RSS

Manic Monday.

24 Feb

It’s just another manic Monday
I wish it were Sunday
‘Cause that’s my funday
My I don’t have to runday
It’s just another manic Monday

Have to catch an early train
Got to be to work by nine
And if I had an air-o-plane
I still couldn’t make it on time

‘Cause it takes me so long
Just to figure out what I’m gonna wear
Blame it on the train
But the boss is already there

It’s just another manic Monday
I wish it were Sunday
‘Cause that’s my funday
My I don’t have to runday
It’s just another manic Monday

 

~ The Bangles.

 

Advertisements
 
53 Comments

Posted by on 24/02/2014 in Categorized

 

53 responses to “Manic Monday.

  1. FAIRUS MAMAT

    24/02/2014 at 11:48 am

    MACAM PERNAH KU DENGAR LAGU NI.. TAPI DI MANA YA? πŸ™‚

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 1:38 pm

      Cuba ingat balik kat mana?

       
  2. Rai Ourkizuna

    24/02/2014 at 1:08 pm

    takmo wish sunday..sbb esok jadi monday..hahaha..wish hari ni saturday..or friday pun dah okay..hahaha…

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 1:39 pm

      Rai, kau wish hari ni Saturday, pastu Ahad malam tu kau wish balik Saturday. So hari kau berkisar dua hari tu je la.

      Hahaha gilak!

       
  3. koel ct

    24/02/2014 at 1:18 pm

    kelam kabut hari isnin rupanya masalah global kan.

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 1:40 pm

      Haah. Hampir satu donia pun alaminya juga.

       
  4. budak_shinchan

    24/02/2014 at 1:21 pm

    kan best setiap hari Senin duit gaji masok.. sure org x sesabo dok nunggu ari senin #sengih

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 1:41 pm

      betul. betul. tapi nanti manusia cari hari lain pulak untuk gantikan manic monday ni. ah lasan je la manusia ni kan?

       
  5. ziyyad zayyan

    24/02/2014 at 2:10 pm

    ( mode ustaz) “kalau kita sentiasa anggap kerja itu ibadah..dan pulangannya lumayan di sana..tiada istilah manic monday..atau monday blues”

    πŸ˜›

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 3:48 pm

      (mode tata) “Sebagai manusia biasa saya selalu mengalami kemurungan pada hari Isnin. Otak ni macam dah set aje kalau hari Isnin mesti murung. Mesti malap. Mesti tak best. Itu sifat saya kadangkala nya.”

      πŸ™‚

       
      • ziemarziah

        09/03/2014 at 10:32 am

        hehehe tata’s mode same with me kihkih

         
    • Yunus Badawi

      24/02/2014 at 4:33 pm

      setuju ….. hehe

       
  6. Aziela Azila

    24/02/2014 at 2:15 pm

    Selalu dengar kat radio..Lite FM.

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 3:49 pm

      Sama la kak. Saya dua radio je, Lite FM dengan Hot FM.

       
  7. Zakie Purvit

    24/02/2014 at 2:23 pm

    Kakak thought you created the lyrics as poem
    Nice and it seems the song dedicated to us hihi…

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 4:03 pm

      Kak, what a sweet thought of yours. Hehehe.
      Yes, they are definitely dedicated to us whose having a not-really good Monday.

      πŸ™‚

       
  8. sylarius

    24/02/2014 at 2:44 pm

    Baru kejap tadi aku dengar kat playlist winamp aku lagu ni. Kumpulan The Bangles ni macam one-hit-wonder. Keluar satu lagu meletop, lepas tu terus senyap.

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 4:09 pm

      Aku suka Eternal Flame.

       
  9. Aisyah

    24/02/2014 at 2:45 pm

    ahkak suka lagu ni…

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 5:08 pm

      Me too kak.

       
  10. ishy77chot

    24/02/2014 at 3:10 pm

    tak cukup cuti la tu.
    woi, bila nk jalan2 naik train?

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:09 am

      nak la jugak Sakinah, tapi tak cukup masa la. lagi pun kan ke ai ni pemalu? :blush

       
  11. ziemarziah

    24/02/2014 at 3:11 pm

    hi tata..long time no see:) i wish today is friday & next monday is public holiday hahaha

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:10 am

      hi zie, yes. I wish for the same too. πŸ™‚

       
  12. Henrietta Jose

    24/02/2014 at 3:15 pm

    Monday Tata…

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 4:10 pm

      Monday Kak Rietta.

       
  13. ewanthology

    24/02/2014 at 3:51 pm

    ler…lirik lagu rupanya…igtkan awak buat puisi sendiri dalam bahasa inggeris..heee

     
    • t.a.t.a

      24/02/2014 at 4:10 pm

      kau pun ingat aku buat poem eh?
      hahaha.

       
    • Yunus Badawi

      24/02/2014 at 4:34 pm

      saya pun ingat mula2 tu t.a.t.a tulis puisi dlm BI ….. ngeeeee

       
      • t.a.t.a

        25/02/2014 at 9:10 am

        terror aa t.a.t.a YB, tulis poem. in English lagi ha. hahaha

         
  14. Yunus Badawi

    24/02/2014 at 4:33 pm

    berapa lama nak decide baju apa nak pakai pagi tadi? ….. hehe

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:11 am

      Baju untuk seminggu pakai dah siap decide malam Isnin. So waktu pagi tak pernah ada masalah tang nak pilih baju. Mudah kan?

       
  15. gadisBunga

    24/02/2014 at 4:41 pm

    jom karok!

     
    • Yunus Badawi

      25/02/2014 at 8:32 am

      wah tak sangka gb terer karok.

      Nak ikut boleh?

       
      • t.a.t.a

        25/02/2014 at 9:12 am

        errr YB. wedok waie la. kan suoro wedok aurat. orak kepenak kaie lanang kerungu. hehehe

         
  16. Shamsiah Abdul Rahman

    24/02/2014 at 4:49 pm

    Wohoooo.. ini lagu time akak sekolah rendah dulu ni..
    Orang sana Manic Monday.
    Kami pulak Manic Sunday.

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:12 am

      Kak Sham, esokΒ² kalau Malaysia or at least Selangor mula kerja nya Ahad, then masa tu nak tukar jugak jadi Manic Sunday. Hehehe.

       
  17. Tihara_HT (@TiharaSM)

    24/02/2014 at 6:32 pm

    cheyy, tata nyanyi lagu omptih
    cer nyanyi lagu perancis plok lepas ni πŸ™‚

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:13 am

      Ok. Ok. Nanti saya usahakan.
      πŸ™‚

       
  18. kniedaz

    24/02/2014 at 8:36 pm

    hahaha…aku suka lagu ni tapi perah otak gak nak ingat camna nak nyanyi

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:13 am

      Mesti kau dah lama tak dengar kan?

       
  19. dee

    24/02/2014 at 10:26 pm

    Lagu lama..best!

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 9:13 am

      Haah. Banyak lagu lama yang best.

       
  20. Hazmin Hamudin

    25/02/2014 at 2:29 pm

    lagu apa ni? haha

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 3:37 pm

      kau tanya macam tu kan Min, membuat kan aku rasa aku ni dah tua sangat tau. huhu.

       
  21. Tukg Padam Papan Putih Cute

    25/02/2014 at 2:58 pm

    akak ari2 dgr lagu nie kat radio liteFM.. mcm2 lagu classsic dgr kat situ..

     
    • t.a.t.a

      25/02/2014 at 3:38 pm

      Sama la kita kak. Hehe.

       
  22. zonAku

    25/02/2014 at 9:23 pm

    aku suka isnin sekarang ni!

     
    • t.a.t.a

      26/02/2014 at 1:26 pm

      ehem! ehem! kenapa suka?

       
  23. Tihara_HT (@TiharaSM)

    26/02/2014 at 12:12 pm

    cer try emel meyhbeli@yahoo.com.my
    haha tertinggal my kat belakang
    ingatkan duk kat usa selama nih πŸ˜€

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 6:08 pm

      Kak, waa punya email yahoo.com sahaja.
      Waa tak duduk USA pun.

      Kah kah kah.

       
  24. Amanina

    26/02/2014 at 8:37 pm

    kalau malam ahad tidur cukup makanya isnin akan ceria. hehehe

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 6:07 pm

      Mungkin kot.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: