RSS

Apa nama?

24 Mar

Malam tadi babah tanya BG.

 

“Apa nama abang?”

“Muhammad Danish Zikry.”

“Bin siapa? Muhammad Danish Zikry bin?”

“Err.. emmm..”

“Muhammad Danish Zikry bin babah?”

 

BG angguk.

 

 

Laju.

 

 

Hmm.

 

Advertisements
 
36 Comments

Posted by on 24/03/2014 in Categorized

 

36 responses to “Apa nama?

  1. kniedaz

    24/03/2014 at 9:10 am

    Hahahaha….bolehlah tu….entah sapa la yang kenal siapa babah dia ..huhu

     
    • t.a.t.a

      04/04/2014 at 3:08 pm

      Macam semua orang kenal babah dia. haha.

       
  2. sylarius

    24/03/2014 at 9:15 am

    Haha. Lawak tul. Biasa la, budak-budak ni kadang tak tau lagi nama ayah dia siapa. Tau sebut babah je. Hehe

     
  3. smbotak

    24/03/2014 at 9:29 am

    kau ke yang ajar budak ni bagi jawapan cover line?

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 9:40 am

      dak aih. aku makcik yang baik tau.

       
      • smbotak

        26/03/2014 at 8:05 am

        baik sangat… (tangan kat dada, mata ke atas)

         
      • t.a.t.a

        28/03/2014 at 9:34 am

        bluwek. hahaha.

         
  4. Tinta Kibod

    24/03/2014 at 9:59 am

    hahaha…
    suh babah dia ajar..
    nanti sampai ke sudah taktau nama hensem babah dia..
    eh sbg makcik yang baik boleh juga tolong ajar BG, kan…

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 10:42 am

      Dah ajar dah. Dia lupa tu.

       
  5. 4feet8

    24/03/2014 at 10:40 am

    aku tak buka laptop spjg 2 hari. pemalas betul nak mengadap laptop bila anak2 buah balik kg.. aku masih hutang kau.. hihi..

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 10:42 am

      it’s okay Ha. take ur time.

       
  6. junai75

    24/03/2014 at 11:16 am

    Nasib le babah!

     
  7. cikpuanlawa

    24/03/2014 at 11:33 am

    BG baya sape.. irhas..?! ..

    semalam kite kena sound –eyhh ..umi ni tak tau ke. ehas cakap ni..?!.. x pandai ke..?!– uhhh… majok umi dengan dia…

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 11:39 am

      BG 4tahun 5bulan.

      Woh. Kalau aku pun majuk. Hahaha.

       
  8. Petak Bunga

    24/03/2014 at 11:38 am

    Babah bin?
    Kena tau salah silah keluarga

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 11:41 am

      Babah bin dad.
      BG bin babah bin grandpa.

       
  9. tiha

    24/03/2014 at 12:15 pm

    Hahakk..macam mak sedara dia jugok..

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 12:51 pm

      Eh? Den pulok dapat nama?

       
  10. Zakie Purvit

    24/03/2014 at 12:23 pm

    Babah ni pun satu hihi…
    Tapi kira otak dia jalan tata sebab dia tak jawab bin ibu:)

     
    • t.a.t.a

      04/04/2014 at 3:09 pm

      haah. bin siapa? bin mama. hampeh. huhu.

       
  11. zonAku

    24/03/2014 at 12:44 pm

    korang x ajar ke nama babah n mak dia??

     
    • t.a.t.a

      24/03/2014 at 12:52 pm

      Ajar. Dia tak faham soalan. Mana dia tahu bin tu apa.
      Bila tanya bin siapa dia tak tahu.
      Tapi bila ditanya nama babah siapa, dia tahu.

       
  12. koel ct

    24/03/2014 at 1:20 pm

    dah ingat nama nnti dia panggil lak babah dia dgn nama. mcm ank den.

     
  13. ziyyad zayyan

    24/03/2014 at 2:10 pm

    Hari2 kena tarbiah sebut nama babah..
    Cukup seminggu, Insya Allah lancar!
    hahaha

     
  14. ewanthology

    24/03/2014 at 5:33 pm

    budak2 mmg cepat lupa… nak igt nama sendiri pun satu hal, panjang sangat..hihi

     
  15. nizam.ariff

    24/03/2014 at 8:06 pm

    ‘Apa nama’ ni selalu kuar dr mulut Tun M…hehe

     
  16. BUNDA

    24/03/2014 at 9:02 pm

    bin babah…okay lah tu…daripada dia sebut bin ntah siapa2 …haruuu!..

     
  17. IdaShazana

    25/03/2014 at 9:45 am

    babah pulak… bin atuk

     
    • t.a.t.a

      28/03/2014 at 9:35 am

      Babah bin grandpa.

       
  18. Aziela Azila

    25/03/2014 at 10:17 am

    Hahahaha…at least, fikiran dia berputar la juga mencari jawapan. Mesti dalam hati dia kata : Hantam sajalah….

     
    • t.a.t.a

      28/03/2014 at 9:36 am

      Kak, tak pastilah kalau word hantam tu dah masuk dalam vocab dia. Hahaha.

       
  19. Tukg Padam Papan Putih Cute

    25/03/2014 at 12:30 pm

    babah itu lelaki hebat… hehehe..

     
  20. FAIRUS MAMAT

    25/03/2014 at 1:12 pm

    LUPA LE TU.. HEHEHE

     
  21. Dr Singa

    26/03/2014 at 2:24 pm

    sib tak ‘ bin babahlah… tu pun tak tau…’

     
  22. okje

    28/03/2014 at 7:30 am

    Duk pikiaq apa tu BG…..

     
    • t.a.t.a

      28/03/2014 at 9:36 am

      BG stand for Budak Gundut.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: