RSS

WW: Kad ucapan versi Abang Afiq.

21 May

Abang Afiq, ala si abang Budak Gundut si penembak hat-tor-man tu!

Kakak saya dok kemas almari, tetiba terjumpa ini:

IMG_0001 IMG_0003 IMG_0002

 

Kad ucapan masa dia umur 7 tahun. Rindu giler dengan mama, pi buat kad ucapan, pos ke Jepun, pastu bawak balik Tanah Malaya semula. Saya tak tahu pun dia buat kad ni. Dia plan dengan babah dia.

Advertisements
 
42 Comments

Posted by on 21/05/2014 in Categorized

 

42 responses to “WW: Kad ucapan versi Abang Afiq.

  1. ujie

    21/05/2014 at 8:58 am

    alolo…cair hati kalau akak yg jadi mama Afiq.

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 1:34 pm

      Mama nya pun terkedu bila jumpa balik kad tu.

       
  2. ellynadyra

    21/05/2014 at 9:08 am

    Comelnya!

     
  3. Ishy Angel

    21/05/2014 at 9:08 am

    ko ade lg kad2 zaman bebudak dlu x..?
    kalo jumpa mesti gelak batak punya

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 1:34 pm

      aku masa kecil tak layan la kad-kad tu semua.

       
  4. IdaShazana

    21/05/2014 at 9:33 am

    so sweet…..kak ton menangis tersedu2

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 1:35 pm

      air hidung meleleh-leleh tak?

       
  5. hijrah

    21/05/2014 at 9:45 am

    hihihi comel lerrr

     
  6. alis

    21/05/2014 at 9:56 am

    TT_TT

     
  7. LydSunshine

    21/05/2014 at 10:00 am

    Terharu ni kalau dapat kad macam ni. Tulisan sendiri dan ayat sendiri. Untunglaaa mama afiq.

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 5:47 pm

      Lyd, ayat aku rasa babah dia punya idea kot.

       
  8. tiha

    21/05/2014 at 10:06 am

    Mesti mbakyu kue terharu banget kan..sweet
    Aku pun kangen bangat kambek ibuku tata..
    isk isk..

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 5:47 pm

      Agak eh la kak.

      Fatihah waie la kak kay ey arwah.

       
  9. lieya_latif

    21/05/2014 at 10:21 am

    serius cantik..comel je drawing ngan handwritting die…..

     
  10. zonAku

    21/05/2014 at 10:34 am

    terharunya…

     
  11. Dr Singa

    21/05/2014 at 10:49 am

    ‘ jauh di mata dekat di hati’ tu mesti ayat babah dia..

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 1:35 pm

      Mungkin la tu. Hahaha.

       
  12. ziemarziah

    21/05/2014 at 10:52 am

    alooo sweetnya..ke babah dia yang rindu lebih2 hahahaha

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 1:36 pm

      Jiah, aku rasa kot la babah dia yang rindu lebih. Sebab babah dia pun ada post surat jugak.

       
  13. Zakie Purvit

    21/05/2014 at 11:01 am

    Touching pulak bila kata jauh di mata dekat di hati tata.
    Budak baru 7 tahun tu…

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 5:48 pm

      Ayat babah la tu kot.

       
  14. Dee

    21/05/2014 at 11:02 am

    Suwitnya…kalau sy jd mama dia..berjurai airmata kt jepun tu..huhu

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 1:36 pm

      Tang tu lupa nak tanya mama nya, nanges tak masa dapat kad tu.

       
  15. Aziela

    21/05/2014 at 12:45 pm

    Terharunya…..

     
  16. Kak Yon

    21/05/2014 at 1:45 pm

    comelnya dia pandai mencipta ayat. terharu rasanya.

     
  17. eita

    21/05/2014 at 2:07 pm

    so sweet….mesti mama dia menangis terharu..

     
  18. juliet

    21/05/2014 at 2:34 pm

    luahan perasaan anak dan ayah kah ? 😀

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 5:48 pm

      Luahan perasaan ayah tapi anak yang tuliskan. Hahaha.

       
  19. Petak Bunga

    21/05/2014 at 3:20 pm

    dah lah hensem..
    romantik sweet plk tu..
    oh jatuh cinta lagi..

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 5:49 pm

      Eh eh.

      PB…. laki kau sihat?

       
  20. Shamsiah Abdul Rahman

    21/05/2014 at 3:27 pm

    So sweet.. heart melting..

     
  21. nang

    21/05/2014 at 5:48 pm

    dedulu kalau rindu or nak wish something, tulis surat…sekarang bebudak dah maju, tulis kat facebook terus, tak pun terus ber skype…haha

     
    • t.a.t.a

      21/05/2014 at 5:49 pm

      lain kan rasanya seroja. hahaha.

       
  22. ziyyad zayyan

    21/05/2014 at 6:43 pm

    bersastera betul jiwa Shafiq 🙂

     
  23. JR

    21/05/2014 at 9:28 pm

    Nasib baik dia tak tersilap tulis:’jauh di mata, jauh di hati’…

     
    • t.a.t.a

      22/05/2014 at 9:11 am

      Pak Lang, itu kes haru tu. Hahaha.

       
  24. aby

    22/05/2014 at 12:09 am

    salam tata ..
    baru ono kesempeten nyawey reply ..
    bocoh cilik pun reti omongan,
    adoh neng moto tp cepak neng hati yor ..

     
    • t.a.t.a

      22/05/2014 at 9:20 am

      jawab salam kang..
      orak opo, busy yo?
      agak eh kaie omongan babah hey,
      hehe.

       
  25. Tinta Kibod

    22/05/2014 at 12:34 pm

    suwit..sampai ke jepang suwitnya….

     
  26. okje

    25/05/2014 at 9:13 am

    Hehe……sebenarnya babah yg rindu tu hehe

     
  27. syazana zainn

    24/06/2014 at 9:07 pm

    so sawitttttt 🙂

    comel je.

     
  28. cikkakiketawe

    31/08/2014 at 1:01 am

    anak sy besok kalau derhaka tak buat mcm si shafiq ni siaplah..hikhikhik 😛
    kalau guna facebook bolayan lah jawapnye..anak tak anak…

    p/s: amcam,ada gaya ibu kandung yg satu level ngan ibu tiri tak? hahahah

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: