RSS

WW: 25kg!

22 Jan

Tengok jari kaki pun dah tahu kan?

IMG_0900

 

Ada satu hari tu saya tengah duduk bersila di sejadah. Saya panggil dia. Dia tolak pintu bilik dan terus mencampakkan diri nya ke pangkuan saya. Kaki dia terpijak buku lali saya. 

Mak aih! Sakit bukan main jangan cakap la. Imagine benda 25kg terhempap atas kaki, apa jadi?

Jadi lebam la. Seminggu lebih tak hilang tau. Sakit woh!!

Advertisements
 
41 Comments

Posted by on 22/01/2014 in Categorized

 

41 responses to “WW: 25kg!

  1. Dr Singa

    22/01/2014 at 2:07 pm

    jari dompok!!

     
    • Yunus Badwawi

      22/01/2014 at 3:55 pm

      jari dompok ni trademark Jawa ….. huhu

       
      • t.a.t.a

        22/01/2014 at 4:44 pm

        Cucu Jawa, tapi belum cukup Jawa nya lagi tu.

         
  2. nizam.ariff

    22/01/2014 at 2:10 pm

    Budak nak mula besar panjang ..gitu la…

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:23 pm

      Aku dah lama xde budak kecil kat rumah. Aku dah lupa macam mana proses mereka membesar.

       
  3. @yue

    22/01/2014 at 2:14 pm

    budak Gundut kah itu?
    isk isk…
    ank saya baru 15kg umur 4 thn lbh…
    tanya dia tips naik berat badan…
    huhuhuhu…

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:16 pm

      Hahaha. Haah dia la tu. Dia baru 4 tahun 4 bulan. Nak tahu tips nya? https://tatasthought.wordpress.com/2013/10/07/jari-jemari-ku/

       
      • @yue

        23/01/2014 at 9:26 am

        ok dah tgk…
        review ank sndri pulak hahaha

        1. Nasi + telur paling kurang 2x sehari. (2 biji sekali goreng). Untuk dia seorang sahaja. <–telo sbiji pun kdg abis kdg tak…
        2. Susu botol besar paling kurang 3 botol sehari.<–lbh kurang sama je kuantiti 3-4 botol…vavava…eh mnum susu cap apa??

         
      • t.a.t.a

        23/01/2014 at 5:52 pm

        Dugro madu.

         
  4. Aziela

    22/01/2014 at 2:27 pm

    Errr…boleh geng anak akak. Baru umur 12 tahun, beratnya dah sama dengan wanita dewasa yang chubby…camner tu?

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:17 pm

      Camne ye? Tak tahu nak cakap. Hahaha.

       
  5. alis

    22/01/2014 at 2:36 pm

    kaki murah rezeki ni.. hehehe

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:19 pm

      ye ke? Alhamdulillahhhh.

       
  6. ZonAku

    22/01/2014 at 3:23 pm

    tadi si faris geram kat aku, dia srh aku angkat dia y 20kg(++) tu…
    Padan muka katanya…

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:15 pm

      Dah tu kau angkat la dia?

       
  7. chot

    22/01/2014 at 3:25 pm

    hahah.. 1/2 dr berat aku tu…wakkakaaka…BG..dietlarrr..sian cikta..

     
    • Yunus Badawi

      22/01/2014 at 3:56 pm

      Berat chot 50 kg aje ke? Slimnya

       
      • t.a.t.a

        22/01/2014 at 5:14 pm

        YB, dia mmg slim. Tapi pipi nya nampak chubby.

         
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:15 pm

      Sakinah. Harapnya masa sekolah rendah sok dah mula la dia diet. Laa ni baju dia pakai semua dah nampak perut.

       
      • chot

        23/01/2014 at 5:29 pm

        bkn ler.. (1/2 dari berat sy – 10kg). Soalan berangkai utk YB..kalo sape dpt jwb mmg terer
        ceksi jgk nmpak perut..waaaaakkk!

         
      • t.a.t.a

        23/01/2014 at 5:51 pm

        40kg aje ke Sakinah berat kau? Aduuuhaii.. nyamannya ekon bilik ni aku rasa.

         
  8. kakcik

    22/01/2014 at 3:36 pm

    Aduhai!

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:24 pm

      Iye kak cik.

       
  9. Ibu Sham

    22/01/2014 at 4:22 pm

    Anak sulong.. kurang 2kg dr ayahnya.
    Anak kedua.. kurang few hundred grams saja dengan ibunya
    No 3.. cinonet je..

    Selagi dia sihat.. alhamdulillah..

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:26 pm

      Betul tu kak. Asal sihat cukup la. Alhamdulillah.

       
  10. daddyziyyad

    22/01/2014 at 4:41 pm

    hahahahahahha..

    ps: ehhh..awat semua commentator punya avatar sama aja rupa 🙂

     
    • t.a.t.a

      22/01/2014 at 5:25 pm

      Saya punya kan wordpress. Most of y’all blogspot.

       
  11. gadisBunga

    22/01/2014 at 10:06 pm

    meh auntie GB nak derma berat sikit meh!

     
    • t.a.t.a

      23/01/2014 at 12:21 pm

      dia dah gundut camtu, tak yah nak derma lagi dah. hahaha.

       
  12. Cik Nur

    22/01/2014 at 11:37 pm

    alololo..bambamnya..!
    geramlah tgk budak2 bambam ni….

     
    • t.a.t.a

      23/01/2014 at 12:21 pm

      Aku selalu gigit rambut dia. Hehe.

       
  13. azieazah

    23/01/2014 at 7:57 am

    Budak Gundutttt…! kita sama..! kita sama! 25 kg gak! hahahahahah

     
    • t.a.t.a

      23/01/2014 at 12:21 pm

      Nak terkeluar pulak anak tekak saya kak. Hahahah.

       
  14. cinta

    23/01/2014 at 12:31 pm

    mintak daging sikit..

     
    • t.a.t.a

      23/01/2014 at 5:49 pm

      kalau kau mintak dari aku, semua sekali aku bagi. nak?

      hahaha

       
  15. Kak Zakie Purvit

    23/01/2014 at 3:09 pm

    Hahaha…. kakak pun tahu tengok jejari gebus takkanlah jari mamanya pulak ye:)

     
    • t.a.t.a

      23/01/2014 at 5:50 pm

      Jari mama nya kecil itu? Alahaii bahagianya dunia ni. 🙂

       
  16. tiha

    23/01/2014 at 5:58 pm

    comelnya kaki dia gebus..tak macam kaki tata miahaha 😛

     
    • t.a.t.a

      23/01/2014 at 6:13 pm

      Akak oi. Harus la berlainan kak. Kalau tak, tak stabil badan gue nanti. 🙂

       
  17. kniedaz

    23/01/2014 at 6:14 pm

    hahaha…nasib baik si Yani gendut belum tahap tu lagi…rasanya mau patah pinggang dukung huhu

     
  18. Roszita Omar

    25/01/2014 at 9:48 pm

    berat jugak budak ni…

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: