RSS

Antibody kuat.

03 Mar

Malay Version:

“Mak tahu tak bila kali terakhir saya demam?”

“Tak. Bila?”

“Bulan 5 tahun lepas. Hampir setahun saya tak demam.”

“Alhamdulillah. Antibody kuat.”

 

Ya mak, antibody saya mungkin kuat. Tapi dalam soal cinta saya selalu suka pada orang yang salah.

 

 

English Version:

“Mum. Do you know when was the last time I fell sick?”

“No. When was it?”

“May last year. It’s almost a year now since I had fever.”

“Alhamdulillah. You have a strong antibody.”

 

Indeed mum. I may have a strong antibody, but when it comes to love, I always fall for the wrong guy.

Advertisements
 
64 Comments

Posted by on 03/03/2014 in Categorized

 

64 responses to “Antibody kuat.

  1. ishy77

    03/03/2014 at 11:29 am

    Aik..Kejap tadi takdek.
    Ni sindrom 2 versions entry dah start ke. Ni kira penyakit jgk ni. Penyakit berjangkit. Tapi ok la. >_<
    Sesuatu yg lain.
    Tak sakit. Rezeki tu!

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 11:32 am

      Sakinah. ni kalau ada pertandingan tempat pertama pengkomen kan, kau tak layak menang tau, sebab kau dah wassap tanya aku dulu tadi dah.

      kah kah kah.

       
      • ishy77

        03/03/2014 at 11:52 am

        Hahaha..Mana pulakk. Petama tetap petama.kne bg hadiah.

         
      • t.a.t.a

        03/03/2014 at 11:57 am

        Tak aci mah. Hahaha.

         
  2. Aziela Azila

    03/03/2014 at 11:32 am

    Yeay…dah ada yang join. Thank you Tata. Something good if other bloggers could do the same. But I wrote Malay version only today…. 😦

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 11:55 am

      Kak, you have to write the Malay Version on top of English version, so that they would not have to scroll down. If your post is a long post, once they see the English version, they will not bother to scroll down any further. Thus make them bored to read.

       
  3. Tukg Padam Papan Putih Cute

    03/03/2014 at 12:07 pm

    Demam dan cinta?
    Bila demam tak bercinta
    Bila tak demam bercinta pulak..
    Ahaks..

    Mungkin bila bercinta masa demam.. nampaklah kot lelaki tuh ikhlas ambil berat pasal kita ke idak..

    Rasanya bila umur semakin meningkat.. kebykn lelaki yg dtg mmg either married man.. divorce or almost expired guy πŸ˜‰
    Not just you having this problem ta.. some married ladies pun ada kena kacau dgn wrong kind of man.. Bosan!! hehehe

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 12:27 pm

      Kak, are you speaking from an experience? :wink

       
  4. ziyyad zayyan

    03/03/2014 at 12:44 pm

    awak perlukan vaksin cinta
    πŸ˜›

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 12:55 pm

      Di klinik doc ada? Nak!

       
      • zonAku

        04/03/2014 at 11:18 am

        kalau ada, sy pun nk doc!

         
  5. kakcik

    03/03/2014 at 12:54 pm

    Kakcik tak terkilah dengan catatan ini kerana dibuat dalam dua versi yang ‘lengkap’ dan bukan bercampur aduk. πŸ™‚

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 12:57 pm

      kakcik, saya confuse. terkilah or terkilan? ‘lengkap’ dalam quote, saya tak faham maksud kakcik.

       
      • t.a.t.a

        03/03/2014 at 2:18 pm

        kak cik. faham dah.

         
  6. 4feet8

    03/03/2014 at 1:06 pm

    aku pun rasa macam jatuh hati pada org yg salah juga lah, ta.. T_T

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 2:17 pm

      Haha. Orang yang sama atau orang lain Ha?

       
      • 4feet8

        03/03/2014 at 3:56 pm

        yg sama tu yg mana..?
        hehe..

         
      • t.a.t.a

        03/03/2014 at 4:00 pm

        Orang yang sama sebelum ini atau orang baru pulak?

         
  7. budak_shinchan

    03/03/2014 at 1:47 pm

    shin tujukan lagu “Siapa Yang Bersalah” – Ramlah Ram pada semuaaa ek #90’s

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 2:18 pm

      Terima kasih. πŸ™‚

       
  8. Tihara_HT (@TiharaSM)

    03/03/2014 at 2:38 pm

    moga hati mu sekuat antiboody mu,
    pasti akan hadir cinta dari orang yang tepat,
    di waktu yang tepat..
    cinta itu hadir bagai bunga dandelion yang berterbangan
    mencari arah..

    ada tak gaya ayat novel..mih3

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 2:40 pm

      Meh meh memang ada kak.
      Tapi aku tetap suka dia punya ayat tu kak

      Thanks kak tiha.

      mmmwahhh.. hahaha

       
      • chot

        03/03/2014 at 4:23 pm

        ko mwah kt org lain pun ttp aku rasa sesuatu…hahahaha.

         
      • t.a.t.a

        04/03/2014 at 12:24 pm

        Kau memang mengada la Sakinah. Aku sepak kau karang.

         
  9. ellynadyra

    03/03/2014 at 3:45 pm

    Nak ubat?

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 4:04 pm

      Nak!

       
      • elly nadyra

        04/03/2014 at 10:49 am

        ubat mende?
        ubat kayap nak?
        wakakkakakkakaka

         
      • t.a.t.a

        04/03/2014 at 12:24 pm

        Akak ni. Dia yg offer ubat kok, ye aku nak aje.

         
  10. Zakie Purvit

    03/03/2014 at 3:52 pm

    Itu yg dikata demam cinta tata.

    That’s call love sick tata

    ps: hihi… kakak buat dua versions juga:)

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 4:13 pm

      bagus la akak ni. ini namanya pun menyokong jugak kan? hehehe

       
  11. Hazmin Hamudin

    03/03/2014 at 4:07 pm

    Apa kena mengena antibodi kuat dengan soal cinta tu.Tak faham betul kiasan ni.

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 4:14 pm

      Adoii la kau ni Min.

       
  12. Rai Ourkizuna

    03/03/2014 at 4:53 pm

    baik sedar cepat..dari dah kahwin dah beranak pinak baru kata itu orang yg salah.. lagi kes haruuu…

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:25 pm

      Tak kan tak nampak Rai kalau orang dah kawen ni. Obvious la kan. Tengok kereta pun tahu dah kawen ke belum.

       
  13. cikpuanlawa

    03/03/2014 at 4:55 pm

    kita dah lama tak demam… mungkin berbelas tahun…. tapi kita ade penyakit laen yang suka menyerang… ;( ..

    bulum sampai lagi cinta sejati …. sabar eyhh…. ade tu terselit kat mana2..

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 5:16 pm

      jangan terselit bawah dapur sudah. haha.

       
  14. kniedaz

    03/03/2014 at 5:14 pm

    nak memikat org yang ko suka ialah dengan cara buat tak peduli kat dia..kalau dia suka ko, mesti dia cuba tarik perhatian ko..
    itu cara aku la..hahaha

     
    • t.a.t.a

      03/03/2014 at 5:16 pm

      owhh.. sweet nya Fida. aku rasa kau berjaya kan dah? haha.

       
      • kniedaz

        06/03/2014 at 12:18 pm

        berjaya la..hehehe

         
  15. Petak Bunga

    03/03/2014 at 5:37 pm

    Asal bukan laki aku tata.
    Watch u

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:26 pm

      Kah kah kah kah. Kau ni, situ pulak kau pk.

      Eh jap, ensem tak laki kau?

      :LOL

       
  16. ewanthology

    03/03/2014 at 5:52 pm

    bagus gak ada 2 versi…x pyh susah2 cari kamus.

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:26 pm

      πŸ™‚

       
  17. azieazah

    03/03/2014 at 9:41 pm

    Demam dengan jatuh chenta tu nak kait tang mana? Adakah bila jatuh chenta pada orang yang salah tu yang buatkan awak demam? Hmmmm… lojik kan?

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:30 pm

      Demam dari segi psikologi nya kak. Tu yang teruk tu.

       
  18. Aisyah

    04/03/2014 at 10:59 am

    tata..Tuhan bagi kiter jumpe owg2 yg salah dulu (bukan jodoh kiter lagi) to make us stronger..really..

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:27 pm

      Kak Yong, that is very true. We learn from a mistakes and from an experiences, right?

       
      • Aisyah

        05/03/2014 at 8:31 am

        tata..exactly..countless mistakes..countless failures make us grow and stronger…later on we will realise..

         
  19. zonAku

    04/03/2014 at 11:21 am

    aku dah x de mende nk kata….. sebab lamabat komen. org lain dah komen abis dah…

    btw; love exist.. that matters…

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:30 pm

      Love ni complicated kan zona. hmmm..

       
  20. Shamsiah Abdul Rahman

    04/03/2014 at 12:21 pm

    As usual.. kat atas dh berpuluh org komen..
    Semua dh ada..

    P/s;
    Kut sungguh.. semoga yg baik-baik saja utk TATA.

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 12:31 pm

      InsyaAllah. Thanks K Sham.

       
  21. cikviva

    04/03/2014 at 1:50 pm

    huhuhu…aku pong.. 😦

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 1:51 pm

      CV, which part yang aku pong tu?

       
      • cikviva

        05/03/2014 at 9:07 am

        yang part susah nak demam tu…heheh

         
  22. FAIRUS MAMAT

    04/03/2014 at 2:29 pm

    KALAU DEMAM SEKALI SEKALA PON OK JUGAK KAN.. BUKANKAH SAKIT ITU AKAN MENGGUGURKAN DOSA-DOSA KECIL.. WALLAHUAKLAM..

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 3:04 pm

      betul tu. buang dosa-dosa kecil.

       
  23. nang

    04/03/2014 at 3:02 pm

    arab version tak da ke ? hahaha

     
    • t.a.t.a

      04/03/2014 at 3:03 pm

      Tak dok eh Seroja. πŸ™‚

       
  24. sudipvssenduk

    05/03/2014 at 12:40 pm

    tata.. versi jawa plizzzzzzz

     
  25. sylarius

    05/03/2014 at 1:48 pm

    Sewaktu usia muda remaja dahulu, saya sering jatuh sakit karena cinta. Kini, satelah memiliki dua orang chahaya mata, sakit jatuh cinta itu mungkin bisa aja dielakkan.

     
  26. aiza mia

    07/03/2014 at 12:02 pm

    bila bercakap pasal demam.. ai tak berani nak cakap lelebih sebab biasanya mesti demam lepas tu.. lebih2 lagi dah agak lama tak demam..
    Moga kita semua sihat selalu hendakNYA.

     
  27. Amanina

    10/03/2014 at 10:00 pm

    dulu zaman remaja demam sbb cinta monyet dan salah bercinta dgn lelaki tak guna. hewhew

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: