RSS

Redha. Yakin. Ikhlas.

03 Feb

Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi

Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi..

 

Engkau pernah alami yang lebih teruk dari ini kan? Dan kau survived kan? Jadi apa sangat la ‘sakit’ yang kecil ini berbanding dengan yang dulu?

Setiap yang berlaku adalah yang terbaik untuk kita. Redha dan yakin dan ikhlas la t.a.t.a kepada Nya.

 

Advertisements
 
43 Comments

Posted by on 03/02/2014 in Categorized

 

43 responses to “Redha. Yakin. Ikhlas.

  1. 4feet8

    03/02/2014 at 12:32 pm

    tata, aku ada lukakan hati kau? aku minta maaf ya.

     
    • t.a.t.a

      03/02/2014 at 12:38 pm

      Dalam tak sedar mungkin ada. Aku pun macam tu juga. πŸ™‚

       
  2. tiha

    03/02/2014 at 1:04 pm

    akak ingatkan pasal bp tu lagi..
    tersampuk dah akak ni
    btw ikhlas dan redha
    sedang belajar untuk mempraktikkannya
    insha Allah

     
    • t.a.t.a

      03/02/2014 at 1:52 pm

      rasa tenang kak bila kita redha dan ikhlas dengan sesuatu.

       
  3. azieazah

    03/02/2014 at 1:49 pm

    Good. Positif. I like.

    Kak Azie pula selalu sebut gini bila ada masalah β€œlebih perit dari ini pun boleh dilalui, jadi yang ini, apalah sangat.”

    Ya… hampir sama pendirian kita.

     
    • t.a.t.a

      03/02/2014 at 1:52 pm

      Sep ngan kita kak. High 5!

       
  4. Kakcik

    03/02/2014 at 2:31 pm

    Allah tahu apa yang terbaik buat kita.

     
  5. Alis Mysara

    03/02/2014 at 2:53 pm

    teruk mana pon masalah, cabaran kita, aku pegang satu benda dari prof aku dulu “orang tak suka nabi saw, mereka melempar najis kat baginda, you penah kena lempar dengan najis? kalau masih takde, maksudnya u are still good..”

    I miss my prof yg rupanya sebijik ungku Aziz tuh.

    atau, aku suk diam jela, fikir yang Allah beri aku sempurna tubuh badan, keluarga lengkap, dan masih boleh beribadah dengan sempurna dan aman damai.

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 9:58 am

      Kalau zaman skang kena lempar najis, mahu turun naik courts tau.

      Yup, we are still good. Cuma kita aje yang kurang bersyukur.

       
  6. Wan Ahmad Izudean

    03/02/2014 at 2:53 pm

    it’s tough at first, soon yo gonna get better πŸ™‚

     
  7. Zakie Purvit

    03/02/2014 at 3:09 pm

    Ini yg dikatakan mampu memujuk hati/diri sendiri.
    Tak semua org kuat dan mampu sebenarnya..

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:00 pm

      Bila dah terpaksa memang kena juga mampu kan diri kak.

       
  8. ishy77

    03/02/2014 at 3:57 pm

    yakin dgn Dia, mmg akan tenang. Aku suka org +ve dan yg blog +ve untuk balance unsur -ve dlm dunia realiti. Kipidup sis.!

     
  9. Cik Nur

    03/02/2014 at 4:00 pm

    bila baca..rasa mcm faham je apa yg sedang dirasai..
    sbb banda tu mcm terkena dengan nur je..
    heheh

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 9:59 am

      Nur, sesiapa yang pernah alami mesti faham kan?

       
      • Cik Nur

        06/02/2014 at 9:57 pm

        betull..!

        bila ingat2 mmg rasa nak teriak je…

        huhuhuh

         
  10. ziyyad zayyan

    03/02/2014 at 4:14 pm

    tak tau nak komen apa…
    πŸ˜›

     
  11. The malay male Jr

    03/02/2014 at 10:40 pm

    yakin boleh.

     
  12. Ayue Sidik

    04/02/2014 at 10:09 am

    nora..
    dulu i serasi dengan lagu ni gak…
    akhirnya hadirnya pelangi…

     
  13. smbotak

    04/02/2014 at 10:16 am

    macam lirik lagu, tapi lagu apa ek?

     
    • 4feet8

      04/02/2014 at 1:33 pm

      itu lagu nora aku rasa. Renungan Terakhir rasanya.. entah

       
      • t.a.t.a

        05/02/2014 at 10:00 am

        Ha, betul la tu. Lagu Nora.

         
  14. Rai Ourkizuna

    04/02/2014 at 10:32 am

    jangan risau.. there’s always something/someone better at your door.. πŸ˜€

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:02 pm

      Yup. I know that. Thanks Rai. πŸ™‚

       
  15. Dee

    04/02/2014 at 11:36 am

    Ada yg terbaik menantimu sis..btw..entry aritu seluar dee sama je..dark purple..

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:05 pm

      InsyaAllah Dee.

      Sama warna? Awat nampak beza benor kaler nya?

       
  16. BUNDA

    04/02/2014 at 11:59 am

    penuh mendalam makna bait2 lagu tu…

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:05 pm

      Tarikh napas.

       
  17. koel ct

    04/02/2014 at 1:27 pm

    nk komen no komen tapi no komen juga ialah komen.

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:02 pm

      Terbaek!!! πŸ™‚

       
  18. Tukg Padam Papan Putih Cute

    04/02/2014 at 1:46 pm

    Cabaran dan dugaan dulu.. adalah untuk persediaan yang lebih baik utk kita hadapi dugaan yang baru.. memang pedih dan sakit.. tapi setidaknya.. sakit itu mungkin sedikit kurang dari yang dulu πŸ™‚

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:05 pm

      Betul tu kak. Dah pernah rasa yang lebih parah, so yang ini kira no hal la. Tak meleleh pun darah. πŸ™‚

       
  19. eita

    04/02/2014 at 6:35 pm

    sabar je lah ye

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:04 pm

      ye kak. tengah bersabar la ini.

       
  20. Bin Mamat

    04/02/2014 at 8:22 pm

    ADA UNSUR KEDUKAANNYA DI SINI..

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:02 pm

      Ye Fai. Aku sedang beduka. 😦

       
  21. gadisbunga

    04/02/2014 at 8:49 pm

    aku pantang dengar lagu ni. mesti nak karok sama. huuu~

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:03 pm

      gB. Kau karok sambil meleleh air mata tak?

       
  22. cikpuanlawa

    05/02/2014 at 9:03 am

    tetiba nak nyanyi.. tapi lupa bait seterus nye… seperti melupakan bait2 pahit dalam hidup yang lepas …

    tabah lah teman… moga hikmah itu dapat bercahaya kendian hari… πŸ˜‰

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:03 pm

      InsyaAllah dear. Chin up!! πŸ™‚

       
  23. Aziela Azila

    05/02/2014 at 11:36 am

    Kenapa ni Ta….?

     
    • t.a.t.a

      05/02/2014 at 1:03 pm

      😦

       
  24. cik kakiketawe

    08/02/2014 at 12:49 pm

    sakit memag sakit
    the only things we can do just accept(redha)
    because Allah never sleeps..
    sakit ni akan jadikan kita lebih kuat dari org lain…

    p/s: hanya kata2 semangat dan doa yg mampu diberikan
    sebab mata yg memandang xsama dgn bahu yg memikul

     

Want to say something?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: