RSS

I merely speaking my thought.

01 Dec

A quote that becomes one of my principles:

No one told me I would dislike something halal.
Allah says, “But perhaps you hate a thing and it is good for you.” (2:216)

 

Baqarah 216:

Kamu Diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara Yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.

 

Has anyone of your experiencing something that made you believed the ayah? Care to share?

 

p.s: Hi guys, missed me?

Nay.. 🙂

 

Advertisements
 
19 Comments

Posted by on 01/12/2014 in Categorized

 

19 responses to “I merely speaking my thought.

  1. daddyziyyad

    01/12/2014 at 2:25 pm

    dah ingat password blog ke?
    😛

     
  2. FAIRUS

    01/12/2014 at 2:45 pm

    Sebenarnya, apa yang hendak disampaikan.. Saya kurang paham..

     
  3. zonAku

    01/12/2014 at 2:46 pm

    ayah? x paham?

     
  4. nizam.ariff

    01/12/2014 at 2:53 pm

    I believe the ayah…ainul..n ‘ilmul yaqeen..

     
  5. ujie

    01/12/2014 at 3:25 pm

    selalu je berlaku Tata..dlm hidup sehari2. Sesungguhnya ayat2 Allah benar belaka.

    *alhamdulillah..kue wes kilingan blog. kehkehkeh

     
  6. cikpuanlawa

    01/12/2014 at 4:33 pm

    nyong kangen kara kuwe…

    betul ke gitu bunyik nye….

    tu hari kan… dapat potongan ayat yang sama kawan bagi … sebab tak tahu nak buat ape…

    yakin lah…. Allah Maha mengetahui.. dan setiap kejadian tu ade hikmah nya…

    eyh2…. kite ni kan… !!

     
  7. JR

    01/12/2014 at 4:57 pm

    Janji Allah adalah pasti, tiada yang tidak benar melainkan semuanya benar….

     
  8. kniedaz

    02/12/2014 at 1:40 pm

    tu dia…tu dia…..mai dah…gila lama menyepi… 😛
    aku pernah alami situasi tu…
    ayah = ayat, right?

     
  9. koel ct

    03/12/2014 at 1:30 pm

    nk komen sama mcm daddyziyyad.

    hee..

     
  10. alis

    03/12/2014 at 6:02 pm

    ayah-ayat.

    miss yu lebiu. eh.

     
  11. Shamsiah Abdul Rahman

    04/12/2014 at 3:12 pm

    Assalamualaikum dik,
    Semoga yg baik2 shj hendaknya..
    && thanks for sharing..

    * Allah lebih mengetahui yang terbaik buat kita.

     
  12. Cik Iman

    05/12/2014 at 1:07 pm

    maksudnya jangan bencikan apa yang Allah perintahkan la kot, macam jangan benci solat, jangan benci puasa, jangan benci gi haji (bajet paham la tu)

     
  13. LydSunshine

    05/12/2014 at 3:27 pm

    rindu jugak sekali sekala.

     
  14. nang

    05/12/2014 at 5:08 pm

    rindu serindu rindunyaaaa 😀

     
  15. cik kakiketawe

    09/12/2014 at 9:45 am

    hmm kerana setiap sesuatu kita harus cuba dulu tak kira minat atau tak minat
    suka atau tak suka selagi mana ia sebenarnya bermanfaat
    kadang2 kita bencikan makan sayur tp sebenarnya sayur berkhasiat
    mungkin itu kot? hahahaaaa…

    p/s: mana akak menghilang? lama nyeee…ni pun sy baru sedar entry akak tau.giler2

     
  16. aizamia3

    03/01/2015 at 6:00 pm

    Mana menghilang..;)

     
  17. tiha

    14/01/2015 at 10:58 pm

    kangen arek mboco entry riko
    aku ki orak reti ngomong jowo dah
    saiki kowe halimunan waey

    ni kalau salah,
    nak ketuk endas aku ketuk lah
    sebab jauh, tak sampai nye
    hehe

    eh eh lupa nak komen point entry ni,
    ayat ni lah yang selalu bojoku reminds me,

    memang banyak perkara yang akk tak suka
    tu la yang banyak bagi pengajaran kat akk..
    bila sampai ketikanya barulah akk tersentak..

    nice reminder tata ^_^

    alhamdulillah

     
  18. Henrietta Jose

    26/01/2015 at 11:24 am

    itu la…HE knows what best for us…

     
  19. meza

    01/04/2015 at 8:12 pm

    ta. lama aku tk sembang dgn kau. rinduuu

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: