RSS

Jauh benor bunyi nya.

01 Apr

Sementara tunggu babah keluarkan motor, Budak Gundut (BG) selaku budak yang sangat becok mulutnya mengutarakan soalan.

BG: Babah bawak mesen?

Babah: Mesen?

Cik Taa dengan nenek pun macam terpinga-pinga. Apsal tetiba tanya mesen pulak ni?

BG: Haah. Mesen.

Babah: Mesen…  Lesen??

BG: Haa lesen. Bawak?

Babah: Bawak…

BG: Nanti abang tak sejuk la.

Babah: Abang tak sejuk..?

Babah gerak ke ampai baju. Babah tunjuk baju. “Ini ke bang?”

BG: Haah la. Nanti abang sejuk.

Babah: Laaa. Sweater la abang. Mana pulak mesen?

BG: Haa.. say-ter.

 

Memasing gelakkan BG. Jauh benor la abang bunyi nya! Sweater dengan mesen lesen semua. Hahaha.

Advertisements
 
32 Comments

Posted by on 01/04/2014 in Categorized

 

32 responses to “Jauh benor bunyi nya.

  1. Aziela Azila

    01/04/2014 at 6:08 pm

    Nasib baik dia ada effort nak explain kenapa dia perlukan sen-sen tu semua…hahahahaha.

    Eh Ta…babah BG nie memang cekap memahami anak dia kan…

     
    • Aziela Azila

      01/04/2014 at 6:09 pm

      Eh, first time jadik orang first komen…yeaaaa

       
      • t.a.t.a

        03/04/2014 at 9:43 am

        Congrats sis. Sorry no present available ya. Hehe.

         
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:48 am

      Main agak je kot kak, sebab dia pk apsal BG kata sejuk? Tahu la tu sebab babah nya mmg pakai sweater kalau gi kerja naik motor.

       
  2. ewanthology

    01/04/2014 at 7:27 pm

    mmg jauh sgt tu…huhu

     
  3. Petak Bunga

    01/04/2014 at 8:06 pm

    Okey..perihatin

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:47 am

      Masa dia iye kan lesen tu kan, aku pk jugak, eh dia tahu ke lesen tu apa?

       
  4. alis

    01/04/2014 at 8:16 pm

    say-ter… tu apa plak? “sorry” ke? haha. genduttt ohh genduttt..

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:43 am

      Sweater. Dia sebut hujung-hujung aje.

       
  5. Tihara_HT (@TiharaSM)

    01/04/2014 at 11:43 pm

    bertabah la wahai tata..
    ko kecik2 dulu cam tu jugak khenn

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:44 am

      Kak TAB, saya masa kecil sopang santung orang nya. Haha.

       
  6. 4feet8

    02/04/2014 at 9:05 am

    ya. mmg jauh.. T_T

     
  7. kniedaz

    02/04/2014 at 9:59 am

    huhuhuhu…..jauh sungguh tu…tak kena langsung..ke ada ke dalam bahasa jawa say ter tu mesen? aku tak pernah jumpa lagi

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:44 am

      Bahasa dia sendiri la tu Fida oii. Hahaha.

       
  8. Dr Singa

    02/04/2014 at 10:54 am

    French kot….

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:44 am

      French? Terror nephew saya tu eh. Hehe.

       
  9. FAIRUS MAMAT

    02/04/2014 at 11:40 am

    ERM.. MEMANG JAUH SANGAT BUNYINYA TU.. 🙂

     
  10. ellynadyra

    02/04/2014 at 12:18 pm

    Aduhaiiiiii BG
    Ni mesti cik ta ko masa kecik2 camni

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:45 am

      Aku baek la kak masa kecil dulu. Tih tih tih.

       
  11. okje

    02/04/2014 at 12:40 pm

    hei…. budak gundut ni mmg betullah….hehe… sweater dipanggilnya besen…. auntie yg baca ni pun jadi gundut tau!hehe

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:45 am

      Pening eh pikior apa benda dia cakap? Hehe.

       
  12. Rai Ourkizuna

    02/04/2014 at 1:02 pm

    penat aku pk..dia pusing macam mana panggil baju sejuk/sweater tu jadi mesen..hahaha

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:46 am

      Dulu masa kecil pun lagi banyak dia sebut benda yang tak kena langsung bunyi nya. Ikut suka dia aje.

       
  13. Tukg Padam Papan Putih Cute

    02/04/2014 at 1:09 pm

    mesen baju ye… itu kot sbb ingat mesen.. mcm lampin letak dlm peti ais 😉

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:46 am

      Mungkin kot. Mesen dengan besen dia tahu. Masa mandi selalu suruh dia letak baju dalam mesen ke besen ke.

       
  14. budak_shinchan

    02/04/2014 at 2:00 pm

    asal boleh je dia sebut ek haha

     
  15. aiza mia

    02/04/2014 at 2:39 pm

    fuh.. nasib baik babah dia terus-terusan menyoal, kalau tak.. ada yang nangis nakkan mesen besen lesen tu.. hehehe..

     
  16. Nick

    02/04/2014 at 4:10 pm

    hehehe..bahaya naik motor tak pakai mesen.
    nati bawak laju-laju boleh beku kot.

     
    • t.a.t.a

      03/04/2014 at 9:47 am

      Haha. Tapi dia pandai pesan tau, naik motor jangan laju-laju. Nanti accident.

       
  17. BUNDA

    02/04/2014 at 7:44 pm

    budak petah…serba serbi ingin bertanya ingin tahu…walaupun kadang lari jauh ke laut…layan jerlah.

     
  18. Ahmad Izuddin

    03/04/2014 at 8:47 am

    kids. haha

     
  19. cik kakiketawe

    17/04/2014 at 6:54 pm

    pandai budak kecik ni
    kecik2 dah fasih bahasa German..hikhik

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: