RSS

Kenapa selalu nya orang yang kita tak suka akan suka kita.

26 Feb

 

Kenapa????

 

 

Advertisements
 
66 Comments

Posted by on 26/02/2014 in Categorized

 

66 responses to “Kenapa selalu nya orang yang kita tak suka akan suka kita.

  1. elly nadyra

    26/02/2014 at 1:24 pm

    jgn tak suka sangat, kang tiba2 jadi suka
    pesan org tua
    bukan pesan akak
    akak belom tua sangat wkakakakakaka

     
    • t.a.t.a

      26/02/2014 at 1:25 pm

      kakak aku yang sorang ni maintain umur.
      kalau tua pun tak nampak tua.
      kan kak kan?

      :wink

       
      • ellynadyra

        26/02/2014 at 9:20 pm

        Eh! Wakakaka
        Tua gak dh ni….peringkat awal tua dh.

         
      • t.a.t.a

        27/02/2014 at 2:45 pm

        Tapi tak macam tua pun kak. Hehe.

         
      • ellynadyra

        28/02/2014 at 2:42 am

        Bodek ek?

         
      • t.a.t.a

        28/02/2014 at 8:48 am

        Bodek? Serius kak, adik kau ni memang tak reti nak bodek orang. Bodek, ambil hati, kipas, semua tu dia tak pandai.

         
  2. koel ct

    26/02/2014 at 1:39 pm

    soalan seterusnya, kenapa kita akhirnya suka org yg kita tak suka tu? Hee..

     
    • t.a.t.a

      26/02/2014 at 3:58 pm

      soalan yang sama jugak tu. kenapa?

      kan?

       
  3. cikviva

    26/02/2014 at 1:39 pm

    sebab kadang2 bila kite suka kawan dgn org tu, tapi dia pulak tak suka pon kawan ng kita…kira mcam karma kot..hehe

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:42 pm

      Haah. Karma. Sweet karma or not?

       
  4. nizam.ariff

    26/02/2014 at 2:10 pm

    sebab nak jadi sebab musabab je…

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:45 pm

      Ye?

       
  5. budak_shinchan

    26/02/2014 at 2:18 pm

    “Belajar jangan cepat membenci sesuatu atau seseorang yak kita belom bebetul kenal dan belom kita fahami”

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:42 pm

      Baek abg shin!

       
  6. Aziela Azila

    26/02/2014 at 2:18 pm

    Sebab Allah itu Maha Mengetahui….

    Eh, betul tau dikkk.

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:42 pm

      Pernah jadi kat akak eh?

      🙂

       
  7. IdaShazana

    26/02/2014 at 2:28 pm

    susah jugak nak carik jawapan. kena tanya prof serba tau

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:45 pm

      Bukan PST dah pencen?

       
  8. Tihara_HT (@TiharaSM)

    26/02/2014 at 2:55 pm

    lumrah kehidupan
    yang kita suka tu tak semestinya jadi milik kita
    dan yang kita tak suka ni plok,silap2 jadi milik kita
    agagaga, aiyo amma appa..

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:39 pm

      Ayoyoyo akakkk…

       
  9. Zakie Purvit

    26/02/2014 at 3:11 pm

    Sebab itu jgn tak suka org nanti bila tersuka malu sendiri:)

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:39 pm

      Kih kih kih. Ye la kak. Lepas ni belajar untuk suka orang.

       
  10. ziyyad zayyan

    26/02/2014 at 3:42 pm

    Kita gunakan ia secara reverse..
    Jika kita nak sangat couple dgn orang tu..
    Kita benci dia sangat sangat..
    Try la…
    Mana tau menjadi..
    Hahaha

     
    • t.a.t.a

      26/02/2014 at 3:57 pm

      tak tahu nak cakap apa
      sibuk gelak aje.

      kah kah kah.

       
    • ziemarziah

      26/02/2014 at 4:00 pm

      try la..kalau jadi boleh wat entry hakhakhak

       
      • t.a.t.a

        27/02/2014 at 2:30 pm

        kah kah kah. ada hati kau zie nak tahu perkembangan.

         
    • kniedaz

      27/02/2014 at 8:39 am

      hahaha…bagus juga idea doc ni ta
      ko cuba try test

       
      • t.a.t.a

        27/02/2014 at 2:31 pm

        tapi Fida, camne kita nak benci macam tu aje orang yang kita suka? tak masuk akal la pulak kan?

         
  11. ewanthology

    26/02/2014 at 3:43 pm

    jgn memilih

     
    • t.a.t.a

      26/02/2014 at 3:57 pm

      tak pilih. tapi memang tak suka dia pun.

       
  12. ziemarziah

    26/02/2014 at 3:59 pm

    saya tinggi..so saya nak laki yang lagi tinggi dari saya..saya bolayan orang rendah kalau dorang serious nak kawan..mengada2 kan.berlagak diva macam la hebat sangat.nah sekarang my husband rendah dari saya but not too obvious la..tapi Allah Maha Penyayang, walaupun suami rendah namun Allah makbulkan lagi 2 ciri2 yang saya cari iaitu tak merokok & ada janggut sejemput hehehe
    so kesimpulannya, jangan terlalu benci @ tak suka sesuatu ye kak tata:)

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:38 pm

      Waahhh.. untung nya Zie dapat jodoh macam tu. Alhamdulillah. Tak pe Dia dah sediakan semuanya untuk akak, akak kena sabar dan ikhlas dan redha.

       
  13. Rai Ourkizuna

    26/02/2014 at 4:03 pm

    hahaha… kann… tapi ko jangan benci pulak..takut lama2 sayang.. Allah maha membolak balikkan hati..hihihi

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:37 pm

      Tu yang aku takut tu Rai. Karang aku jatuh sayang pulak. Laki orang tu wei!

       
  14. junai75

    26/02/2014 at 4:08 pm

    Sebab tu saya jarang tak suka org takut terjerat!

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:37 pm

      Ye ke kak? Bagus la peringatan akak tu. Nak tiru.

       
  15. Aisyah

    26/02/2014 at 4:38 pm

    tata..tu le sabit omputih cakap ‘opposite attract’..

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:37 pm

      Hmm.. tak tenang hati.

       
  16. gadisBunga

    26/02/2014 at 5:16 pm

    kehkehkeh!!! i’m liking person i do not like before. tapi taktau la dia suka kite ke tak. hehehe~

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:36 pm

      Dia tau tak kau suka dia?

       
  17. Jenanese

    26/02/2014 at 5:34 pm

    Jadi kalau kita nak buat orang suke kat kita, kita kena tak suka dulu kat orang tu?

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:36 pm

      Hahaha. Tapi susah tau nak tukar rasa sayang jadi benci. Ambil masa.

       
  18. Petak Bunga

    26/02/2014 at 5:34 pm

    Alah tata..
    Terima je lah. Apa lg nk pk.00

     
    • t.a.t.a

      26/02/2014 at 6:01 pm

      Laki orang wei! Tak kan nak terima jugak?

       
      • Petak Bunga

        28/02/2014 at 6:14 pm

        Oo
        Xleh2. Report kat bini dia.

        tp kslau bini dia nk minang ko…
        ko pk2 kan ek

         
  19. Henrietta Jose

    26/02/2014 at 7:16 pm

    Setuju dgn elly….dan rietta jauh lebih muda dr elly pada usia, tapi pada wajah….hehehe…rietta nampak lebih tua….

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:32 pm

      Kak Rietta umur berapa? Jauh lebih muda dari elly? Kot-kot lagi muda dari saya kot? Kwang kwang kwang.

       
  20. alis

    26/02/2014 at 7:19 pm

    soalan lain

    kenapa ada jugak laki org yg terselit sekaligus terlibat lalu menjadi byk soalan2 tidak remeh dlm kita as bujang ni? nk hidup bersenang2 pon tak senanglah.. hurm.

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:35 pm

      Aku pun hairan la Lis. Kenapa dalam kes aku ni ramai laki orang yang terlibat. Semua nya la laki orang. Tak de yang bujang.

       
  21. Amanina

    26/02/2014 at 8:34 pm

    entah la.. aku teringat kwn kolej tu. sellau belikan hadiah tp xdpt balas cinta dia

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:35 pm

      Dia dah berpunya belum sekarang ni?

       
  22. Shamsiah Abdul Rahman

    27/02/2014 at 6:42 am

    Alahai.. terasa la pulak..

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:34 pm

      Akak terasa tang mana?

       
  23. kniedaz

    27/02/2014 at 8:43 am

    tak suka pun ta, ko jangan benci dia ta
    zaman sekarang ni org susah nak terima kenyataan sikit
    hahaha

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:33 pm

      Fida, aku tak benci dia. Cuma tak suka. Mungkin belum suka kot.
      Nanti dah suka aku beritahu eh?

      Kah kah kah.

       
  24. Tukg Padam Papan Putih Cute

    27/02/2014 at 1:48 pm

    mula2 tak suka.. lama2 jadi rindu hehehe.. sebab orgh yg suka kita nie kdg2 buat hidup kita ceria juga hahaha.. walaupun kita ala-ala mcm tak suka..

     
    • t.a.t.a

      27/02/2014 at 2:33 pm

      Alamak, seram la kak kalau karang mula rasa rindu. Huhu.

       
      • Tukg Padam Papan Putih Cute

        27/02/2014 at 4:43 pm

        kalau laki org yang rindu.. memang patut seram sejuk..

        tapi kalau dah jodoh hehehe takleh nak cakap.. sebab ada juga kwn akak yg kwin lelaki org.. student dia pulak tuh.. susah nak ckplah ta.. kalau Allah dah kata itu jodohnya

         
      • t.a.t.a

        27/02/2014 at 6:04 pm

        Tu yang awal-awal lagi dah rejek kak. Tolak tepi. Tolak jauh-jauh. Laki orang lagi kak. Tak tahu nak cakap la.

         
  25. ishy77

    27/02/2014 at 7:27 pm

    entri ni…..tajuk dia panjang giler.
    Isi. Seketul je. Hahaha..tensi kok

     
    • t.a.t.a

      28/02/2014 at 8:48 am

      Haah. Tensi giler.

       
  26. cikpuanlawa

    28/02/2014 at 10:42 am

    sebab orang suka kita tu nampak ke istimewaan yang ada pada kita….

    dan orang yang kita suka tu tak nampak pon apa ke istimewaaan kita..

    sebab tu : datang lah pada orang yang menyayangi kita .. jangan terkejar2 orang kita sayang (ni klu ke org yg kita sayang tu tak sayang kita lahh..)

     
  27. hazminhamudin

    28/02/2014 at 10:46 am

    Apa punya entri ni. Dah macam status facebook dah.

     
  28. tips

    10/03/2014 at 7:49 am

    amboi! itu jek?

    *mohon bagi jampi untuk ‘tekel’ org yg kita suka…

     
  29. Amanina

    10/03/2014 at 10:04 pm

    entah la.. ada sorang bdk batch aku dulu suka sgt bg hadiah tp xdpt nk membalas cintanya. haha

     
  30. Nick

    13/03/2014 at 2:12 pm

    aku pun pernah terfikir pasal ne.

    situasi 1 : kita suka kat A, dah macam2 buat nak tarik perhatian dia tapi dia reject.
    situasi 2 : B ne selalu duk hntr sms, even kita x reply pun hntr jugak sms..siap bg hint lagi yg dia suka kita..masalahnye kita takde hati kat B.

    kadang2 allah x beri apa yang kita mahu, cuma apa yg kita perlu akan dapat.

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: