RSS

Kod Salahlaku 558.

05 May

Saya belek-belek buku keluar masuk asrama anak buah saya yang Form 3 tu. Abang kepada Budak Gundut, Abang Afiq namanya.

 

Bila sampai di bahagian Rekod Salahlaku di Asrama, saya ternampak ini.

IMG_20140425_152835

 

Bila saya rujuk, kesalahan 558 adalah:

IMG_20140425_152853

Saya tanya, “Abang. Kenapa buat macam tu? Kacau orang lain masa prep?”

Dengan selamba tahap Superman nya dia balas, “Saja. Abang boring.”

 

 

Hek eleh. Sabar je la.

 

Muka orang yang kacau orang lain sebab dia boring!

IMG_1020

Gambar masa sambutan hari jadi nya minggu lepas.

 

Dah bujang dah. Cepat sangat masa berlalu. Sejak duduk asrama ni dah pandai jaga penampilan diri, jaga makan, jaga badan. Jangan jaga awek sudah la.

Hmmm.

 

Advertisements
 
81 Comments

Posted by on 05/05/2014 in Categorized

 

81 responses to “Kod Salahlaku 558.

  1. Ishy Angel

    05/05/2014 at 11:55 am

    o..inilah abg afiq yg mnjadi sebutan tu :p

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:00 pm

      Ye, itu la dia.

       
  2. Petak Bunga

    05/05/2014 at 12:21 pm

    tb2 rasa nk jatuh cinta..

    alah..alah..alah..
    kalau ada ank dara rasa nak cop buat menantu..

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:05 pm

      Hahaha. Aku tak tahu nak cakap apa.

       
  3. Aziela

    05/05/2014 at 12:59 pm

    Nanti mesti BG pun jadi hensem macam abangnya kan. Kacau orang pun, ada yg pergi komplin kat warden ke?

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:00 pm

      Tak pasti la kak. Biasa la bebudak mesti ada yang dengki punya.

       
  4. sylarius

    05/05/2014 at 1:00 pm

    Nakal betul. Haha. Biasa la budak asrama. Dulu saya zaman duk hostel pun dua kali lima jugak.

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:03 pm

      Wei, apsal aku tak leh komen kat blog kau? Kotak komen semua nya kosong.

       
  5. JuneAina

    05/05/2014 at 2:00 pm

    Dah jadi anak bujang… Sila bagitahu siapa yang tak boring bila duduk asrama?

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:01 pm

      Betul. Saya pun boring dulu. Buat benda yang sama aje.

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        06/05/2014 at 10:02 pm

        angger aku enek nang asrama kue
        comfirm kue orak boring boringan..

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 8:49 am

        orak boring boringan?

        aahh usah. nggawe kerjan mengkoh.

         
  6. IdaShazana

    05/05/2014 at 2:32 pm

    dah besar panjang anaknya

    adakah maknya membulat?

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:03 pm

      Tak. Aku tengok Kak Ton, mak nya macam tu aje pun.

       
  7. alis

    05/05/2014 at 2:42 pm

    1st time baru tau ada kod 558.

    selama ni aku main pusing2 320 je, heh.

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:02 pm

      Alis, aku tahu kod 302. Hukuman mati. Huhu.

       
  8. kamsiah

    05/05/2014 at 2:50 pm

    haha..2 kali kesalahan yg sama…

     
    • t.a.t.a

      05/05/2014 at 3:02 pm

      betul la tu kak. boring la tu.

       
  9. budak_shinchan

    05/05/2014 at 5:38 pm

    bagusnyer tadak jerawat.. time umo shin camni.. jerat pesat tumbuh situ sana sini #nanges

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:51 am

      Smp laa ni masih pesat tak abg shin?

       
  10. nang

    05/05/2014 at 6:43 pm

    zaman asrama, kalau tak kacau oarang, bukan budak asrama la…hahaha

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:52 am

      betul kan? asrama la tempat untuk kita buat benda-benda yang nakal².

       
  11. ewanthology

    05/05/2014 at 8:54 pm

    byk betul jenis kesalahan ye sampai ada kod

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:53 am

      nampak macam up sket la ada kod tu. so that student rasa macam takot nak buah salah. tapi buat salah jugak pun. huhu

       
  12. JR

    05/05/2014 at 9:00 pm

    Ingat panel code ke…rupanya kod salah laku. Harap-harap malaikat yang selalu catat salah laku kita tak guna pelbagai kod ketika mengadili dosa-dosa kita…

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:54 am

      Wallahualam Pak Lang. Yang pasti kita jangan la dok nak buat amalan sblh kiri aje kan?

       
  13. Henrietta Jose

    06/05/2014 at 9:55 am

    Alaa….dia nk tnya soklan tu…hehhee….ada plak erk kod salah laku…

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:54 am

      nampak canggih je.

       
  14. Rai Ourkizuna

    06/05/2014 at 10:31 am

    perghh.. tu kalau aku mesti hari2 ada rekod kod 558.. wakaka…

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:57 am

      sama la Rai dgn aku. hahaha.

       
  15. Tihara_HT (@TiharaSM)

    06/05/2014 at 11:25 am

    ooo anak buah kue kie garang uwong ney,
    iyo lah ei, bibik ney kok ayu gitu..
    wes de’eh tambeng pun milu sopo yo
    milu kuwey!..heheh

    kesel ei tata, kuwalahan weis nyong ngomong jowo waei.. 😛

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 9:06 am

      garang = garang
      ngarang = hensem

      bibik ney ayu?

      hahahahahaha

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        07/05/2014 at 9:09 am

        hahah, kok salah aduuu
        ayu pun salah?
        ok lah bibik ney comot banget..
        keh3 😛

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 10:02 am

        comot banget? hahahaha

        sukak kue la kak.

         
      • aby

        07/05/2014 at 11:31 am

        wes reti yor ..
        he..he..

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 11:43 am

        yo wes! terima kasih kang.

        hehehe.

         
  16. Zakie Purvit

    06/05/2014 at 1:32 pm

    La hawlawala quwata… bocah hensem ngono lumrah hey ngaco konco belajar yo sayang… Emboh paham orak opo seng kakak ngomong iki tata. Bocah sak iki rame seng orak paham.

    Heee… orak tak songko Tihara sedulur kito rupo ne hihi…

     
    • ziyyad zayyan

      06/05/2014 at 2:30 pm

      perrghhhhh..Tata, pls translate..:P

       
      • Dr Singa

        06/05/2014 at 4:20 pm

        wei wei weiii!!
        aku tak paham!!
        wes mangan je aku tau!!

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 9:02 am

        kesian para doktor di atas. huhu

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 9:04 am

        kak singa, wes mangan kan? warek orak?

         
    • zonAku

      07/05/2014 at 8:55 am

      bocah = budak… lelain y serupa bahasa melayu aku paham la…

       
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 9:02 am

        zona, hahaha. at least faham la jugak kan?

         
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 9:01 am

      Kak, nyong iki kategori uduk bocah sak iki. Nyong bocah sak ndisek, so nyong ngerti la jugak opo seng kakak ngomong. Hehehe.

      Tihara? Haah kak. Sedolor la kaie. Sedolor sak Islam. Kan Kak Tiha kan?

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        07/05/2014 at 9:18 am

        tata kie wes kategori mbok bocah podo kambek nyong ehee,
        nyong pun ngerti lah tata tapi kok selalu jo kantoi kono kene

        iyo lah sedulur sa islam 🙂

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 10:03 am

        eh, tak de la. ai masih muda belia okay. still young at heart. hahahaha.

         
      • aby

        07/05/2014 at 12:06 pm

        sedolor sejowoan ..
        ha..ha..

         
    • aby

      07/05/2014 at 11:33 am

      sejak mulo ngomong jowo ..
      siji siji .. wong jowo jombol ..
      hu..hu..

       
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 11:46 am

        tenan kang. ndisek agak eh isin arek ngomong jowo, sak iki seng uduk wong jowo pun blajar ngomong jowo jugak. hahaha.

         
  17. kniedaz

    06/05/2014 at 1:52 pm

    Aku ingatkan budak gundut tu takde abang…hahaha…BG tu anak bongsu ke ta?

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:50 am

      Haah BG bongsu. Depa tu 2 beradik je. Beza 10 tahun.

       
  18. okje

    06/05/2014 at 2:17 pm

    Tak pernah belek anak punya report…entah kan ada entahkan tidak hehe….nampak sangat emak tak ambik berat yek hehe…
    Emak sedaranya pun dah nak kawen…anak sedaranya tentulah dah bujang hehe…. Ngarang anak buah hey…koyo makcik ey agak ey yok!

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:51 am

      makcik eh ngarang? kah kah kah kah.

      Eh ngarang sesuai ke untuk wedok?

       
      • Tihara_HT (@TiharaSM)

        07/05/2014 at 9:22 am

        ngarang untuk lanang waei yo tata?

         
      • t.a.t.a

        07/05/2014 at 10:03 am

        Emboh kak.. Agak eh la.
        Wedok ayu. Lanang ngarang.

         
  19. ziyyad zayyan

    06/05/2014 at 2:29 pm

    Apa kod utk ” Tido masa prep” ?
    Hahaha

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:52 am

      X perasan ada ke tidak kod tu.

       
  20. ellynadyra

    06/05/2014 at 2:55 pm

    Noty!
    Tp hansem.

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:52 am

      bocah kak.

       
  21. ziemarziah

    06/05/2014 at 3:16 pm

    haha kacau orang pun jadi kes salah laku..tapi kan si pengacau ni cute jgk hehehe kalau dia kacau saya i dont mind hahahahahahaha

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:53 am

      poyo nya jawapan kau zie. hahaha. itu kacau lain dah tu.

       
  22. Dr Singa

    06/05/2014 at 4:20 pm

    yang di kacau tu lelaki ke pompuan?

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:54 am

      x tanya la pulak.

       
  23. IdaShazana

    06/05/2014 at 4:51 pm

    cik tata….. cik elly suh kak ton masak. betul ke korang ni nk dtg rumah kak ton?… jgn mainkan perasan kak ton

     
    • ellynadyra

      06/05/2014 at 7:11 pm

      Jawab tata….jgn mainkan perasaan kak ton…..kang ko kena perap jd bbq tau

       
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:55 am

      Well, boleh la jugak kot. Tapi kena tengok tarikh. Ai ni busy sket k ton. Huhu.

       
      • ellynadyra

        07/05/2014 at 2:30 pm

        Kak ton….now u fixed the date

         
  24. BUNDA

    06/05/2014 at 6:13 pm

    owh! dah ada anak bujang dah..

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:56 am

      Anak sedolor bunda.

       
  25. eita

    06/05/2014 at 9:38 pm

    bila dah terlalu bosan memang ni lah keje yang boleh di buat,..kacau orang..hahahhaha

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:57 am

      tu la kan?

       
  26. zonAku

    07/05/2014 at 8:56 am

    sekarang buku keluar masuk pun ada rekod ni…. jenuh la……

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 8:58 am

      Dulu aku tak de tau. Buku keluar masuk just utk sign parents dan warden shj.

       
  27. aby

    07/05/2014 at 11:36 am

    tata .. budak laki hensem tk pe sbb yg berkenalan pempuan ..
    klu terlebih hensem .. apatah lg duduk kt asrama putra ..
    engko di giloni bocah2 lanang plak ..

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 11:47 am

      seng kaie yo bahaya kang.
      angger bocah wedok seng giloni deeh, orak kisah banget.

       
  28. Lizzie

    07/05/2014 at 11:37 am

    Kalau zaman aku ada buku nie, mesti aku pun tak terkecuali salah laku 558 nie pa. Comfirm penuh buku.. hahahaha

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 11:47 am

      siap ada extra pages lagi kan Zie. hahaha.

       
  29. Nick

    07/05/2014 at 11:43 am

    hehe..lelaki mesti la kena jaga penampilan..baru lah ada yang berkenan 🙂

     
    • t.a.t.a

      07/05/2014 at 11:48 am

      Betul. Tapi jangan over smp jadi jambu sudah la. Huhu.

       
  30. cikkakiketawe

    07/05/2014 at 2:20 pm

    alah sekolah lagi ke? baru nak ngorat…eehh? hahaha

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: