RSS

Nama makanan yang saya jumpa di WhatsApp.

29 Apr

p.s. Saya tak reti nak copy screen dari telefon-pintar-tapi-tuan-nya-macam-tak-pintar-sangat ke pc, so saya taip bulat-bulat dari perbualan di WhatsApp.

 

Nama makanan 1 dari blogger Ha Md aka 4feet8.

Nama makanan: Bihun Jepun.

adoi. typo. adik akulah menyibuk betul nk tanya itu tanya ini.
nak goreng bihun jepun.. grrrrr….

Hahaha
Mcm mana bihun jepun tu?

bihun je pun
huhu

Hahaha
Aku ingat bihun jepun

 

 

Nama makanan 2 dari blogger Kak TAB aka Tihara.

Nama makanan: Goreng Iblis

Dh mkn kak?
Kau masak apa?

Nk belanje ker..haha
[Gambar anak ayam]
Masak sambal tumis telo puyuh…

Sayur?

Syur campur goreng iblis

Iblis?
Kah kah kah kah

Nympah aku [gambar kepala syaitan warna merah]
Bilis lohh
Eh ni boleh share resepi dlm blog la kn

Resepi iblis kau?
Boleh.
Hahaha

 

So sesiapa nak cuba resepi di atas, sila kan ya. 🙂

Advertisements
 
57 Comments

Posted by on 29/04/2014 in Categorized

 

57 responses to “Nama makanan yang saya jumpa di WhatsApp.

  1. zonAku

    29/04/2014 at 9:10 am

    igt aku je y kena.. kadang2 tu tiap words dia suka suki tukar… letih aku

     
    • t.a.t.a

      29/04/2014 at 9:11 am

      Aku tahu, kes kau tu sebab kau tak off kan auto correct nya.

       
  2. ewanthology

    29/04/2014 at 9:50 am

    laju sgt taipnye kot

     
    • t.a.t.a

      29/04/2014 at 10:11 am

      Iye la tu kot.

       
  3. ishy77

    29/04/2014 at 10:02 am

    Xbley capture screen meh?
    Iblis tu mmg rare. Hahaahahha

     
    • t.a.t.a

      29/04/2014 at 10:11 am

      Ai tak tahu nak buat.
      You tahu meh.
      Ajar ai bebila nanti eh.

       
  4. 4feet8

    29/04/2014 at 10:53 am

    goreng iblis tu mesti sedap.. hehe..
    haha.. aku ingat dialog ni.

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 11:34 am

      Haha. Mati² aku ingat kau terror masa bihun jepun.

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        30/04/2014 at 12:16 pm

        kite combine nak
        bihun jepun goreng iblis.

        pastu bagi tata makan!

         
      • t.a.t.a

        30/04/2014 at 12:22 pm

        setakat makan no hal kak.
        kau yang kena tangkap iblis tu buat goreng.

        mampu?

         
  5. nizam.ariff

    29/04/2014 at 11:20 am

    Goreng iblis tu menu dalam neraka la nanti kut… Hahaha

     
  6. Zakie Purvit

    29/04/2014 at 12:41 pm

    Jepun tu oklah sikit tata. Iblis tu yg buat kakak mula-mula baca pun blur tau:)

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 12:22 pm

      Akak baca blur. Saya first baca gelak nak guling².

       
  7. hijrah

    29/04/2014 at 1:22 pm

    hahaha lawaklah tata harini

     
  8. aby

    29/04/2014 at 1:24 pm

    kaget ono goreng iblis ..
    ngono kuwi .. tok bomoh pun kalah ..
    nguyu nyong mboco

     
  9. Rai Ourkizuna

    29/04/2014 at 1:40 pm

    wakaka…tersembur aku baca sayur campur goreng iblis.. memang habis power dah tu.. lebih power dari raja bomoh..iblis pun dia goreng.. hahaha…

     
  10. kniedaz

    29/04/2014 at 1:58 pm

    hahaha…dahsyat …iblis pun boleh digoreng…buat aku tergelak je

     
  11. Aziela

    29/04/2014 at 2:22 pm

    Antara sebab kenapa akak malas nak menaip di hp… sedangkan di pc selalu typo…hp apa tah lagi..huhuhuhu

     
  12. tasekM

    29/04/2014 at 3:06 pm

    sedap tau… iblis goreng… keh2.

     
  13. tasekM

    29/04/2014 at 3:07 pm

    hah… baru boleh komen… selama ni aku tak boleh komen pehal ntah.

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 11:35 am

      Tahniah Kak Tas. Ramai jugak yang komplen kata tak leh komen. Nape ntah.

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        30/04/2014 at 12:17 pm

        tah nye

        aku nak komen sini

        kena guna akaun twitter

        spesel sangat blog nih

        😛

         
      • t.a.t.a

        30/04/2014 at 12:21 pm

        Well, see my sekel la kak. Hehe.

         
  14. Kakcik

    29/04/2014 at 3:16 pm

    hahaha (^_^)

     
  15. Rai Ourkizuna

    29/04/2014 at 3:18 pm

    dahh.. aku dah update gambar takoyaki..hahaha

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 12:16 pm

      Thanks Rai!

       
  16. Tukg Padam Papan Putih Cute

    29/04/2014 at 3:32 pm

    ikan iblis gorg.. mcm jahat jek kalau makan ahakss

     
  17. sylarius

    29/04/2014 at 4:13 pm

    Bihun Jepun tu, maybe boleh jugak dibuat. Tapi, yang resipi sayur goreng iblis tu yang susah sikit. Hahha

     
  18. LydSunshine

    29/04/2014 at 4:27 pm

    bihun jepun kalo betul2 cover line typo, bleh je dia kelentong, bihun letak seaweed. hehe.

     
  19. JuneAina

    29/04/2014 at 5:13 pm

    Bab typo ni kan kadang2 malu sendiri wehhh….

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 12:24 pm

      Sila jadi sial.

      Pernah?

       
  20. JR

    29/04/2014 at 8:06 pm

    Saya pun teringin sangat2 nak makan goreng iblis. Selama ni iblis saja yg pandai-pandai goreng kita, sekarang giliran kita pula goreng dia habis-habis dalam api dapur walau tak sepanas api neraka…

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 12:17 pm

      Betul tu Pak Lang. Kalau dapat peluang tu memang selalu nak buat kan?

       
  21. Tihara_HT (@TiharaSM)

    30/04/2014 at 11:21 am

    elleh tata tu
    pandai je nak memalukan kak Tab

    aku saman ko patplohjuta!!!

    **Alhamdulillah aku hidup lagi tata,

    kalau tak kurang komen kurang bernas dalam blog ko nih..

    uhuu

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 11:37 am

      Hahaha. Aku bagi kau fames kak.

      Alhamdulillah kau masih hidup kak.
      Kalau tak teringat aje goreng iblis pasti aku akan ingat kau.
      Huhu.

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        30/04/2014 at 12:24 pm

        ini fames murahan namanya tata ooi,..
        aku naikkan saman limaplohjuta!!!

        sampai ati, ingat iblis ingatlah aku yerk?
        kotlah nak ingat baca fatihah banyak2

         
      • t.a.t.a

        30/04/2014 at 12:27 pm

        Serius kak, aku mmg lupa nak baca fatihah. Tak ingat langsung.
        Aku cuma ingat kau dan cuma ingat nak gelak aje. Hahaha.

        Okay saman tu aku up kan jadi limaplohjuta limaploh sen.

        Okay?

         
  22. BUNDA

    30/04/2014 at 11:28 am

    Haha…kadang2 bila typo tu yang klua perkataan2 berbagai makna dan maksud tu…
    Bunda pun selalu typo…tp so far xder lagi yg iblis tu kot…haha…

     
  23. okje

    30/04/2014 at 12:07 pm

    bilis kambek iblis kok hampir podo yok Tata hehe…..

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 12:15 pm

      Muni neh waie hampir podo. Bendo ni memang adoh banget arek ngomong podo.

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        30/04/2014 at 2:52 pm

        maksud nye mende yer aok?

         
      • t.a.t.a

        30/04/2014 at 2:54 pm

        Maksud nya?

        Jangan la menjadi hipokrit, yakni sesuatu yang bukan diri kita sendiri. Penat je dapat nanti.

        :wink.

         
      • okje

        02/05/2014 at 9:37 am

        Haha…yolah muni ney….barang ngey wes tentu lain…hehe wani arek mangan iblis hehe

         
      • t.a.t.a

        02/05/2014 at 12:53 pm

        K Nom, seng arek nggoreng kaie, wani arek cekel iblis?

        Haha.

         
  24. Lydia Miza

    30/04/2014 at 12:11 pm

    salam ziarah…adehh ingatkan mmg ada menu baru nama mihun jepun. ehehe

    bab iblis tu takut gak kan klu typo jd iblis.

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 12:15 pm

      Hai LM. Thanks for dropping by.

       
  25. kamsiah

    30/04/2014 at 1:17 pm

    mula2 baca,dok bayangkan bihun jepun tu ala2 bihun singapore..putih dan kalerpul warna sayur2annya..rupanya mak oii…bihun ja punnnnnnnn…
    tp saya yg makan iblis tu mmg power la..:)

     
    • t.a.t.a

      30/04/2014 at 2:55 pm

      Iblis tu ayat kak TAB kak. Tadi pun dia cakap dia masak setan.

      Hahaha.

       
  26. F

    02/05/2014 at 1:06 am

    KES TERSALAH TAIP.. 🙂

     
    • FAIRUS MAMAT

      02/05/2014 at 1:06 am

      KES TERSALAH TAIP.. 🙂

       
    • t.a.t.a

      02/05/2014 at 12:54 pm

      Macam kes kau la ni eh?

       
  27. okje

    02/05/2014 at 9:36 am

    Teko keney…mbok ney enek entry baru ….rupaney dak ono…

     
    • t.a.t.a

      02/05/2014 at 12:54 pm

      Wes enek wes.

       
  28. ujie

    02/05/2014 at 1:23 pm

    dasat tiha…iblis pun dia bantai goreng! 😀

     
  29. nang

    03/05/2014 at 7:00 pm

    resepi iblis, halal tak dimakan ? hahahaha

     
  30. Henrietta Jose

    06/05/2014 at 10:14 am

    Rietta pown selalu gak typo…

    Pss…bukan rietta xciden…tpi peristiwa bumbung umah dterbang dek angin tu…phobia dh nie….sndri jd seram sjuk bla angin kencang…walhal dlu, lgi kuat angin, lgi suka….

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: