RSS

GA: Seni konon!

05 Feb

Cuba teka,

Jangan percaya bulat-bulat apa yang anda lihat.
Jangan percaya bulat-bulat apa yang anda lihat.

 

1. berapakah jumlah ikan tersebut?

2. apakah jenis ikan itu?

 

Senang sangat kan?

 

Hadiah:

Untuk kedua-dua soalan yang dijawab dengan tepat, anda akan dapat topap prepaid bernilai RM 5. Untuk pengguna postpaid pula saya akan bank-in RM 5 tersebut ke akaun Maybank anda.

 

GA ini akan berakhir jika

1. ada sesiapa yang menjawab dengan tepat kedua-dua soalan itu, atau

2. sehingga Rabu minggu hadapan 12/02/14.

 

p.s. Ya, saya memang menyusun ikan-ikan saya macam tu. Nampak kemas kan?

 

Advertisements
 
73 Comments

Posted by on 05/02/2014 in Categorized

 

73 responses to “GA: Seni konon!

  1. 4feet8

    05/02/2014 at 9:34 am

    ala.. tak guna prepaid. postpaid pun tak cukup rm5 tu.. hehe.. gudluck yg join.. weeweewee

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 9:57 am

      Ha. At least aku menyumbang RM 5 tu untuk bayar postpaid tau. Hahaha.

       
  2. mamakhairins

    05/02/2014 at 9:53 am

    12 ekor ikan uji rashid hehe

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 3:21 pm

      nope.

       
  3. Dr Singa

    05/02/2014 at 10:08 am

    12 ekoq

    ko masak cik ta!!??

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:48 pm

      kak, saya siang ikan aje. tak masak pon. hahaha

       
  4. elly nadyra

    05/02/2014 at 10:24 am

    jawapan aku pun 12 ekoq la tata weiiiii
    ikan apa? ikan selar kot!
    wei ko masak ek?
    cayalah!
    lepas 12/02/14 sila upload gambar apa ko masak ye!

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:50 pm

      aku tak masak la kak. aku tolong siangkan ikan aje. ketawa kucing kalau aku masak. 🙂

       
      • elly nadyra

        05/02/2014 at 4:43 pm

        terror la tu siang ikan, cantik je aku tgk ikan tuh….

         
      • t.a.t.a

        06/02/2014 at 9:50 am

        kak, kau puji aku macam tu, tetiba rasa aku ada kepak. aku terapung-apung di udara.

         
  5. budak_shinchan

    05/02/2014 at 10:25 am

    11 ekoq ikan kembong

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 3:21 pm

      nope.

       
  6. chot

    05/02/2014 at 10:40 am

    cikta, tolong close up dan alihkan ikan 4 ekor yg atas tu. aku nk kira ikan yg kat bawah.. haha

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:56 pm

      Sakinah. Gilak aa lu. Hahaha.

       
  7. nizam.ariff

    05/02/2014 at 10:44 am

    hmm.. ok…

    Aku tak percaya bulat-bulat yang itu adalah ikan…

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:59 pm

      Kau agak itu apa?

       
      • nizam.ariff

        05/02/2014 at 1:27 pm

        Keropok losong berbentuk ikan pelata berjumlah 12 ekor kesemuanya…
        bermakna ada 5 orang penghuni di rumah itu tapi salah seorang tak makan…

         
      • t.a.t.a

        05/02/2014 at 3:17 pm

        5 orang penghuni hari-hari biasa, ya betul.

        tak pasti apa maksud kau by saying salah seorang tak makan..

        tapi kalau tak makan ikan, yes, 2 orang tak makan ikan sepenuh masa. 1 orang makan ikan ikut mood dan tengok ikan jenis apa. ahahah.

         
      • nizam.ariff

        05/02/2014 at 9:45 pm

        Hmm..skill sherlock holmes aku masih mantap..hehe

         
      • t.a.t.a

        06/02/2014 at 9:51 am

        Sherlock Holmes. Itu la juga yang aku fikir bila baca komen kau. Hahahah.

         
    • sepa

      06/02/2014 at 8:07 pm

      ni main teka teka ke? dah tutup dah? oh! adakah aku yang terlambat, atau masakah yang tercepat?! ini semua salah maxis VSAT Skyway sbb siknal selalu terganggu…

      psst, fyi aku anak nelayan…

      kejap, apa ko nak buat dengan ikan tu bro. sampai togel ko siangkan.

       
      • t.a.t.a

        07/02/2014 at 9:19 am

        Nak jadikan keropok losong, untuk membenarkan kata-kata Nizam.

         
  8. Yusnirafiza Yusof

    05/02/2014 at 11:20 am

    tiada kata selain….perghhhh!!!

     
  9. Yunus Badawi

    05/02/2014 at 11:21 am

    11 ekor ikan belanak

    (ini saya jawab sendiri. Kalau tanya emak Adam tentu confirm dia tahu ikan apa ….. huhu)

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:57 pm

      En. YB. You’re back. Dah lama tak nampak.

       
      • chot

        05/02/2014 at 12:58 pm

        haaa..kitaorg rindu YB laa

         
      • t.a.t.a

        05/02/2014 at 1:01 pm

        Sakinah yang cakap. Saya tak cakap. Hahahaha.

         
      • chot

        05/02/2014 at 1:12 pm

        ooooo..salah..saye ek bkn ktorg…huhuhuh

         
      • t.a.t.a

        05/02/2014 at 3:10 pm

        Kau sorang la. hahaha.

         
  10. Ayue Sidik

    05/02/2014 at 11:25 am

    fish!! akakaka…
    12 ekoq spesis fish sardin/selayang

     
  11. Rai Ourkizuna

    05/02/2014 at 11:53 am

    11 ekor ikan selayang atau orang sini panggil sardin..hehehe

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 11:54 am

      Yayyy. TAHNIAH Rai. Kau guna prepaid atau postpaid?

       
      • Rai Ourkizuna

        05/02/2014 at 1:16 pm

        yayy~~ postpaid..da reply kat email..

         
  12. t.a.t.a

    05/02/2014 at 11:57 am

    THE GA IS NOW OFFICIALLY CLOSED!

    Tahniah kepada Rai.

     
    • elly nadyra

      05/02/2014 at 4:45 pm

      cet…ikan sardin ke?

       
      • t.a.t.a

        06/02/2014 at 9:51 am

        sardin la kak. bukan selar.

         
  13. chot

    05/02/2014 at 12:14 pm

    hahahaha..tahniah Rai.

     
  14. kniedaz

    05/02/2014 at 12:32 pm

    laaaa…napa dah abis?
    ooo..ko siang ikan camtu ek? ekor n kepala ilang hehehehe
    tahniah Rai ^_^

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:58 pm

      Fida, haah. Start mata ke muncung hilang.

       
  15. tiha

    05/02/2014 at 12:34 pm

    alamak dah tutop
    pesal tak rm10..hahak

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 12:58 pm

      Kak, soalan senang, so hadiah pun kecik je la. Hehe.

       
  16. junai75

    05/02/2014 at 1:41 pm

    12 ekor sekali pandang macam sardin dua kali pandang macam ikan uji rashid (ikan mata besar).

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 3:18 pm

      ikan sardin kak. 11 ekor.

       
  17. Aziela Azila

    05/02/2014 at 2:22 pm

    Alaaaaaa….dah close. Apsal Gmail nie selalu lewat update pasal blog Tata nie ekk..Nyampah makk! Tapi Rai juga menang la..sebab akak pun nak teka 12 ekor ikan sardin… hehehehehhe.

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 3:19 pm

      Bagus la akak. Jujur. Hahaha.

       
  18. Shamsiah Abdul Rahman

    05/02/2014 at 3:07 pm

    Tumpang laluuuuuuu..
    Tumpang tengok je la.. tak sempat nak join pun..

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 3:19 pm

      Lalu la kak. Jalan elok-elok ya. Jangan tersadung kaki.

       
  19. juliet

    05/02/2014 at 3:53 pm

    ekor ikan tu semua dah kena potong ke?

    Salam 😀

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 9:52 am

      Dah.

      Hai Juliet. Sihat kau? Lama tak nampak.

       
  20. BUNDA

    05/02/2014 at 3:55 pm

    Laa dah close ke….baru nak jawab yang sama macam rai…hehe.. 🙂

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 9:52 am

      Elleh bunda. Dan dan jawab macam tu eh? Hahahaha.

       
  21. ZonAku

    05/02/2014 at 4:28 pm

    11 ikan curut?

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 9:53 am

      Ikan curut tu ikan sardin ke?

       
  22. FAIRUS MAMAT

    05/02/2014 at 4:45 pm

    Dah ada jawapan.. Kalau saya teka pun memang tak betul..

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 9:53 am

      Fai, kau jujur la. Hahaha.

       
  23. Abu samah

    05/02/2014 at 10:38 pm

    saya tak minat makan ikan, so what u expect? confirm nama ikan pun tak tau..hehe

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 9:54 am

      My sis tak makan ikan. Tapi dia kena beli ikan, siang ikan and masak ikan itu.

       
  24. sylarius

    06/02/2014 at 8:38 am

    Seni menyusun ikan. Hehe. Tak silap aku, ada 12 ekor ikan. Ikan apa, aku pun tak tau. Haha. Tu, ikan cencaru keee?

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 9:53 am

      Kau lagi melampau ikan cencaru. hahahah.

       
  25. McK

    06/02/2014 at 10:10 am

    jawapan 1. 12 ekor…ishh ishh kesian yang hujung tu…sempit dia
    2. tak berapa kenai la nama ikan…kayu kot

     
    • t.a.t.a

      06/02/2014 at 10:19 am

      11 ekor ikan sardin makcik.

       
  26. Zakie Purvit

    06/02/2014 at 1:21 pm

    Kakak rasa 11 ekor dan ikan dia ikan sardin atau selayang

     
    • t.a.t.a

      07/02/2014 at 9:17 am

      Betul kak.

       
  27. Henrietta Jose

    06/02/2014 at 1:35 pm

    ada 11ekor ikan mmg bleh nmpak…tpi ikan apa…rietta xtaw…ekekeke…tahniah kak rai…

     
    • t.a.t.a

      07/02/2014 at 9:17 am

      Kak. Betul la tu 11 ekor.

       
  28. Cik Nur

    06/02/2014 at 9:55 pm

    12 ekor, ikan sardin..!

    betoi dok?

     
    • t.a.t.a

      07/02/2014 at 9:18 am

      dak aih. 11 ekor ikan sardin.

       
  29. cik kakiketawe

    08/02/2014 at 12:44 pm

    ok..semua ni ikan paus!

    haiyooo..dah tutup..benda senang je kot…rugi2..hahaha

     
    • t.a.t.a

      09/02/2014 at 3:49 pm

      CKK, freezer kat rumah tu tak muat la nak sumbat ikan paus tu semua. hahahah.

       
  30. Seorang Blogger

    09/02/2014 at 3:47 pm

    part siang ikan paling malas, kalau tolong goreng okeh jer heeeeee..

     
    • t.a.t.a

      09/02/2014 at 3:49 pm

      kak, kalau part makan lagi senang kan?

       
  31. Amanina

    09/02/2014 at 5:34 pm

    rajinnya siang ikan smpai 10 ekor.. eh betol ke? hahaha

     
    • t.a.t.a

      10/02/2014 at 5:28 pm

      betul la tu. purata memang 10 ekor sekali siang.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: