RSS

Saya pun bekerja di Hari Wesak.

13 May

 

Tajuk entry copy dari blog Kak Ton sebagai tanda sokongan moral kepada mereka yang bekerja di Hari Wesak.

 

 

 

 

Oit Kak Ton, aku pun kerja jugak di Hari Wesak ini.

Advertisements
 
55 Comments

Posted by on 13/05/2014 in Categorized

 

55 responses to “Saya pun bekerja di Hari Wesak.

  1. ziyyad zayyan

    13/05/2014 at 3:49 pm

    saya pun..:)

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:35 am

      Sep!

      Alaa.. doc tak kisah klinik buka bila pun kan?

       
  2. ewanthology

    13/05/2014 at 7:06 pm

    saya pun kerja..tapi buat kerja rumah di rumah lah..hehe

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:35 am

      Oo.. bagus! Ayah mithali.

       
  3. JR

    13/05/2014 at 9:13 pm

    Pak Lang cuti tapi kerja dari pagi sampai petang membersih kawasan persekitaran rumah….

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:35 am

      Bagus Pak Lang! Membasmi pembiakan nyamuk.

       
  4. aby

    13/05/2014 at 11:22 pm

    berkerja juga ..
    cuti diganti sebagai tambahan cuti Raya nanti

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:34 am

      Kang, syok la raya cuti lama eh?

       
  5. budakshinchan

    13/05/2014 at 11:23 pm

    sy x keje #sengih

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:34 am

      yayy..

      #sengehjugak.

       
  6. tiha

    14/05/2014 at 6:54 am

    Aku pun kerja juga
    Sebab tu tak sempat nak update blog
    Busy ngalahkan menteri aku ni

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:33 am

      Hmm… opo bondo eh yang ekau dok sibukkan tu?

       
      • tiha

        14/05/2014 at 1:10 pm

        Mboh lah tata
        Nyong akeh kerja
        Tolong ngemas umah bapak
        Arek ngawei umah baru..
        Bojoku kursus, deei tinggal nyong
        Nang kene…
        Yuk mangan budu..tetiba jer haha

         
      • t.a.t.a

        14/05/2014 at 1:55 pm

        Ooo nggawe rumah baru?
        Arek rioyo kan? Wah best nya kak.

        Yok mangan budu, yok mangan budu.
        Mengko la arek buko puoso mengko, nyong mangan.

        Eh, nyong orak mangan la kak budu kaie.
        Nyong tekak eh tekak jowo.

         
  7. Dr Singa

    14/05/2014 at 9:03 am

    comey tak kak ton!??

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 9:33 am

      Comey sangat!!

       
      • IdaShazana

        14/05/2014 at 11:42 am

        sapa berani cakap kak ton tak comel?…

         
      • t.a.t.a

        14/05/2014 at 11:49 am

        Dia, Kak Ton! Dia!

        *tuding jari.

        Dia yang kata Kak Ton tak comel! Marah dia Kak Ton!

         
  8. zonAku

    14/05/2014 at 9:47 am

    aku cuti siap ngan pakej x sehat.. tapi tetap jenjalan cuti2 malaysia

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 12:14 pm

      kuat semangat kau zona, tak sehat pun jenjalan jugak.

       
  9. Petak Bunga

    14/05/2014 at 10:48 am

    Assalamualaikum kesayanganku..
    Tata..
    daku bercuti dihari wesak..wah mood baru hari ni..

    Sudilah kiranya menjengah aku dengan rasa rendah diri nya ingin menjemput
    Datin/tengku/cikpuan seri/puan seri

    ke blog aku yang tak seberapa..

    http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 12:14 pm

      PB, insyaAllah, one fine day aku akan buat tag tu. Huhu.

       
      • t.a.t.a

        15/05/2014 at 9:56 am

        PB, Hanez Suraya dah jawab.

         
  10. lieya_latif

    14/05/2014 at 11:31 am

    mesti dpt dabel ni keje di cuti umum heheeheh ke dpt replacement leave jek….

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 12:15 pm

      Dapat ganti cuti hari raya.

       
  11. IdaShazana

    14/05/2014 at 11:41 am

    kak ton datang dengan berlari-lari anak ni

    kak ton terpaksa bawak anak-anak pegi opis, anak pulak main pejabat-jabat. tak de le kak ton boring tp bila diorang gaduh, nak je kak ton suruh diorang balik rumah naik bas

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 12:18 pm

      kak ton yang berlari-lari anak atau anak-anak kak ton yang berlari?

      naik bas? dibuatnya depa pi naik bas terus smp ke cameron highlands nanti. huhu.

       
      • IdaShazana

        14/05/2014 at 2:31 pm

        mul2 diorang lari sama-sama sebab kegembiraan. lepas tu diorang dulu kak ton follow dari belakang sebab kak ton rembat dengan pembaris, memekak tak sudah-sudah

         
      • t.a.t.a

        15/05/2014 at 9:49 am

        kak ton, kiranya kau pun ikut lari-lari jugak la ye? hehe.

         
  12. ziemarziah

    14/05/2014 at 11:52 am

    hari wesak saya cuti..sehari sebelum wesak saya mc..sehari sebelum tu saya cuti minggu hahahaha

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 12:24 pm

      hari sabtu kau kerja tak marjiah?

       
      • ziemarziah

        20/05/2014 at 11:28 am

        sabtu pun cuti la kak..udah namanya keje gomen kan

         
  13. elly nadyra

    14/05/2014 at 12:04 pm

    kah kah kah
    kije ke?
    kahkahkah

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 12:31 pm

      eheh. kau gelak kak?

      kak ton! tengok ni kak ton!
      dia gelakkan kita yang kije hari wesak.
      marah dia kak ton!

      biasa dia ni!

       
      • IdaShazana

        14/05/2014 at 2:30 pm

        lagi happy keje waktu orang tak de.

        bole korek idong dengan senang hati, boleh menguap sambil menjerit

         
      • ellynadyra

        14/05/2014 at 7:11 pm

        X senonoh ko kak ton

         
      • t.a.t.a

        15/05/2014 at 9:49 am

        haah! x senonoh nya kau kak ton!

         
  14. hijrah

    14/05/2014 at 1:02 pm

    alolololo… sabar yerr… nanti cover dihari lain 🙂

     
    • t.a.t.a

      14/05/2014 at 2:32 pm

      Dah biasa pun kak, kerja hari cuti.

       
  15. sylarius

    14/05/2014 at 2:27 pm

    Benar-benar seorang pekerja yang berdedikasi. Hehe. Dulu-dulu rajin la saya amik kerja waktu cuti ni, sekarang dah tua sikit, dah mula rasa malas.

     
    • t.a.t.a

      15/05/2014 at 9:50 am

      dedikasi la sangat wei! hahaha.

       
  16. juliet

    14/05/2014 at 4:17 pm

    duluuuuuuu selalu keje masa orang cuti. Wiken pun keje. Sekarang sila cuti ikut kalender ya 😀

     
    • t.a.t.a

      15/05/2014 at 9:50 am

      ye juliet. nanti aku buat macam tu jugak.

       
  17. Nick

    14/05/2014 at 4:18 pm

    saya pun pergi sekolah jugak sebab nak siap tanda markah budak2..huhu

     
    • t.a.t.a

      15/05/2014 at 9:50 am

      x boleh bawak balik ke tanda di rumah?

       
  18. eita

    14/05/2014 at 9:26 pm

    mesti double lebih ni..

     
    • t.a.t.a

      15/05/2014 at 9:51 am

      wish la.

       
  19. FAIRUS MAMAT

    15/05/2014 at 2:49 am

    ADE KEJE.. 🙂

     
    • t.a.t.a

      15/05/2014 at 9:55 am

      banyak keje.

       
  20. Zakie Purvit

    15/05/2014 at 10:12 am

    Kakak kalau dah kata cuti am mesti nak cuti
    macam mana banyak kerja pun kakak tak akan kerja – tak rajin macam masa muda
    Tata muda lagi kena gigih:)

     
  21. kesoma

    15/05/2014 at 9:26 pm

    aku pun keja wesak day.. arghhh..

     
    • t.a.t.a

      19/05/2014 at 5:43 pm

      masa wesak tu kau dah di Jepun kan?

       
  22. okje

    19/05/2014 at 5:12 pm

    Duk rumah je….layan PIL, mereka dtg….bojo ney pulak kerjo….dak sukak tenan dewek’an ngelayan mak bapak ey nde’ey….huhu

     
  23. okje

    19/05/2014 at 5:17 pm

    Ojo salah songko pulak, bukan ney dak sukak kambek wong ngey….dewek’an kuwei seng dak sukak….walau wes suwei kawen pun nyong kambek mertuo ney sih isin….

     
    • t.a.t.a

      19/05/2014 at 5:43 pm

      Nyong ngerti kak. Angger nyong pun orak sukak agak eh. Isek isin loh.

       

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: