

    13/01/2014 at 11:42 am

    aii..lapo tengok gambo last..hahaha..

    tu best jadi blogger tu kan.. macam macam hadiah dapat..hihi..

    takziah juga buat elly..

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:16 pm

      Waffle. memang best.

       
  8. ZonAku

    13/01/2014 at 2:53 pm

    ok.. jeles secara rasmi!

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:15 pm

      Secara rasmi. Hahaha.

       
  9. Dr Singa

    13/01/2014 at 2:58 pm

    buat untuk garu menggaru pun ok Pisau Surat tu..

    jap..
    nak Wassap dak elly..

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:15 pm

      Betul tu. Good idea.

       
    • elly

      20/01/2014 at 1:18 pm

      tq dr singa for your whatsapp!

       
  10. Aziela

    13/01/2014 at 3:48 pm

    Takziah untuk Elly. Al- Fatihah

    Tata…kalau ada buku yang terabai tu, meh pos kat akak. Akak tolong bacakan dulu meh. Akak gila baca novel, tapi tak sempat membeli novel. Hubby tak berapa berkenan hobi akak beli novel nie… huhuhuhuhu

     
    • t.a.t.a

      14/01/2014 at 10:10 am

      InsyaAllah kak. Saya tengah nak dapatkan balik loads of books dari one of my acquaintance. Dia minta nak jualkan tapi English books tidak mendapat sambutan pun.

       
  11. FAIRUS MAMAT

    13/01/2014 at 4:21 pm

    TU SEMUA BOLEH DIKATAKAN COLECTIBLE ITEM TU….

     
    • t.a.t.a

      14/01/2014 at 10:10 am

      Haah. Collectible items.

       
  12. Ibu Sham

    13/01/2014 at 4:32 pm

    Assalamualaikum,
    Cantik fm tu.. walaupun jenuh menskodeng (sbb boh dlm uncang kan)

     
    • t.a.t.a

      14/01/2014 at 10:11 am

      Hahahaha. Tak terfikir pulak nak keluarkan.

       
  13. Cik Nur

    13/01/2014 at 7:22 pm

    murahnya rezeki..!

    bila tgk tabung haji tu, tahun ni xdapat pun kalendar dari tabung haji…
    lupa nak bagi la tu…huhuhu

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:15 pm

      Kalau kalendar dari depa memang kami tak layan pun. Kalau gantung pun sebab nak penuhkan dinding. Prefer kalendar kuda aje.

       
  14. budak_shinchan

    14/01/2014 at 2:49 pm

    amboih.. buku tu ada gambo x menahan.. hehe.. dah lama x cite pasal dak practical.. dah xde keje situ lagi ke dia

     
    • t.a.t.a

      14/01/2014 at 2:50 pm

      Dia aje yang abg shin ingat eh? Hahaha.

       
  15. Dee

    14/01/2014 at 4:17 pm

    wah syoknya dapat byk hadiah…

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:14 pm

      Seronok.

       
  16. Seorang Blogger

    14/01/2014 at 9:54 pm

    hmmmmmm..
    x pnh pong dpt diary tabung aji walau menyewa bertahun2 :p
    opis kami d jb masih kt tabung aji..

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:14 pm

      Tengok pada pejabat cawangan mana kot kak? Kadang tu mungkin alasan buku tak cukup. Tapi kami di sini memang depa ada sediakan quota untuk setiap pejabat penyewa. Satu bangunan ni ada 4 penyewa. Semua dapat.

       
  17. murni alfathunnisa

    14/01/2014 at 10:09 pm

    wah..murah rezeki..bertingkek-tingkek dapat parcel! πŸ™‚ paling suka penanda buku tu..artsy gitu!

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:12 pm

      Bukan penanda buku. Letter opener sebenarnya.

       
  18. Aisyah

    15/01/2014 at 1:15 pm

    tata, sonokknyer dpt myk hadiah..

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:12 pm

      Rejeki jangan ditolak. πŸ™‚

       
  19. daddyziyyad

    15/01/2014 at 3:47 pm

    Awak dpt kuota khas tak utk kerjakan haji?

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:11 pm

      Saya kerja di bangunan nya sahaja, bukan dalam pejabat nya.

       
  20. cik kakiketawe

    15/01/2014 at 9:23 pm

    oh maynnn…boleh lah bagi kan hadiah dekat sy pulak kak…
    birthday sy upcoming ni…hikhik

     
    • t.a.t.a

      16/01/2014 at 1:11 pm

      Hadiah? hadiah wish pun okay jugak kan? πŸ™‚

       
  21. akubudakkkb

    17/01/2014 at 12:03 pm

    untung ramai teman

     
    • t.a.t.a

      18/01/2014 at 9:30 am

      teman di alam maya je. hehehe

       
  22. eita

    17/01/2014 at 8:58 pm

    waaa..bnyak tu dapat…share lh weyh…hahaha..

    takziah dan alfatihah..

     
    • t.a.t.a

      18/01/2014 at 9:30 am

      sayang maa kak. orang bagi tu. hehe

       
  23. elly

    20/01/2014 at 1:17 pm

    1. syukur sebab tau ko suka ngan hadiah tu
    2. beg tu adalah beg dari owner buku tuh, so aku panjangkan pada ko beg tu akakkakakakkaka
    3. tq atas ucapan takziah dari ko dan kawan2 blogger yang lain, tq for your concern thru whatsapp!

     
    • t.a.t.a

      20/01/2014 at 1:20 pm

      Welcome sis. It was your day, maybe next time it will become my day pulak. πŸ™‚

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: