RSS

Fire! Fire! Drop your weapons!! Fire!!!

12 May

Eh, agak-agaknya kalau tengok tajuk saya tu, ada kemungkinan tak entry ini boleh masuk dalam senarai hitam?

 

Aksi Si Gundut menembak ‘syaitan’ di hadapan nya.

 

IMG_20140511_180154 IMG_20140511_180157 IMG_20140511_180200 IMG_20140511_180225 IMG_20140511_180229

IMG_20140511_180246

Suka tengok reaksi muka dia. Full of determination!

 

Tak dapat memanah, menembak pun jadi la kan?

 

Nak tahu apa benda yang dia dok tembak tu?

 

IMG_20140511_180742

IMG_20140511_180803

 

BG tembak hat-tor-man Adam!

 

Habis la, berleluasa la raksasa di Jepun sana. Hat-tor-man dah mati, kena tembak!

 

p.s. Adam sepupu BG. Budak-yang-pantang-setiap-kali-orang-suruh-buat-molot-cepat-aje-memuncungkan-bibir-nya-itu.

 

Advertisements
 
43 Comments

Posted by on 12/05/2014 in Categorized

 

43 responses to “Fire! Fire! Drop your weapons!! Fire!!!

  1. Dr Singa

    12/05/2014 at 10:30 am

    mengapakan Adam berambut bak perempuan..?

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 10:42 am

      Ntah. Saya tanya mak dia, mak dia kata, “Belum ada jawapan.”

       
  2. nizam.ariff

    12/05/2014 at 11:04 am

    macam ada keramaian je…. kat mana tu?

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 11:06 am

      Di gerai makan.

       
  3. 4feet8

    12/05/2014 at 11:05 am

    ingatkan perempuan tadi. comel.

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 11:06 am

      Aku selalu panggil dia Adamiyah.

       
      • ellynadyra

        12/05/2014 at 2:11 pm

        Adamiyah? Cik ta jaat!

         
      • t.a.t.a

        12/05/2014 at 2:35 pm

        Tak la. Cik Ta baek! Hehehe.

         
  4. Zakie Purvit

    12/05/2014 at 11:08 am

    Ada partner itu yg makin menjadi tata..
    Nampak kan dlm bermain pun mereka supporting each other:)

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 11:10 am

      Budak-budak kan kak. Asal ada kawan main, memang masuk aje.

       
  5. cik nadz

    12/05/2014 at 11:45 am

    suka baca your blog. ringkas dan kelakar. sy sukerrr!! dah subscribe pun..:p

    me blog: http://cikerza.blogspot.com/

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:40 pm

      Okay thanks dear!

       
  6. Kay

    12/05/2014 at 12:02 pm

    tgk ultraman teringt ultraman ayah chik beli kat anak2 sedara dia, hilang kepala… sbb 3 org budak tu asyik berebut je… ayah chik merajuk “tanak beli dh utk ammar, adam dgn ayyan”

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:39 pm

      Khai, ultraman kecil memang byk dah. Jumaat lepas depa balik rumah, tangan ultraman tu copot, aku yang jadi mangsa tukang cantum kan semula.

       
  7. Tukg Padam Papan Putih Cute

    12/05/2014 at 12:58 pm

    ultraman dah mati.. nanti spiderman lak datang 😉

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:38 pm

      Kak, ultraman dengan spiderman macam tak geng aje kak? Bahasa depa pun lain-lain. Boleh faham ke?

       
  8. JR

    12/05/2014 at 1:59 pm

    Baca tajuk ni macam tajuk tulisan golongan militan yg kerajaan kata berjuang dengan rakyat Syria tu, hahahaha… Nasib baik dia tembak Ultraman, kalau dia tembak tentera Assad yg sangat jahat tu, bila balik Malaysia tentu kena tangkap polis….

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:41 pm

      Ni slow punya terrorist, bukan extreme punya. Hehehe. Kalau yang itu pun kami satu family tak bagi, Pak Lang.

       
  9. ellynadyra

    12/05/2014 at 2:10 pm

    Dia x tembak cik ta ke

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:37 pm

      Tak. Cik Ta baek!

       
  10. sylarius

    12/05/2014 at 2:12 pm

    Anak buah lelaki saya ada sorang ni memang betul dengan senapang mainan. Nak pulak senapang mainan jenis yang ada sound effect punya. Memang memekak la rumah kalau datang. Nak marah kang, takut anak lelaki sendiri pun sama je terikut perangai bila dah besar sikit nanti. Hehe

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:37 pm

      Sama la. Ptg semalam dalam kereta bising. Smp rumah bising dengan bunyi-bunyian tu. Awal-awal lagi aku dah cakap dgn mama babah dia, lepas ni kalau bateri weak malas nak ganti. Memokak yo.

       
  11. sudipvssenduk

    12/05/2014 at 2:28 pm

    apa kakak tudung hitam belakang tu buat? Hampir semua gambar dia, tangan masuk dalam tupperware..

     
    • t.a.t.a

      12/05/2014 at 2:36 pm

      Tgh prepare buat soto kak. Ini gerai jual soto.

       
  12. Aziela

    12/05/2014 at 2:45 pm

    BG ada tak komplin yang letih menjadi model Cik Ta dia?

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:19 pm

      tak kak. dia tu suka ambil gambar. tgk mood jugak.

       
  13. JuneAina

    12/05/2014 at 4:00 pm

    Pertam kali ku pandang ku ingat dia perempuan…:)

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:19 pm

      Ramai yang tertipu kak.

       
  14. ziyyad zayyan

    12/05/2014 at 4:07 pm

    ultraman tu kalau dapat kat anak saya, mmg tak sampai 3 hari, jadi OKU la dia…hahaha

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:21 pm

      Mlm tu pun dah tercabut. Saya la yang jadi ‘doctor’ nya menyambung semula tangan.

       
  15. tiha

    12/05/2014 at 5:33 pm

    Kemain lagi dia duk aim tu
    Mohon tembak makcik tata ko tu bg
    Haha
    Owh si adam jeneng ney bocah kaei dino..
    Ko tengah makan satay eh..nakkk

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:23 pm

      Nyong orak mangan sate kaie.
      Males la. isek warek.

      Seko enggon nay abg afiq. Wes mangan.

       
  16. alis

    12/05/2014 at 8:37 pm

    gundut nmpak dh abg2 je.

    adam, pinjam rambut curly awk jap.

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:24 pm

      Alis, aku pun jeles tau tgk rambut dia.
      Dalam family aku mana ada yang curly macam tu.

       
  17. eita

    12/05/2014 at 8:59 pm

    serius nyer muka dia….

    kalau otomen mati sapa plok nak lawan raksasa?

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:25 pm

      raksasa pun mungkin boring, tak de kawan nak ajak lawan kan?

       
  18. ewanthology

    13/05/2014 at 10:55 am

    xpe..ultraman ada ramai adik beradik, satu mati ada lagi 6.

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:25 pm

      habeh kalau lagi 6 tu pun mati di tempat yang berlainan, macam mana?

       
  19. LydSunshine

    13/05/2014 at 12:50 pm

    aku setuju bila ko kata ko suka tgk muka dia. Aku pun mcm dpt rasa betapa sungguh2nya dia nak tembak hat tor man tu.

    Tata, aku check dlm inbax mcm takde je email ko. Ce ko drop alamat pos ko kat komen dlm blog aku. Nnt jangan risau, aku tak publishnya. Novel tu satu yg aku baru beli, satu lagi novel yg aku beli dah lama tapi tak baca, so kira seken hen la. Takpe kan.

     
    • t.a.t.a

      13/05/2014 at 3:26 pm

      x pe Lyd, as long as itu buku and boleh dibaca. thanks!

       
  20. aby

    13/05/2014 at 11:25 pm

    angger gendut wes gedi sitik,
    ndeea orak nembak ultraman kayer ..
    tp nembak seng wedok ea ..
    he..he..

     
  21. ziemarziah

    14/05/2014 at 12:02 pm

    alahai mati2 ingat si adam tu cewek huhu muka cute gila macam pompuan

     
  22. okje

    19/05/2014 at 5:20 pm

    Laa. …ingatkan budak yg pegang hartoman tu pompuan…..Rambut panjang keting keting kot tu yg nampak mcm pompuan

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: