RSS

Kata-kata pujian dari lelaki yang gelar dirinya jantan hebat!

21 Mar

Saya jenis yang tak suka bergambar. Saya sedar yang saya ni termasuk dalam golongan hambaNya yang tak berapa nak lawa. Walaupun handset canggih mana sekali pun, kalau tengok dalam tu berlambak dengan Budak Gundut punya gambar aje.

Baru-baru ni awek-yang-macam-ada-seketul-pau-di-setiap-belah-pipinya nak tengok gambar saya. Saya selfie dan hantar di WhatsApp.

Balik rumah Budak Gundut main phone saya. Tiba-tiba dia kata, “Cik Taa.. gambar Cik Taa ni shomel la.”

Masa tu saya di luar rumah. “Apa dia bang?”

“Gambar Cik Taa ni. Shomel.”

“Haa? Ulang balik?”

“Gambar Cik Taa. Shomel.”

Hati berbunga riang! “Ye ke?”

“Iye.”

Emak saya dengar. “Gambar siapa Ta?”

“Gambar saya!”

“Hahaha. Sayang abang. Meh sini Cik Taa nak sayang abang.”

Saya hadiahkan dia pelukan sebab cakap gambar saya shomel. 🙂

 

IMG_20140227_192237

Jantan hebat dengan Cik Taa nya.

 

Itu lah kata-kata pujian dari seorang jantan hebat yang buat hati dan hari saya berbunga indah! Hmm.

 

p.s. Percaya la. Budak-budak tak pandai cakap bohong kan? Hehe.

p.s.s. BG masih pelat sebut C. Sebut nama saya, kalau dengar betul-betul akan bunyi She Taa. Comel jadi Shomel. Cantik jadi Shantik. Cawan jadi Shawan. C dia jadi She.

Advertisements
 
27 Comments

Posted by on 21/03/2014 in Categorized

 

27 responses to “Kata-kata pujian dari lelaki yang gelar dirinya jantan hebat!

  1. ishy77

    21/03/2014 at 2:40 pm

    Mana lagi 1 gmbar yg shomel tu?

     
    • t.a.t.a

      21/03/2014 at 2:45 pm

      Itu untuk tatapan kau aje la. Buat apa nak tunjuk org lain. Hahaha.

       
      • ishy77

        21/03/2014 at 5:43 pm

        Siak je ckp pp gue ade pau.hahaaaa!!!.

         
      • t.a.t.a

        21/03/2014 at 6:12 pm

        Hahaha. Luk tak kisah kan? Mih mih mih.

         
  2. Kay

    21/03/2014 at 2:43 pm

    terima kasih Cik Ta sbb bg nampak pipi sebelah je… tp pipimu cantik, mulus je tgk… tlg bg gmbo penuh boleh?

     
    • t.a.t.a

      21/03/2014 at 2:45 pm

      Cantik? Mulus? Hahaha thanks Khai.

      Gambar penuh? Sorry tak boleh. Hehehe.

       
  3. 4feet8

    21/03/2014 at 3:14 pm

    aku sempat tgk.. hihi..
    anak buah aku panggil cik su dia, chishu. dari kecik smpi 4thn.
    nasib baik nama aku, dia panggil betul; Cik Ha.

     
    • t.a.t.a

      21/03/2014 at 3:24 pm

      kau sempat tengok? hahahah.

      dulu dia panggil aku Taa aje. belum pandai sebut Cik.

       
  4. cikpuanlawa

    21/03/2014 at 3:15 pm

    ehhheee… meh sini wasep gambooo… — awek-yang-macam-ada-seketul-pau-di-setiap-belah-pipinya — kat kita nak gak tgok selfie… ;D

     
    • cikpuanlawa

      21/03/2014 at 3:16 pm

      ishhkk laju pulak tangan ni tekan post comment — tinggal sambung sikit … yang macam awek-yang-macam-ada-seketul-pau-di-setiap-belah-pipinya tu tengok … —

       
      • t.a.t.a

        21/03/2014 at 3:25 pm

        dah terlewat waktu la CPL. itu hari post kat wassap satu hari je.

         
  5. smbotak

    21/03/2014 at 3:40 pm

    kalau ciput, jadi siput…

     
    • t.a.t.a

      22/03/2014 at 10:34 am

      Dia belum ngerti perkataan ciput.

       
  6. Henrietta Jose

    21/03/2014 at 4:18 pm

    uiks…ko mmg comel pe ta….

    pss…ko bleh cakap cina erk…jeles nie…rietta pling terror pown bahasa melayu jer…hehehe…

    psss…btul tu…xyah nk banding banding kan…kesian bebudak tu…

     
    • t.a.t.a

      21/03/2014 at 6:15 pm

      Terror pe ke mende nya kak. Tang tu je la yang saya reti bahasa kantonese tu.

       
  7. sylarius

    21/03/2014 at 4:22 pm

    Biasanya, budak-budak kalau dia puji, dia puji ikhlas. Hehe

     
  8. ziyyad zayyan

    21/03/2014 at 5:04 pm

    Saya tak hensem.
    Tapi saya selamba aja letak gambar saya dlm blog.
    Hahaha

     
  9. sudipvssenduk

    21/03/2014 at 5:29 pm

    budak2 mmg pandai jaga hati org tua.. hahaha
    anak akak dulu huruf E akan ditukar ke I, penat jadi pinat.. berat jadi birat..

     
  10. budak_shinchan

    22/03/2014 at 12:02 am

    #eyebag #hehe

     
  11. Ahmad Izuddin

    22/03/2014 at 1:23 am

    lawanya gigi 🙂

     
  12. BUNDA

    22/03/2014 at 7:17 am

    Betul tu, budak2 ni jujur…orang dewasa yang selalu tak jujur…lain dimulut lain dihati…huhu.. 🙂

     
  13. Dee Kuntum

    22/03/2014 at 11:49 pm

    sheta mmg shomel..hihi..

    monopod tu boleh je ejas tak nmpk batangnya..hehehe..

     
  14. Amanina

    23/03/2014 at 7:06 pm

    hahha.. janji dgr ayat bdk ni rasa hati berbunga. nampak pipi tata dh blushing.

     
  15. aby

    23/03/2014 at 11:46 pm

    angger omongngay bocah bener!!
    memang shomel la she taa kiyer yor…

     
  16. Petak Bunga

    24/03/2014 at 11:41 am

    Sekali lg.. shomel lah
    Sunguh..tgok tepi pun shomel.

    Ada upah tak?

     
  17. Nick

    25/03/2014 at 7:49 am

    setuju2..budak2 tak pandai nak cakap bohong..
    apa yg diorg tengok tu la yg diorg cakap..huhu

     
  18. nang

    26/03/2014 at 9:51 pm

    gigi BG lawa…kirim salam peluk cium ye…hahaha

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: